Първоначално изпратено от kurta007
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 1984 Разгледай мнениеможе би трябва да погледнеш по-внимателно "счетоводна политика и бележки" - има разлика между лизинг(макар и финансов) и разср.плащане, а 12 -мес.срок определя кои са "държани за продажба".
За 12мес. срок по приключване ...поне месечните бюлетини да бяха се засичали....
Много се смесиха схемите,- предсрочно изкупуване от лизинг, предв. д-р за разсрочено плащане и
,,,
Коментар
-
Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнение
Аз може тази година да съм вкарал за пръв път пари на БФБ,но с финанси се занимавам от над 22г ,миналите две години имам над +3000% ,
а тази само за 1 месец на БФБ съм +4.6% нето .
Фактите са си факти,а празните приказки са за празноглавците.
Ка постигаш такава доходност с форекс търговия ли
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
Поразрови се малко из сайтовете за недвижими имоти или направо иди в 5-6 агенции и виж колко върви земеделската земя по райони.
900лв /д няма такава земя даже и да е 8 категория .А за средна цена пък да не говорим.По памет говоря,понеже пак ще ме засечеш,90% от Атерската земя бе до 5-6 категория. И 30% да имат някакви чукари ,пак няма как да стане 950лв средна цена.Няма как ! Нарочно си подценяват активите поради някакви причини.
Друго,даже и с такава супер ниска оценка от 947лв/д ,това прави 205 млн активи (пасиви доколкото знам нямат големи ) при пазарна капитализация 177 млн в момента . или цена на акцията трябва да е 2.41лв на тези активи или +15% при 947лв/д .Аз твърдя обаче, че средната им цена на декар е около 1500лв ,което би означавало 3.60лв и нагоре.Без балони без нищо.Реални цени ,изчислени на базата на пазарни цени на земеделската земя в моментаLast edited by kurta007; 27.07.2018, 18:44.
Коментар
-
Аз не разбирам защо си ми махнал от цитата ,това което пише в техния отчет .Някакви опити за манипулация ли е ?
Чакаме таблицата с райони и цени.Нали претендираш че знаеш всичко
Аз не претендирам, че знам всичко. Ти хвърляш някакви бомбастични оценки, че средната цена на целия портфейл е 1500? При 39 лева средна рента на дка и 20% неотдадени земи...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеТе сами са си го написали, направили са преоценка до справедлива стойност:
Към края на юни 2018г. Адванс Терафонд АДСИЦ притежава 222 383* дка земеделска земя и 133дка градска земя
*Включени са и продадените земи на разсрочено плащане, докато са собственост на дружеството
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеВълчане, премного си оптимист, драги - а това е невинаги полезно.
4.6% за 1 месец,другата година ме съмнява да дадат под 4% ,така че ще съм вероятно в най-лошия случай +8.6% за 13 месеца и то на силно подценена акция.2019 и 2020 лизингите и те като пуснат 15% + ще станат 24% само от дивиденти за 4г .(средногодишен дивидент 6% ,доволно баце)
И пак казвам,акцията е силно подценена ,400 евро в момента .Един слънчев ден като налазят чужденците цени под 4-5 лв ще са немислими.
И криза да стане, и то каквато и да е ,и най-голямата,земеделската земя има малко корелация виж малко история.Докато твоя Жабок и Даймлер ще последват съдбата на Фейсбук, и то доста по зле.Дивиденти, който си взимал 10г ще се изпарят за няколко дни .
Коментар
-
Защо да ги съчинявам ?
Щом все още са собственост,значи са тяхни .Къде ги видя тези 200к ? То всеки един счетоводител може да ги изкара и че нямат никакви земи,ако се наложи.
Къде ги видя и тези 900лв ? И каква е разликата от 800 и 900лв, като ги сравняваме с 1500лв ? По-малко подценени ли са ?
За районите,кажи ми пазарни моментни цени по райони и съответно колко има Атерата там, и направи една таблица да видим колко им струват на Атерата всички земи който притежават ?
Ще е полезно за всички ,пък и претендираш че знаеш всичко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
хубавата земя се обработва - особено когато собственици са фондове, а не някакви диви селяни с дървени глави и неизрядни документи....
Та виж колко е прихода от ренти на въпросните земи и ще добиеш представа дали всичко е топ ъф дъ поп.
Земя по 1500-2500лв декара все се намира някой да иска да я работи и да плаща над 50 кинта на декар. 50 кинта към под 1000 покупна е над 5% дивидент само от ренти. Ще получиш представа колко и на колко се отдава.
не е лошо да си фен (и аз съм фен), но нека бъдем реалисти.
поздрави
Атерата дава 4.6% тая година и близо 9% средногодишно .Минус ако купуваш земя и даваш под рента е -4-6% разходи по прехвърлянето ,да не може да си вземеш рентата и други подобни
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеИли ти нарочно си ги съчини тези числа?
Към края на юни 2018г. Адванс Терафонд АДСИЦ притежава 222 383* дка земеделска земя и 133 дка градска земя
*Включени са и продадените земи на разсрочено плащане, докато са собственост на дружеството
Къде ги видя и тези 900лв ? И каква е разликата от 800 и 900лв, като ги сравняваме с 1500лв ? По-малко подценени ли са ?
За районите,кажи ми пазарни моментни цени по райони и съответно колко има Атерата там, и направи една таблица да видим колко им струват на Атерата всички земи който притежават ?
Ще е полезно за всички ,пък и претендираш че знаеш всичко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 1984 Разгледай мнение
Да, не са прецизни в бюлетините, но, ако сравниш дка на разср. плащане декември и юни, може да си отговориш на въпроса защо намаляват дка с предварителни договори.
Да и това следя, дори и попитах защо не ги водят с изписване "лизингови предварителни договори" , така заблуждават "активи държани за продажба" - са всички досегашни сключени такива-с предстоящ 5годишен срок по изпълнение!- Тука е граматиката!
И С ТОВА НЕ СЕ ВРЪЗВА!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнениеМомци,няма страшно .
222 000 декара има тук,което прави средна цена около 800лв/д на сегашната цена на акцията.
Или по друг начин казано,пазарните участници оценят тези 220к декара ,на средна цена 800лв което е смешно.
Някой има ли представа че такива цени няма от 5г вече.Даже и на чукарите с храсти и 7-8 категория им искат по 1200лв,а над 60% от атерската земя е в Северо-изтока където под 2к цени няма.Между 2200 и 2800 лв/д вървят в момента,понеже търсих преди месец сериозно.Така че 1лв са некви анекдоти.Акцията на база дълготрайните и активи би трябвало да е над 2.50 ,та и над 3.40-3.60 лв !!! по мой сметки.
Средна цена в отчетите им е 500лв,докато реалната в момента,комасирана,е над 1500лв средна цена !
В сметките не слагам и 130 декара градска земя,който може и да са милиони според зависи къде са !
Та виж колко е прихода от ренти на въпросните земи и ще добиеш представа дали всичко е топ ъф дъ поп.
Земя по 1500-2500лв декара все се намира някой да иска да я работи и да плаща над 50 кинта на декар. 50 кинта към под 1000 покупна е над 5% дивидент само от ренти. Ще получиш представа колко и на колко се отдава.
не е лошо да си фен (и аз съм фен), но нека бъдем реалисти.
поздравитова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
Коментар