IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Казвам само, че за разлика от други балоняци, тази акция има доста добър потенциал и основа, като дори на сегашната си цена не е балон - лично мнение. Но тя беше със същият фундамент и при цена 1,60 преди половин година, нали? Нещо стана - интересно е какво, та цената отлетя. И не, не е само от подценяването тогава. Дали не е съврзано с онези закупени проценти от банката? Това е едното, а другото е, че, както Оркис правилно е отбелязал, тази акция ше донесе повече валю на миноритарите, ако се ликвидира, но тогава Каролчето няма да лапа едни огромни кинти за нищоправене, щото рентата им (така и не разбрах защо е 20-25% под пазарната, измерена от НСИ и поне 35-40% под това, което чувам от мои познати с доста земя) покрива всичко Това е - последно мнение по тази тема. Успехи и нагоре!

Как да ти разделя , та да видиш що си писъл ; - за преди година казваш... - Я пак че не върви твоята мяра!

Коментар

Казвам само, че за разлика от други балоняци, тази акция има доста добър потенциал и основа, като дори на сегашната си цена не е балон - лично мнение. Но тя беше със същият фундамент и при цена 1,60 преди половин година, нали? Нещо стана - интересно е какво, та цената отлетя. И не, не е само от подценяването тогава. Дали не е съврзано с онези закупени проценти от банката? Това е едното, а другото е, че, както Оркис правилно е отбелязал, тази акция ше донесе повече валю на миноритарите, ако се ликвидира, но тогава Каролчето няма да лапа едни огромни кинти за нищоправене, щото рентата им (така и не разбрах защо е 20-25% под пазарната, измерена от НСИ и поне 35-40% под това, което чувам от мои познати с доста земя) покрива всичко Това е - последно мнение по тази тема. Успехи и нагоре!
      Естествено, че е свързано с процентите от банката. Вкараха 30 и няколко млн без това да им увеличи парите за управление и са намерили някакъв начин да ги избият тези пари. Какъв- може би ще се разбере най-вероятно на ОСА

Коментар

Груйче, явно на 1.60 наистина е била много подценена и затова сега поскъпва ако беше обратното щеше и посоката да е друга

Коментар

В Темата - Неохим питах какво смятат За биоземеделието щото до 2030 година мисля че 25 % от ЗЗ трябва да е ангажирана с ЕСТЕСТВЕНИ ПРИРОДНИ, а не изкуствени торове .
          Разбира се викачите за артията не ми отговориха, ето защо минах към Атера.
          При биоземеделието търсенето на земя обикновено се увеличава.
          Last edited by MrSi; 17.05.2021, 19:25.
          Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Не Грую, на никого не пречиш и всеки е свободен да си изразява мнението ! Но, обясни как така става, че критикуваш, критикуваш и накрая пишеш "акцията си е ок" ? Това какво значи, аз определено не го разбирам ? Може пък да съм те разочаровал и да не съм толкова интелигентен !
            Ценен участник си във форума, но "ей богу" не те разбирам на моменти !
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Добре, явно критичното мислене дори и на интелигентата част от форума като Здравко и Инта е стигнала дъно. Жалко, но с какъвто се събереш, такъв ставаш, а явно яхтсмените имат силна аура... Не си спомням някога да съм казвал на някого, че е скъсаняк, цървул, да ми се разкара от темата или да си навирам печалбите - със сигурност съм изкарал повече и от акции, и от работа от 99% от списаващите в темата, но не го намилям постоянно. Исках само да обсъдим нещо, което съм забелязал - не става, не искате критично мислене - ок, бъдете здрави и наздраве, нямам проблем да не пиша и тук. Но определено имах друго мнение и за двама ви - все тая. Още веднъж - успех, ъъъъп 200 кинта на Халтурко, ъъъъъп 10 лева на Хес и М+С, ъъъъъп 5 лева на Атера и т.н. А да, и г-н Донев, г-н Каролев и оня там в Халтурко са дъ бест, а груювците са малуомници и хейтъри!
              Не Грую, на никого не пречиш и всеки е свободен да си изразява мнението ! Но, обясни как така става, че критикуваш, критикуваш и накрая пишеш "акцията си е ок" ? Това какво значи, аз определено не го разбирам ? Може пък да съм те разочаровал и да не съм толкова интелигентен !
              Ценен участник си във форума, но "ей богу" не те разбирам на моменти !

