IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Късно е вече

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни право на глас в ОСА, е 13.05.2021 г.

Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
    Груйче, ми купи си една акция и отиди на ОСА да си зададеш въпросите

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Глей ся, заради моя препоръка бидоха купени 25000 акции тук вторник и сряда, и пак недоволни бре - начи къртим ефективно мечи зъби, и пак едно балгодаря няма ! Това, че имам забележки, лошо ли е? Недоумявам как е възможно рентата да е толкова ниска и искам да знам защо е такава ситуацията. Също и защо отдават само 84% от земите си под аренда, при положение че 95% от тях са 1-6 категория. Също искам да знам и защо продължават да купуват 10-та категория земя (вярно, някакви мижави декари, но ги купуват - за парите, които получават като комисиона реално, определено трябва да са по-добри) и т.н.

Това ме вълнува, а че акцията може да стигне 3 лева - че що да не може, разбира се, че може, даже го пожелавам (и аз ще захлебя сериозна почерпка). Та така - оф, нали бях рекъл да не пиша, че критичното мислене отдавна е чуждо на бг инвеститора, той иска само да го клатят по-малко и е рахат. Манталитет - напомня ми на спомените на Христо Силянов, който разказва, че като освободили един чифлик по Вардар май беше и утрепали местния бей, селяците вдигнали бунт, щото той беят си бил много харен - само от дъжд на вятър на някоя мома ще посегне и малко ангария да му бачкат, ма иначе си било супер, а не като при бея на съседното село

Та така - успехи на акцията, потенциалът ѝ е огромен, мениджмънтът обаче го оползотворява наполовина (дано е от некадърност, а не от друго), но в царството на слепите (БФБ) и едноокият е цар
      Г-н Груев,
      Въпреки, че и аз имам някакви съмнения относно феър плея на мениджмънта,
      Ще ти дам 2 примера от мои покупки на земя, с които ще опитам да отговор на някои от въпросите ти-
      - Искам да купя 10 дка. В нот акт, обаче, освен тези 10 дка фигурира и лозе от 1.2 дка. Продавачът казва- или всичко купуваш, или нищо. Помислих, помислих и взех всичко. И въпреки, че сега имам и 1.2 дка необработваемо / за сега/ лозе, въобще не съм недоволен от сделката.
      - Купувам преди 5 год земя. С 10 год аренден договор, с фиксирана годинша рента 30 лв. Договорът изтича тази година. Въобще не съм недоволен от направената преди 5 год покупка.

Та така- успехи и на акцията, успехи и на теб самия!

Коментар

• Груйче, ми купи си една акция и отиди на ОСА да си зададеш въпросите

Коментар

• Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
          Ти докато си задаваш въпроси акцията стигна 2.50 а докато намериш отговорите може вече и три кинта да е станала
          Глей ся, заради моя препоръка бидоха купени 25000 акции тук вторник и сряда, и пак недоволни бре - начи къртим ефективно мечи зъби, и пак едно балгодаря няма ! Това, че имам забележки, лошо ли е? Недоумявам как е възможно рентата да е толкова ниска и искам да знам защо е такава ситуацията. Също и защо отдават само 84% от земите си под аренда, при положение че 95% от тях са 1-6 категория. Също искам да знам и защо продължават да купуват 10-та категория земя (вярно, някакви мижави декари, но ги купуват - за парите, които получават като комисиона реално, определено трябва да са по-добри) и т.н.

Това ме вълнува, а че акцията може да стигне 3 лева - че що да не може, разбира се, че може, даже го пожелавам (и аз ще захлебя сериозна почерпка). Та така - оф, нали бях рекъл да не пиша, че критичното мислене отдавна е чуждо на бг инвеститора, той иска само да го клатят по-малко и е рахат. Манталитет - напомня ми на спомените на Христо Силянов, който разказва, че като освободили един чифлик по Вардар май беше и утрепали местния бей, селяците вдигнали бунт, щото той беят си бил много харен - само от дъжд на вятър на някоя мома ще посегне и малко ангария да му бачкат, ма иначе си било супер, а не като при бея на съседното село

Та така - успехи на акцията, потенциалът ѝ е огромен, мениджмънтът обаче го оползотворява наполовина (дано е от некадърност, а не от друго), но в царството на слепите (БФБ) и едноокият е цар
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Ти докато си задаваш въпроси акцията стигна 2.50 а докато намериш отговорите може вече и три кинта да е станала

