Тя е от април месец бе Тони
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениетук прогнозата на ПФБК е интересна да се прочете
Коментар
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение...а иначе от друга гледна точка-някой продавач(или продавачи) са запушили позицията на 2.45-2.46(към момента)......интересно е какво ли ще стане с цената на акцията като им свършат бройките
Коментар
-
Нищо ново под слънцето.
Процесите на концентрация на земите в малко на брой едри земеделци-земевладелци са се случвали и преди 1000 години.
През втората половина на IX в. общата тенденция в социалния строй на Византия е бърз упадък на дребното земевладение и рушение на обикновеното селско стопанство, и паралелно с това - необикновено нарастване и разширение на едрата поземлена собственост.
...
Обществото от свободни и имотни селяни бе се разпаднало на две големи групи. От една страна дребни стопани, които загубваха своите земи и които, за да живеят, бяха принудени да обработват под аренда земите на едрите собственици, да търпят техните насилия и произволи. Положението на тия земеделци при такива отношения се приближаваше все повече до това на старите римски колони.
От друга страна срещу тях се издигаше класата на имотните владелци, чиито земи се увеличаваха за сметка на дребното стопанство, и които, разполагайки със социалната сила, постепенно си присвояваха политическото влияние и правеха от органите на публичната власт свои служители.
И колкото повече тая последна класа се засилваше, толкова по тежка ставаше борбата, що имаше да издържи срещу нея съсловието на дребните земеделци.
Някога, при изхода на древността, това социално състояние бе главната причина за разложението на Римската империя.
целия текст
http://investoracademy.blogspot.com/2014/09/ix-xi.htmlАко още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеВече минахме 80лв/дка рента, да видим докъде ще стигнем за 2014, надявам се да минем и 100-ка.
Надали вече ще е като предните 2 години, ала и наполовина да е дори - банка Атера пак си остава най сигурната и профитната от всички бг банки.
много добра инвестиция и според мен(и не само)....акция с професионален мениджмънт и отлично позициониране(земеделска земя)спрямо общата конюктура като цяло на БГ пазара....а иначе от друга гледна точка-някой продавач(или продавачи) са запушили позицията на 2.45-2.46(към момента)......интересно е какво ли ще стане с цената на акцията като им свършат бройкитеLast edited by orakula; 17.09.2014, 03:37.
Коментар
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнениепродължаваме да купуваме и продаваме земя(а обичайно силните за продажби месеци тепърва предстоят)-бизнес модела на дружеството работи отлично
http://www.investor.bg/bylgariia/451...92-dka,180051/
Надали вече ще е като предните 2 години, ала и наполовина да е дори - банка Атера пак си остава най сигурната и профитната от всички бг банки.
Коментар
-
ДалиПървоначално изпратено от orakula Разгледай мнениепродължаваме да купуваме и продаваме земя(а обичайно силните за продажби месеци тепърва предстоят)-бизнес модела на дружеството работи отлично
http://www.investor.bg/bylgariia/451...92-dka,180051/
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениес грешка съм, Адванс са купили през август земя
Според мен твърдението ти беше твърде крайно и апокалиптично...
Казано честно не съм чел закона, но от една страна на вярвам целта и логиката му да са били да разбият пазара на земеделска земя в България.... Предполагам се е цяляло да се попречи примерно на компания от Сейшелските острови да изкупува земи тук, а не да се пречи на български юридически лица (а в конкретния случай и борсови) да работят на този пазар....
А от друга страна, чак не мога да повярвам, че доказан мениджъмнт като този на "Адванс"-а би се оставил да го изненадат "по бели гащи" в бизнеса, в който се е доказал до момента. Или щяха да са взели мерки ако имаше някаква опаностност, или поне щяха да са индикирали проблема пред акционерите си.
P.S. Колкото до самите резултати за август - аз лично, като че ли вече се радвам повече като видя новопридобити земи отколкото продадени, тъй като се оползотворява "дремещия" кеш и се създава бъдеща стойност. Така че за мен, бюлетина е много позитивен.
Коментар
-
продължаваме да купуваме и продаваме земя(а обичайно силните за продажби месеци тепърва предстоят)-бизнес модела на дружеството работи отлично
http://www.investor.bg/bylgariia/451...92-dka,180051/Last edited by orakula; 15.09.2014, 18:34.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениене мисля да правя сметките на други, моята да оправя ми стига
Коментар
Коментар