IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение
    Щом,като искаш.....Ам как ще се оправим бе пич,като искаме да лежкуним и да сме на заплата???Кога???Или да го даваме по комунистически,пък да сме капиталисти,като повечето арендатори и държавни служители.Хем частен бизнес хем собствен,няма такова нещо!!!
    не мисля да правя сметките на други, моята да оправя ми стига

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
      щом като искаш - ще го направиш
      Щом,като искаш.....Ам как ще се оправим бе пич,като искаме да лежкуним и да сме на заплата???Кога???Или да го даваме по комунистически,пък да сме капиталисти,като повечето арендатори и държавни служители.Хем частен бизнес хем собствен,няма такова нещо!!!

Коментар

Зърнените пазари - само лоши новини. .
        Колкото по лоши, толкова по добри
        Силозите на интерактива не вземат такса съхранение, така че стъпаловидно и редовно си ги пълня със зрънчовци и захар напоследък. Гледам са на 10-12% от 5-6 годишните дъна. И днес пак гледам падат на ню лоу - пак ще сме на пазар, супер, колкото повече, толкова повече

Коментар

Ами нали чакаш тотален срив на зърнените пазари,а от там и земята ще падне доста.Ще си я купиш после на 220 лева от някой зорлия.П.С. ей как искам такава работа,като на теб и Тони......Хем да си пиша по форумите хем заплатка да има.
          щом като искаш - ще го направиш

Коментар

вярно, защо ли пиша тук??? айде със здраве
            защо трябва да ти я провадам на 300лв???
            Ами нали чакаш тотален срив на зърнените пазари,а от там и земята ще падне доста.Ще си я купиш после на 220 лева от някой зорлия.П.С. ей как искам такава работа,като на теб и Тони......Хем да си пиша по форумите хем заплатка да има.

Коментар

Пич почваш да ми приличаш на Троловете из форума.Нямаш акции тук,а спиш и лягаш в тая тема.....Ами дай да ти купя земята на 300 лева ,щом очакваш две лоши години и ще си супер с кеша.
              вярно, защо ли пиша тук??? айде със здраве
              защо трябва да ти я провадам на 300лв???

Коментар

Чакам отчета за август.
                Зърнените пазари - само лоши новини. Няма толкова голямо търсене, което да съответства на предлагането. Цените ниски, но може и още по-ниски.
                Най-големият оператор на складови мощности около пристанище Руан е спрял пиремането на нова пшеница, защото е пълен - няма достатъчно заявки за износ. От там цените падат бързо, скоро ще са конкурентни на Черноморския регион. Експортните продажби на пшеница от САЩ са доста слаби и т.н.
                Цените на царевицата в северните щати на САЩ от производител са 2.5-2.65 USD/бушел, което е около разходите за произовдство, но без рентата. В Аржентина ще намалят доста площите с царевица поради ниски цени, но това не е спасение - отиват на соя. От там какво ще стане с цената на соята, а после и със слънчогледа??????????
                Дано да стане голямо измръзване през зимата, което не е много вероятно, но през 2015г да няма валежи, за да се очерат малко от малко запасите.
                Производството на зърно е с 24 млн. тона повече от потреблението, но потреблението го смятайте афив - я стане, я не.
                При спад на производството първата работа е да спадне потреблението, дори и цените ад се повишат малко - няма да има произовдство за по-големи приходи. Изобщо балансът на зърнопроизовдството стана съвсем друг - въобще не съм оптимист в следващите 2-4 години.
                Пич почваш да ми приличаш на Троловете из форума.Нямаш акции тук,а спиш и лягаш в тая тема.....Ами дай да ти купя земята на 300 лева ,щом очакваш две лоши години и ще си супер с кеша.