Коментар

Добре, явно критичното мислене дори и на интелигентата част от форума като Здравко и Инта е стигнала дъно. Жалко, но с какъвто се събереш, такъв ставаш, а явно яхтсмените имат силна аура... Не си спомням някога да съм казвал на някого, че е скъсаняк, цървул, да ми се разкара от темата или да си навирам печалбите - със сигурност съм изкарал повече и от акции, и от работа от 99% от списаващите в темата, но не го намилям постоянно. Исках само да обсъдим нещо, което съм забелязал - не става, не искате критично мислене - ок, бъдете здрави и наздраве, нямам проблем да не пиша и тук. Но определено имах друго мнение и за двама ви - все тая. Още веднъж - успех, ъъъъп 200 кинта на Халтурко, ъъъъъп 10 лева на Хес и М+С, ъъъъъп 5 лева на Атера и т.н. А да, и г-н Донев, г-н Каролев и оня там в Халтурко са дъ бест, а груювците са малуомници и хейтъри!
                Май само за последното сме на едно мнение.

Коментар

• Добре, явно критичното мислене дори и на интелигентата част от форума като Здравко и Инта е стигнала дъно. Жалко, но с какъвто се събереш, такъв ставаш, а явно яхтсмените имат силна аура... Не си спомням някога да съм казвал на някого, че е скъсаняк, цървул, да ми се разкара от темата или да си навирам печалбите - със сигурност съм изкарал повече и от акции, и от работа от 99% от списаващите в темата, но не го намилям постоянно. Исках само да обсъдим нещо, което съм забелязал - не става, не искате критично мислене - ок, бъдете здрави и наздраве, нямам проблем да не пиша и тук. Но определено имах друго мнение и за двама ви - все тая. Още веднъж - успех, ъъъъп 200 кинта на Халтурко, ъъъъъп 10 лева на Хес и М+С, ъъъъъп 5 лева на Атера и т.н. А да, и г-н Донев, г-н Каролев и оня там в Халтурко са дъ бест, а груювците са малуомници и хейтъри!
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Ех ама и ти сега, той си го призна накрая, че "акцията си е ок" ! Първо десет-петнадесет реда критика дръпва, пък после "акцията си е ок "! Нали в крайна сметка това е най важното, акциите да са ни ок и да печелим от тях !

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                      И още нещо за зоркия ти поглед по "набалончините" и "дирижаблите"!
                      Ти орева целия форум с твоя "небивал удар" по спидито,- сравнен от сривовото време пандемно!
                      А си отвори малко зъркелите, та и посмятай де са отишли другите от Същия Твой Период!!!
                      Ех ама и ти сега, той си го призна накрая, че "акцията си е ок" ! Първо десет-петнадесет реда критика дръпва, пък после "акцията си е ок "! Нали в крайна сметка това е най важното, акциите да са ни ок и да печелим от тях !

Коментар

Хубав отговор, благодаря, нека има дискусия. Да, прав си, по делата ще ги познаете - щом казваш, че 84% е много за земя, която е на 95% 1-6 категория, кой съм аз, че да споря. Добре, хайде сега, понеже по делата ще ги познаете, си сметни 45 лева средна рента (според НСИ, дал съм ти линка) за 6 години за 200 000 декара колко пари прави - я, ми то излиза повече от това, дето го били раздали с "разумното си управление" Идиот да беше начело, пак щеше да даде поне толкова - само да си лапка от рентите и е готов. А ти можеш да видиш и как се е променило качеството на портфейла, който "умните" мениджъри от Карол управляват срещу скормните 4-5 милки на година. Все въпроси, въпроси, но когато човек не иска да даде отгворите, дава други неща. Все пак си интересен събеседник, така че отново благодаря за отговора - релаността е, че мениджмънтът в момента не прави нищо, а само цоца, парите идват от инвестициите преди време, а и всеки бунак, купил си 10-20-50 декара ниви преди години, ще размажа тяхната доходност и ще управлява по-добре!

