IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• добре де тия кво призвеждат . досега купуваха земя ефтино и продаваха след това. ама цената на земята е на върха. от ренти прихода не мой да покрие таксата за управление. така че според мен до тука беше

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
      Това явно е от причините тази акция да си остане слабо волатилна както и се надявах, без да се притеснявам от предсказанията на Тони. Тони е голям разбирач, което ме плашеше. Дано не му се сбъднат прогнозите!
      абе и аз един разбирач - по-скоро полски свирач ,
      все още смятам че който купува сега или през последната година АТЕРА влиза на върха! Е както казва проф. Краси Петров може да има още 1-2-3години надуване но атера е вече много скъпа и с намаляващи дивиденти - това е сигнал за мен да не пипам! Както казва Пиб може и да направи още 10-20%, но ако има и тия проблеми с покупките на земя за които алармира Фортис....всеки си решава за парите!
      все още смятам че дългосрочно БРЕФ и СФИ имат по-добро бъдеще!
      Поздрави!

п.с. нека да видим този месец бюлетина
      имам акции в последните две!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
        Това явно е от причините тази акция да си остане слабо волатилна както и се надявах, без да се притеснявам от предсказанията на Тони. Тони е голям разбирач, което ме плашеше. Дано не му се сбъднат прогнозите!
        сбъдване или не...трудно е да се отговори еднозначно на този въпрос....истината е субективно понятие и само времето ще покаже кое мнение е правилното и вярното и точно кореспондира с действителността в бъдеще време...а до тогава може само да тълкуваме фактите и да се надяваме те да са фундамент за взимане на правилните инвестиционни решения...като цяло съм оптимист по позицията и съм изложил аргументите си за това в предишните си постове
        Last edited by orakula; 12.09.2014, 01:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
          хубава новина...дано само да не остане като едно добро пожелание

Коментар

• Първоначално изпратено от Dimov Разгледай мнение
            А, какво мислите за това

http://money.bg/news/id_1564112878
            хубава новина...дано само да не остане като едно добро пожелание

Коментар

• и аз да дам малко инфо, което не е изсмукано от някъде си:

През сезон 2014 – 2015 МГ, реколтата от царевица в Китай ще се понижи до 213,8 млн. тона според прогноза на Националния информационен център по зърнени и маслени култури на Китай (CNGOIC).
              През последните четири сезона, реколтата от царевица в страната непрекъснато се увеличаваше, като през текущия сезон, който стартира на 1.10.2013г са прибрани рекордните 218,5 млн. тона от културата.
              През текущата година, посевите от царевица в трите североизточни провинции на Китай са пострадали от силна суша. В резултата на това реколтата от царевица ще се понижи от първоначалната прогноза – 222,1 млн. тона до описаните по-горе 213,8 млн. тона. Жътвата стартира през октомври.
              Въпреки намалението на реколтата, ресурсите от царевица в Китай ще превишат вътрешното търсене, което през новия сезон ще бъде 189 млн. тона.
              В държавния фонд са натрупани големи количества от царевица – над 60 млн. тона сега. От май до сега, правителството е реализирало на вътрешния пазар около 27 млн. тона царевица на ежеседмични аукциони. Продаденото количество е половината от предложеното поради високите държавни цени и слабото търсене.

Днес ще се публикува септемврийския доклад на USDA. Очаквам отново макар и малки повишеня на реколтите от царевица - над 360млн.т. и соя - над 102 - 103 млн.т. в САЩ, а и в света също.
              Както тръгват нещата в Бразилия, соята през пролетта ще бъде над 90 млн. тона, а царевицата около 80 млн. тона. В случай, че Ел Ниньо се засили, Южна Америка ще получи доста валежи през 11.2014-03.2015г.
              В Северна Дакота, Минесота и Уисконсин, цената на царевицата от производител е 2-3 USD/бушел (79 - 118 USD/тон). Първите добиви от царевица в централната част на Илинойс са 210 бушела/акър при влага 13% (1 318 кг/декар).
              Както се прогнозира, ще има прехвърляне на площи от царевица към соя, но за намаление на площи като цяло никой не говори.
              През новата МГ запасите от зърно в света ще надхвърлят 420-430 млн. тона, такива каквито не са били от доста години. За 2-3 добри години се навакса висчко изпуснато през 2010-2012г и то пир стабилен ръст на потреблението. Ноооооо явно границите си идват на мястото. Поне засега нещата изглеждат по-скоро песимистични отколкото оптимистични - относно баланс, а от там цена и други.
              Така, че високопарни изявления са неуместни ЗАСЕГА.
              Вземайте си дивидента /рентата/ и харчете...............

Коментар

• А, какво мислите за това

http://money.bg/news/id_1564112878

Коментар

• Нe e ли видно , запретнали са ръкави и пазарят на пакети !

Коментар

• защо само аз останах да пиша тук при такива събития на борсата и около фонда???

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                      предвид предстоящите проблеми на АД-тата при закупуването на земя
                      най-вероятно визираната по-долу компания ще се опита да овладее Адванса
                      това е от мен засега
                      Дано не си прав
                      Верно парите цвят нямат ( макар БГ да е един и същ ) и не миришели казват...ма все таки би ми било гнусливо...

Коментар

• предвид предстоящите проблеми на АД-тата при закупуването на земя
                        най-вероятно визираната по-долу компания ще се опита да овладее Адванса
                        това е от мен засега

Коментар

• Подозирам, че тук и при Софарма ядящия кюфтаците е един и същ.

Коментар

• кюфтаците по позицията продължават да се търкалят...ако не друго поне има ликвидност

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
                              Тук не става дума за уседналост, а за това дали дружеството /законът въвежда рестрикции за ФЛ и ЮЛ - ООД, АД или АДСИЦ/ има акционери от страни извън ЕС и/или офшорки.

Вина за положението имат всички, тъй като браншовите организации в земеделието, на собствениците на земеделски земи и АДСИЦ проспаха и двете четения в комисиите и парламента?! Нададоха вой чак след обнародването им в ДВ?! Абсолютна липса на професионализъм и заинтересованост!
                              доколкото помня, философията и целта на тези промени беше именно тази - да се гораничи покупката на земя от "прекалено външни" лица
                              и това са направили
                              предполагам ще има промени ако се промени линията и мисълта на закона, а не, че е допусната грешка

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                                адванса не попада ли в дефиницията за уседналост
                                Тук не става дума за уседналост, а за това дали дружеството /законът въвежда рестрикции за ФЛ и ЮЛ - ООД, АД или АДСИЦ/ има акционери от страни извън ЕС и/или офшорки.

Вина за положението имат всички, тъй като браншовите организации в земеделието, на собствениците на земеделски земи и АДСИЦ проспаха и двете четения в комисиите и парламента?! Нададоха вой чак след обнародването им в ДВ?! Абсолютна липса на професионализъм и заинтересованост!
                                Last edited by Konsultant; 09.09.2014, 15:14.

Коментар

Working...
                                X