Коментар

• Какво хората се отучиха да ядат хляб ли
                  Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                  Чакам отчета за август.
                  Зърнените пазари - само лоши новини. Няма толкова голямо търсене, което да съответства на предлагането. Цените ниски, но може и още по-ниски.
                  Най-големият оператор на складови мощности около пристанище Руан е спрял пиремането на нова пшеница, защото е пълен - няма достатъчно заявки за износ. От там цените падат бързо, скоро ще са конкурентни на Черноморския регион. Експортните продажби на пшеница от САЩ са доста слаби и т.н.
                  Цените на царевицата в северните щати на САЩ от производител са 2.5-2.65 USD/бушел, което е около разходите за произовдство, но без рентата. В Аржентина ще намалят доста площите с царевица поради ниски цени, но това не е спасение - отиват на соя. От там какво ще стане с цената на соята, а после и със слънчогледа??????????
                  Дано да стане голямо измръзване през зимата, което не е много вероятно, но през 2015г да няма валежи, за да се очерат малко от малко запасите.
                  Производството на зърно е с 24 млн. тона повече от потреблението, но потреблението го смятайте афив - я стане, я не.
                  При спад на производството първата работа е да спадне потреблението, дори и цените ад се повишат малко - няма да има произовдство за по-големи приходи. Изобщо балансът на зърнопроизовдството стана съвсем друг - въобще не съм оптимист в следващите 2-4 години.

Коментар

• Чакам отчета за август.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                      Ми произвеждат спекула на земеделска земя и го правят много по добре от всеки индувидуален бфб спекулант...щом и Олимпито гледам наскоро влязал здраво...
                      Земята все още ни е най евтината в ЕС и очаквам с още поне 50% да се качи следващите 8-10г. (май и фортито с такива очаквания...) дори и да има някоя друга година корекция междувременно ( което пък ще е супер за влагане на свободния кеш от мениджмънта)
                      При всички случаи доходността от акцията (ако се търгува умно) е поне двойно/тройно по добра ( и то при нисък риск) отколкото ако се надяваш на натурална рента от някой си бай арендатор...
                      Абе най си е добре ликвидация да сложим в джоба едни 25-30% отгоре на сегашните нива барабар с дивидента, ала квото дойде...
                      Така е,много даже си прав.А защо да купуват земя, като много арендатори купуваха от тях на 1200-1300 лева а сега едвам си обслужват кредитите,че не се знае и дали ще го бъдат,скъпичките "арендатори".Р.М. е велик за мен,и не знам дали пак не го споменавам,но той веднъж се изпусна,че би продал всичко на една прилична цена,водеща до цена на акция някъде към 3,80;4,10 лева.Но още е много рано за пълна ликвидация.Ще има много евтина земя до края на годината,може би до към март 2015...а после......Не се знае.Успех на всички и мислете,за земята като за по- ценен актив от златото.А и я търгувайте дявол го взел.Инфото,което имам за тоя и други такива фондове го имам от практиката,не от слухове за това или онова.(Без каквито и да било Препоръки за каквото и да било,камо ли за купуване на качествени акции,като тази.)

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
                        добре де тия кво призвеждат . досега купуваха земя ефтино и продаваха след това. ама цената на земята е на върха. от ренти прихода не мой да покрие таксата за управление. така че според мен до тука беше
                        Ми произвеждат спекула на земеделска земя и го правят много по добре от всеки индувидуален бфб спекулант...щом и Олимпито гледам наскоро влязал здраво...
                        Земята все още ни е най евтината в ЕС и очаквам с още поне 50% да се качи следващите 8-10г. (май и фортито с такива очаквания...) дори и да има някоя друга година корекция междувременно ( което пък ще е супер за влагане на свободния кеш от мениджмънта)
                        При всички случаи доходността от акцията (ако се търгува умно) е поне двойно/тройно по добра ( и то при нисък риск) отколкото ако се надяваш на натурална рента от някой си бай арендатор...
                        Абе най си е добре ликвидация да сложим в джоба едни 25-30% отгоре на сегашните нива барабар с дивидента, ала квото дойде...

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                          и кои според теб са тези позиции ако не е тайна
                          Ми не е тайна, но не са в България. От нашите си акции, когато е трябвало съм си взел каквото съм искал.
                          “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
                            Аз бих влагал рентите в други позиции с по-добри възможности.
                            и кои според теб са тези позиции ако не е тайна

Коментар

и аз да дам малко инфо, което не е изсмукано от някъде си:
                              Вземайте си дивидента /рентата/ и харчете...............
                              Аз бих влагал рентите в други позиции с по-добри възможности.
                              “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• USDA отново повиши всички прогнози – без изключение: пшеница, царевица и соя на рекордно високи производства, а запасите също се повишават.
                                Лошото е, че никой не се отказва да засява вече разработените площи. Много се надявам в следващите 2-3 години да няма ръст на добивите – поради изчерпване на потенциала, а потреблението все така да си расте, дори и по-слабо. Така до 4-5 години да се намалят запасите. Дано да има и проблеми с валежите.

Коментар

Working...
                                X