Първоначално изпратено от fortiss
Разгледай мнение
Атера има достатъчно марж за печалба, стига да реализира продажби! Продажби могат да се реализират, поради акумулирани средства от предвходни години, особено ако цените паднат с 5-10%, много хора ще са изкушени да напазаруват. Евтините кредити са друг позитивен фактор, някой да посегнат към покупка чрез финансиране! Не на последно място, въпреки спадащите цени, реколтата се очаква да е добра. Това ще натиска допълнително цените в черномрския басейн, но добрите добиви дават възможност да се реализира по-голеки продажби като обем, съответно да се генерира повече КЕШ!
Днес цените са с брутален спад, но пазара неминуемо ще върне, реколтите за догодина може да се окаже, че са лоши. Климатичните промени създават предпоставки за резки разлики в реколтите и получаването на добиви! Много от предприемачите в сектора, не мислят година за година, а се опитват да развиват бизнеса си в перспектива. За мен няма причина да има особено влюшаване на резултатите на Атера от към продажби! При рентите, които формират по-малката част, също не вярвам да има влошение, по-скоро цените ще задържат, което е добре, но може с малко да увеличат и обема на отдаваната земя!

Аз съм оптимист за развитието на ситуацията и за представянето на Атера! Дори си мисля, че резултата ще е определено по-добър от този за 2015г.

Коментар