Коментар

• Такааа, аз пак да питам - при положение че председателят на БАСЗЗ (т.е. едва ли е някаква шматка, ма знам ли, може и шматка да е) казва, че в Северозападна България рентите са 65-80 лева за декар, като как великият мениджмънт на Кор Кароли успява да я добута до 40 кинта, като 50% от земята им е в Северозапада и 95% от нея е 1-6 категория, т.е. хубава земя? В Добруджа пък рентата паднала до 90 кинта от 150, а 20% от земята им е там (ок, те нямат в област Добрич, но имат в околните). Така и не получих смислен отговор на въпроса като как рентата е само 40 кинта средно на декар - определено мениджмънтът си заслужава хонорарите, които никак не са символични

П.С. Няма да казвам кой направи 1/4 от оборота по позицията в последните 2 дни, за да няма сърцетупи, само ще кажа, че го познавам лично. Не знам обаче кой проби съпротивата на 2,50

Сушата миналата година и слабата зърнена реколта на доста места нямаше как да не доведат до промяна в рентите и цената на земята в различните райони на страната.

Полските райони по цялото поречие на река Дунав държат висока цена, като в Северозападна България тя вече е между 1300 и 2000 лв./дка, заяви Стайко Стайков, председател на Българската асоциация на собствениците на земеделски земи (БАСЗЗ), пред Монитор.

Като причина за това Стайков посочи богатите реколти от последните няколко години. В тези райони за добра категория земя рентите вървят по 65-80 лв./дка, допълва той.

Заради миналата слаба стопанска година наемът за декар в Добруджа падна почти наполовина – от 150 лв. на 90 лв. В момента рентите и наемите там се нормализират заради очакванията за по-добър добив.

Според него са ненормално високи цените в Североизточна България, които достигнаха 2000-2700 лв./дка за покупка на земя и 150 лв./дка за ренти. От миналата година обаче те са паднали съответно на 2000 лв./дка и 50-90 лв./дка.

В района на Чирпан, Стара Загора и Нова Загора продажбите вървят между 800-1300 лв./дка. Тук изключение правят терените в Странджа Сакар, където пада по-малко дъжд, почвата е бедна и реколтата е слаба.

В района на Петрич и Благоевград земята не е добра категория, но има много зеленчукови насаждения и парници. Затова земята се продава като цял бизнес със съответните съоръжения. Близостта до Гърция също е фактор за поскъпване, като сделките варират от 1000 до 2000 лв./дка.
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                Ако искате да сте в час с акцията не е лошо да хвърляте по едни поглед на зърнените пазари пони веднъж седмично. И след това да калкулирате точно рентабилността на зърнопроизводството. Успех!

Всичко това ти лично, ако си го пренесъл и към Агрия, трябва да си я изкупил половината поне от пакета след февруари

Коментар

• Ако искате да сте в час с акцията не е лошо да хвърляте по едни поглед на зърнените пазари пони веднъж седмично. И след това да калкулирате точно рентабилността на зърнопроизводството. Успех!

Коментар

• Мдам.. От 2012 се 'гушиме' с Атери.. Акцията ми е безплатна, така да се каже, от дивиденти.
                    Ами да, кеф си е!

Коментар

Кеф, кеф, кеф! Ебаси кефа!
                      Особено когато си се нагушил като паток с Атери

Коментар

Кеф, кеф, кеф! Ебаси кефа!

Такааа, първата дупка е закопаааме, сЕга да видим коги ша закопаме и она другата де сЕди високо от преди има нема 7годиин

кЕфа и он цЕна чини да го ева

Коментар

• Кеф, кеф, кеф! Ебаси кефа!

Коментар

• "Адванс Терафонд" продаде 3387 дка при 1631 лв. за декар през април

https://www.investor.bg/bylgariia/45...-april-327987/

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                              Добре, явно критичното мислене дори и на интелигентата част от форума като Здравко и Инта е стигнала дъно. Жалко, но с какъвто се събереш, такъв ставаш, а явно яхтсмените имат силна аура... Не си спомням някога да съм казвал на някого, че е скъсаняк, цървул, да ми се разкара от темата или да си навирам печалбите - със сигурност съм изкарал повече и от акции, и от работа от 99% от списаващите в темата, но не го намилям постоянно. Исках само да обсъдим нещо, което съм забелязал - не става, не искате критично мислене - ок, бъдете здрави и наздраве, нямам проблем да не пиша и тук. Но определено имах друго мнение и за двама ви - все тая. Още веднъж - успех, ъъъъп 200 кинта на Халтурко, ъъъъъп 10 лева на Хес и М+С, ъъъъъп 5 лева на Атера и т.н. А да, и г-н Донев, г-н Каролев и оня там в Халтурко са дъ бест, а груювците са малуомници и хейтъри!
                              Синът ми на 5 години се държи по абсолютно идентичен начин. Стегнете се, Груев и не се цупете като малко дете. Добронамерен съвет е това, не заяждане.

Коментар

• Разделянето не е трудно ..
                                Има само два вида - читави и Не читави.
                                ​​​​​​.
                                Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

Working...
                                X