Но акцията си е ок, две мнения няма, така че успех и нагоре
                        Груич Историята поне до сега показва че ако си дългосрочен няма значение кога си купил Спиди, Софком или Атера - винаги до сега си на печалба и биеш инфлацията. Мажо даде няколко сигнала че вярва в ЗЗ и дори показа че купува. Не знам какво още чакаш
                        Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• И още нещо за зоркия ти поглед по "набалончините" и "дирижаблите"!
                          Ти орева целия форум с твоя "небивал удар" по спидито,- сравнен от сривовото време пандемно!
                          А си отвори малко зъркелите, та и посмятай де са отишли другите от Същия Твой Период!!!

Коментар

Хубав отговор, благодаря, нека има дискусия. Да, прав си, по делата ще ги познаете - щом казваш, че 84% е много за земя, която е на 95% 1-6 категория, кой съм аз, че да споря. Добре, хайде сега, понеже по делата ще ги познаете, си сметни 45 лева средна рента (според НСИ, дал съм ти линка) за 6 години за 200 000 декара колко пари прави - я, ми то излиза повече от това, дето го били раздали с "разумното си управление" Идиот да беше начело, пак щеше да даде поне толкова - само да си лапка от рентите и е готов. А ти можеш да видиш и как се е променило качеството на портфейла, който "умните" мениджъри от Карол управляват срещу скормните 4-5 милки на година. Все въпроси, въпроси, но когато човек не иска да даде отгворите, дава други неща. Все пак си интересен събеседник, така че отново благодаря за отговора - релаността е, че мениджмънтът в момента не прави нищо, а само цоца, парите идват от инвестициите преди време, а и всеки бунак, купил си 10-20-50 декара ниви преди години, ще размажа тяхната доходност и ще управлява по-добре!

Груец ти обичаш да те бият с най рачлични уреди по главата, докато ти избият и последния зъб и да минеш на готово смути!
                            Имам Атери от 2011г. и личните си ниви превърнах в артии и съм на 35-40% в кяра от това си действие от рентване, а и още толко от пазарна до преди месец време, а по доле съм рекъл и какво очаквам, но то си е за мене. Аз няма да те наранявам с аргументи чужди, но ми не пречи да да споделя.

Коментар

• Като цяло съм съгласен, че да управляваш 220К определено не е същото като 100 и със сигурност има обективни причини и за неотдадените терени както и за по-ниската рента. Пък и който може да се справи по-добре, да се пробва. Щом е толкова лесно.
                              Имам акции от 2006 и през годините само съм добавял, явно имам доверие. Има един детайл обаче. Тук моделът на работа трябваше да е купаване на ефтини, малки парцели, окрупняването им, и продажбата на големи и вече скъпи парцели. По ред причини това не се случва и спреда се свива. Оттук, може да се помисли дали дружеството изпълнява целите си и дали няма да донеса повече стойност при ликвидация.

Коментар

• Хубав отговор, благодаря, нека има дискусия. Да, прав си, по делата ще ги познаете - щом казваш, че 84% е много за земя, която е на 95% 1-6 категория, кой съм аз, че да споря. Добре, хайде сега, понеже по делата ще ги познаете, си сметни 45 лева средна рента (според НСИ, дал съм ти линка) за 6 години за 200 000 декара колко пари прави - я, ми то излиза повече от това, дето го били раздали с "разумното си управление" Идиот да беше начело, пак щеше да даде поне толкова - само да си лапка от рентите и е готов. А ти можеш да видиш и как се е променило качеството на портфейла, който "умните" мениджъри от Карол управляват срещу скормните 4-5 милки на година. Все въпроси, въпроси, но когато човек не иска да даде отгворите, дава други неща. Все пак си интересен събеседник, така че отново благодаря за отговора - релаността е, че мениджмънтът в момента не прави нищо, а само цоца, парите идват от инвестициите преди време, а и всеки бунак, купил си 10-20-50 декара ниви преди години, ще размажа тяхната доходност и ще управлява по-добре!

Коментар

Working...
                                X