Първоначално изпратено от спекуланта
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от hanabishi Разгледай мнениеhttps://www.wallstreetmojo.com/irr-vs-roi/
Моето тълкуване е, че ако изчисленията се правят по стария начин не се полага възнаграждение на обслужващото дружество.
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
кои са тези всички на които съм се нахвърлил ....... стига с празни приказки => давай конкретно...
тебе специално как съм те нападнал в тази тема?
на вас в тази тема от една година ви се казва, че таксата за обслужване на фонда се плаща от рентите и на практика единствено може да се печели от продажба на земя ....... да, обаче етината и хубава земя вече се продаде и сега остава шкартото и отгоре на всичко сега се купува земя във врачанско на цената на земята в добруджа която се продаваше преди 2 години...
от къде очакваш да ти дойде дивидента тази, следващата и по-следваща година, например?
проблема при теб е, че мисленето ти е сбъркано и когато се дискутират проблемите на дружеството ти го приемаш на лична основа като заяждания ........ искаш извинения, самокритичност, великодушие и признаване на грешки, ако цената се върнела на 2 лв. ....... цената може да я закарате и 3 лв. в даден момент, но това ще е някакво единично събитие ......... ти просто не можеш да оцениш бизнес модела и перспективите пред дружеството ... и съответно не можеш да вземеш адекватно решение за инвестицията си
разбери, че тук всеки излага гледната си точка и всеки заема позиция за някое дружество с парите си!!!
нямам акции атера и няма да купувам!!!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеПолки, не мога да разбера, защо се нахвърлихте на всеки купил на по-високите нива?
тебе специално как съм те нападнал в тази тема?
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеТова че акцията е паднала, и сте познали движението, по-щастливи ли ви прави? А какво ще се случи ако след месец цената е 2лв. ще излезете ли да кажете че сте сгрешили? Съмнявам се. И аз съм иронизирал "профила" с 3000-те процента профит, който ни убеждаваше че реалната цена на земята в Силистра е 3000лв./дк, и ние сме някакви лаици да смятаме че не е така. Нищо лично, просто бъдете малко по-самокритични и по-великодушни. Все пак загубата на някого, не е печалба за вас нали?
от къде очакваш да ти дойде дивидента тази, следващата и по-следваща година, например?
проблема при теб е, че мисленето ти е сбъркано и когато се дискутират проблемите на дружеството ти го приемаш на лична основа като заяждания ........ искаш извинения, самокритичност, великодушие и признаване на грешки, ако цената се върнела на 2 лв. ....... цената може да я закарате и 3 лв. в даден момент, но това ще е някакво единично събитие ......... ти просто не можеш да оцениш бизнес модела и перспективите пред дружеството ... и съответно не можеш да вземеш адекватно решение за инвестицията си
разбери, че тук всеки излага гледната си точка и всеки заема позиция за някое дружество с парите си!!!
нямам акции атера и няма да купувам!!!fuск the bеаr - give me the bееr
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеПолки, Монти не мога да разбера, защо се нахвърлихте на всеки купил на по-високите нива? Това че акцията е паднала, и сте познали движението, по-щастливи ли ви прави? А какво ще се случи ако след месец цената е 2лв. ще излезете ли да кажете че сте сгрешили? Съмнявам се. И аз съм иронизирал "профила" с 3000-те процента профит, които ни убеждаваше че реалната цена на земята в Силистра е 3000лв./дк, и ние сме някакви лаици да смятаме че не е така. Нищо лично, просто бъдете малко по-самокритични и по-великодушни. Все пак загубата на някого, не е печалба за вас нали?
Имам символични бройки тук, и не ми е толкова важно каква е цената. Но никога няма да си позволя да се радвам че някой е загубил пари.
Няма да излезем да се извиним , аз съм спекулант и правя краткосрочни прогнози до 6 месеца...
Но аз не правя панаир от загубите на колеги ,проблема е с няколко колеги който определяха форума кой акции да се купуват и кои не..... и най важното кой е прав и кой не....
Те определяха кои са ножове и кои ракети....и колко време ще бъдат ножове и ракети....
Дружинки по интереси.....по точно групички по интереси...
Имах преди 2 г акции в БТХ при който познах стратегията на Шишо на 50 % ,дивидента познах но не познах простотиите му с приватизацията и продажбата на имотите на БТХ а и клаузата за съществуване на холдинга до 2021 г.
След като почна затварянето на тютюнепроизводството какво ли не чух за себе си и акции за няколко Иляди лева , та така сега идват на моето положение но за 20-100 К и това познато много са еФтини но свърших парите.....или аз знаех че трябва да излеза но трябваше много да сваля цената....
Показва не нашия присмех към имащите акции а това че те се пресмиваха че няма купувачи в Неохим ,Фазерлест , БТХ , Гагарин а при техните фарми , атери и химчета е пълно и излизането е лесно...
Да ама не....
Не ви пожелавам някой фонд да излезе а само да преустрои портфейла си с новите реалности....Гледам вече много от акциите като Албенка , Неон , Гагарин , Фазерлес и др не са за ПФ.....
Тогава ще гледаме истинска касапница.....
Аз само напомням че всеки греши и да се внимава с приказките ....
Поздрави!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Полки, Монти не мога да разбера, защо се нахвърлихте на всеки купил на по-високите нива? Това че акцията е паднала, и сте познали движението, по-щастливи ли ви прави? А какво ще се случи ако след месец цената е 2лв. ще излезете ли да кажете че сте сгрешили? Съмнявам се. И аз съм иронизирал "профила" с 3000-те процента профит, който ни убеждаваше че реалната цена на земята в Силистра е 3000лв./дк, и ние сме някакви лаици да смятаме че не е така. Нищо лично, просто бъдете малко по-самокритични и по-великодушни. Все пак загубата на някого, не е печалба за вас нали?
Имам символични бройки тук, и не ми е толкова важно каква е цената. Но никога няма да си позволя да се радвам че някой е загубил пари.Last edited by mancev; 14.05.2019, 20:18.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Wile E. Разгледай мнение
щях да купя още, ако не бях вече опукал целия свободен кеш
в темата ми липсва само онзи с "3000% профит" дето беше обикалял по добруджа да купува земя, но вместо това преди година купи по 2,22 лв./акц. врачански чукариLast edited by polki; 14.05.2019, 18:05.fuск the bеаr - give me the bееr
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от hullo Разгледай мнениеМомчета, тук май нещата отиват в логичната посока ?fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение
Или да купуваш...
Проблема че две години ми я изнасяхте а вие сега почвате да я учите......
Не е препоръка...
Коментар
-
Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение
Или да купуваш...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Wile E. Разгледай мнение1.76лв./акция...
да почвам ли да се притеснявам?!
- 4 Харесвания
Коментар
-
https://www.wallstreetmojo.com/irr-vs-roi/
Моето тълкуване е, че ако изчисленията се правят по стария начин не се полага възнаграждение на обслужващото дружество.
- 1 like
Коментар
Коментар