добре де тия кво призвеждат . досега купуваха земя ефтино и продаваха след това. ама цената на земята е на върха. от ренти прихода не мой да покрие таксата за управление. така че според мен до тука беше
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнениеТова явно е от причините тази акция да си остане слабо волатилна както и се надявах, без да се притеснявам от предсказанията на Тони. Тони е голям разбирач, което ме плашеше. Дано не му се сбъднат прогнозите!
все още смятам че който купува сега или през последната година АТЕРА влиза на върха! Е както казва проф. Краси Петров може да има още 1-2-3години надуване но атера е вече много скъпа и с намаляващи дивиденти - това е сигнал за мен да не пипам! Както казва Пиб може и да направи още 10-20%, но ако има и тия проблеми с покупките на земя за които алармира Фортис....всеки си решава за парите!
все още смятам че дългосрочно БРЕФ и СФИ имат по-добро бъдеще!
Поздрави!
п.с. нека да видим този месец бюлетина
имам акции в последните две!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнениеТова явно е от причините тази акция да си остане слабо волатилна както и се надявах, без да се притеснявам от предсказанията на Тони. Тони е голям разбирач, което ме плашеше. Дано не му се сбъднат прогнозите!Last edited by orakula; 12.09.2014, 01:56.
Коментар
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнениехубава новина...дано само да не остане като едно добро пожелание
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dimov Разгледай мнение
Коментар
-
и аз да дам малко инфо, което не е изсмукано от някъде си:
През сезон 2014 – 2015 МГ, реколтата от царевица в Китай ще се понижи до 213,8 млн. тона според прогноза на Националния информационен център по зърнени и маслени култури на Китай (CNGOIC).
През последните четири сезона, реколтата от царевица в страната непрекъснато се увеличаваше, като през текущия сезон, който стартира на 1.10.2013г са прибрани рекордните 218,5 млн. тона от културата.
През текущата година, посевите от царевица в трите североизточни провинции на Китай са пострадали от силна суша. В резултата на това реколтата от царевица ще се понижи от първоначалната прогноза – 222,1 млн. тона до описаните по-горе 213,8 млн. тона. Жътвата стартира през октомври.
Въпреки намалението на реколтата, ресурсите от царевица в Китай ще превишат вътрешното търсене, което през новия сезон ще бъде 189 млн. тона.
В държавния фонд са натрупани големи количества от царевица – над 60 млн. тона сега. От май до сега, правителството е реализирало на вътрешния пазар около 27 млн. тона царевица на ежеседмични аукциони. Продаденото количество е половината от предложеното поради високите държавни цени и слабото търсене.
Днес ще се публикува септемврийския доклад на USDA. Очаквам отново макар и малки повишеня на реколтите от царевица - над 360млн.т. и соя - над 102 - 103 млн.т. в САЩ, а и в света също.
Както тръгват нещата в Бразилия, соята през пролетта ще бъде над 90 млн. тона, а царевицата около 80 млн. тона. В случай, че Ел Ниньо се засили, Южна Америка ще получи доста валежи през 11.2014-03.2015г.
В Северна Дакота, Минесота и Уисконсин, цената на царевицата от производител е 2-3 USD/бушел (79 - 118 USD/тон). Първите добиви от царевица в централната част на Илинойс са 210 бушела/акър при влага 13% (1 318 кг/декар).
Както се прогнозира, ще има прехвърляне на площи от царевица към соя, но за намаление на площи като цяло никой не говори.
През новата МГ запасите от зърно в света ще надхвърлят 420-430 млн. тона, такива каквито не са били от доста години. За 2-3 добри години се навакса висчко изпуснато през 2010-2012г и то пир стабилен ръст на потреблението. Ноооооо явно границите си идват на мястото. Поне засега нещата изглеждат по-скоро песимистични отколкото оптимистични - относно баланс, а от там цена и други.
Така, че високопарни изявления са неуместни ЗАСЕГА.
Вземайте си дивидента /рентата/ и харчете...............
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениепредвид предстоящите проблеми на АД-тата при закупуването на земя
най-вероятно визираната по-долу компания ще се опита да овладее Адванса
това е от мен засега
Верно парите цвят нямат ( макар БГ да е един и същ ) и не миришели казват...ма все таки би ми било гнусливо...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеТук не става дума за уседналост, а за това дали дружеството /законът въвежда рестрикции за ФЛ и ЮЛ - ООД, АД или АДСИЦ/ има акционери от страни извън ЕС и/или офшорки.
Вина за положението имат всички, тъй като браншовите организации в земеделието, на собствениците на земеделски земи и АДСИЦ проспаха и двете четения в комисиите и парламента?! Нададоха вой чак след обнародването им в ДВ?! Абсолютна липса на професионализъм и заинтересованост!
и това са направили
предполагам ще има промени ако се промени линията и мисълта на закона, а не, че е допусната грешка
Коментар
-
Konsultant
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениеадванса не попада ли в дефиницията за уседналост
Вина за положението имат всички, тъй като браншовите организации в земеделието, на собствениците на земеделски земи и АДСИЦ проспаха и двете четения в комисиите и парламента?! Нададоха вой чак след обнародването им в ДВ?! Абсолютна липса на професионализъм и заинтересованост!Last edited by Konsultant; 09.09.2014, 15:14.
Коментар
Коментар