Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеЛично аз имам теория, че правят умишлено това.... Поддържа се един плавен тренд на покачване и сравнително по-добро съотношение на официалните печалби по ОПР и печалбата за разпределяне.... Ако им оценят земята на 1000 лв. нали се сещаш, че цяла година в 3-месечните отчети ще има малка печалба, а след това "бум" - огромна за разпределяне.
В момента поддържат някакъв баланс между средна цена на придобиване и оценъчната стойност, като и двете растат във времето.
Не съм сигурен и как точно се опредяляше комисионната за управление. Плаща се процент върху управляваните активи, но не съм сигурен дали е върху стойността на придобиване или върху текущата стойност.... ако е второто, дружеството няма полза да оцени земята твърде високо и да плаща по-високи брутни отчисления към управляващото дружество...
Накратко - според мен си е малко "стъкмистика" тази оценка и не трябва да и се отдава толкова значение... най-точен измерител е цената на която се продава. В крайна сметка, тя е показателна, а не цифрите които се напишат зад някое бюро в някой офис...
Коментар
-
През следващите години поради това, че няма да имат големи прдажби ще започнат по-активно да правят преоценки, за да поддържат печалба. В този случай, за да изплащат дивидентите ще трябва да продават земя без да купуват.
Да не греша само нещо, защото не съм запознат с изискванията за осчетоводяване.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеЛично аз имам теория, че правят умишлено това.... Поддържа се един плавен тренд на покачване и сравнително по-добро съотношение на официалните печалби по ОПР и печалбата за разпределяне.... Ако им оценят земята на 1000 лв. нали се сещаш, че цяла година в 3-месечните отчети ще има малка печалба, а след това "бум" - огромна за разпределяне.
В момента поддържат някакъв баланс между средна цена на придобиване и оценъчната стойност, като и двете растат във времето.
Не съм сигурен и как точно се опредяляше комисионната за управление. Плаща се процент върху управляваните активи, но не съм сигурен дали е върху стойността на придобиване или върху текущата стойност.... ако е второто, дружеството няма полза да оцени земята твърде високо и да плаща по-високи брутни отчисления към управляващото дружество...
Накратко - според мен си е малко "стъкмистика" тази оценка и не трябва да и се отдава толкова значение... най-точен измерител е цената на която се продава. В крайна сметка, тя е показателна, а не цифрите които се напишат зад някое бюро в някой офис...
а защо отдадените им земи са толкова малко?
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
а защо те държат оценъчната стойност на земите си доста под пазарните - за хубава земя????
Коментар
-
относно намаляването на отдадената земя
фонда има практика при продажба да си запазва правото да получи рента в годината на продажба
и може да стане така, че чак на следваща година в отчетите им за рента да изчезне продадената преди година земя
и чак сега да се вижда, че земята отдадена под аренда намалява много без да има скорошни продажби
ако това е вярно - представете си колко реално неотдадена земя има и с какво качество е тя
това е само хипотеза
а защо те държат оценъчната стойност на земите си доста под пазарните - за хубава земя????
Коментар
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнениеехее...Форти какъв е този аватар...къде паркира тракторчето
нека да направя реклама и на другата част от бизнеса !!!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениенедей така де, по-ефективни от докторите няма, всички го знаят
Ромфарм май харчат техни пари, за какви комисионни става въпрос?
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеЩо пък не. Може да има и навитяци за целта.
Като например суперпрофитабилните стратегически инвеститори във софарма, де прилапаха за закуска преди това едно не по малко от терата агрофондче.
То апетита идва с яденето, въпрос на договорка за комисионни предполагам.
Пък и повечето дребни едва ли имат нещо напротив.
Хипотезираме си само...
недей така де, по-ефективни от докторите няма, всички го знаят
Ромфарм май харчат техни пари, за какви комисионни става въпрос?
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеМисля, че бизнесът на фонда вече е преминал пика си и от тук нататък само ликвидация може да донесе добър доход на акционерите. .
Като например суперпрофитабилните стратегически инвеститори във софарма, де прилапаха за закуска преди това едно не по малко от терата агрофондче.
То апетита идва с яденето, въпрос на договорка за комисионни предполагам.
Пък и повечето дребни едва ли имат нещо напротив.
Хипотезираме си само...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнениеБих казал купувачите изчерпаха ресурс.
Коментар
Коментар