If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Какво по-хубаво от това. Конкуренцията при пристанищата се увеличава, цените надолу, значи повече пари за фермерите с по-високи цени, а от там и рентите
Имам усещането, че не сте виждали фермер с над 5 000 дек !!!
Той никога няма да си даде парите за хартийки, а ще купува направо земя. Нали знаете, че в момента печалбите не са от ренти, а от обработване и затова се повишиха цените на земята.
Предположенията ви са напълно безпочвени.
Адванса е за хора, които нямат достъп до земя.
Абсолютно сте прав предположенията си Don Archon, би било учудващо да не го правят. Според мен дори те отиват и по-напред в действията си, като продават по-скъпата на раелния пазар (както констатирате) земя, и в същото време купуват земя през акциите на Адванс. И това ще се запази до момента, в който цената на реалния пазар падне до, или акциите на Адванс се повишат, така че арбитражната възможност да изчезне, а както знаем подобен тип безрискови възможности ще бъдат изконсумирани бързо. Някои от в момента купуващите акции, обръботват съответните декари произтичащи от придобития от тях дял (предимно зърнени култури), като реализираната им доходност е по-висока с няколко процентни пункта над съответната доходност реализирана от участниците на реалния пазар.
стават и вдигат ликвидността на позицията неимоверно-да не говорим,че след нова година тук ще замерише силно на сносни дивиденти(няма как да пропуснем факта че и декмври е традиционно силна страна за продажби на акцията)Както казвах досега Атера е силно подценена акция и към момента е доста атрактивна за влизане спрямо общата конюктура и инвеститорски хоризонт на БФБ!!!
Не е препоръка за ПП на ЦК!!!
Мощни движения. Дали е възможно разни земеделци да купуват ниви чрез акции на атера. Мисля че така би им излезло по - евтино спрямо реалния пазар в момента. Вие как мислите колеги?
Не е препоръка
Абсолютно сте прав предположенията си Don Archon, би било учудващо да не го правят. Според мен дори те отиват и по-напред в действията си, като продават по-скъпата на раелния пазар (както констатирате) земя, и в същото време купуват земя през акциите на Адванс. И това ще се запази до момента, в който цената на реалния пазар падне до, или акциите на Адванс се повишат, така че арбитражната възможност да изчезне, а както знаем подобен тип безрискови възможности ще бъдат изконсумирани бързо. Някои от в момента купуващите акции, обръботват съответните декари произтичащи от придобития от тях дял (предимно зърнени култури), като реализираната им доходност е по-висока с няколко процентни пункта над съответната доходност реализирана от участниците на реалния пазар.
Мощни движения. Дали е възможно разни земеделци да купуват ниви чрез акции на атера. Мисля че така би им излезло по - евтино спрямо реалния пазар в момента. Вие как мислите колеги?
Не е препоръка
това въобще не го мисли, че ще стане
после ще напиша съображения относно фЕД
и се молете сушата в Аржентина да се засили, че иначе ................
Абсурдно е да наричаш "набалончена" акция, която е дала около 48 стинки дивидент тая година, ще раздаде около 38 стинки догодина, но се търгува на 2.3-2.4 кинта !!!
Ама нищо де - като зема още един дивидент, средната ми цена на акция ще падне до около 1.44 кинта - пък нека - набалончено.
Импе, не четеш внимателно... Говоря за ДРУГИТЕ набалончени акции, не за Атерката, която и на мен ще снесе 85 ст. на хартия за две години..
Коментар