IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Щото им е изгодно, а и нтересът клати феса Иначе за всички акционери най-изгодно е това дружество да се ликвидира - тогава може да се види цена и около 3,50, иначе всичко над 3 е химера

ПЕПЕЛ ти на уста Груйо!!!!!
    Съкън, най ми е добре да се движа с пазара с помоща на тази банка! -дано си разбрал

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

да бе да, да купят по-скъпо от това дето са продали и да имат печалба?!?
      Моето писане беше в отговор на това, което обсъждаме с Грую.

А ако продадат на 1500 земя дето са купили на 500 и отчетат печалба и в същото време купят друга земя на 2000/3000/5000лв това не би се отразило по никаккъв начин на печалбата им за разпределение тази година - счетоводство (с изключение на разходите дето ще имат като такса за управление върху тези 2000/3000/5000лв).

Коментар

Не съм казал, че ще отпадне, то по закон си го има, казвам само, че сега ще се освободи един кеш от да речем 40-50 милки от продажби (на ангро), ма идва една "много изкушаваща" сделка от 30 000 декара по 1500 лева - и баааам, печалбицата спаднала от 50 милки на 5 милки. Съвсем хипитетична ситуация, не казвам, че точно това ще стане. А тази акция се движи от печалбицата (и яхтата).

А защо ще го направят -причините са 2 и съм ги описал много ясно - двете комисиони, които се плащат - едната е на база средната покупна стойност на цялата им земя (пределно ясно е, че като се продава стара земя, купена на 300 кинта, и се купув нова на 1500, средната покупна стойност на цялата земя расте), а другата е 10% от печалбата при всяка продажба. Т.е. яхтсмените имат отчаяна нужда от алъш вериш, за да им върви комисионката - няма да се Очудя, ако е над 10 милки за тази година.

Затова и питам дизайнера какви са му мотивите да влезе точно тук на точно тази цена и каква му е стратегията с парите от депозита - 100% тук или нещо друго?
        Ако купят сега 30К по 1500 и ги продадат следваща година по 2000 кво прайм, а
        А дано!

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Колкото и земя да купят с кеша, на каквато и цена да купят това не би свалило печалбата
          да бе да, да купят по-скъпо от това дето са продали и да имат печалба?!? не говорим към към даден момент или печалбата за миналата година

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

Нещо бъркаш печалбата с кеш-а, и защо мислиш, че след като толкова години не са го правили, сега ще го направят?
            Щото им е изгодно, а и нтересът клати феса Иначе за всички акционери най-изгодно е това дружество да се ликвидира - тогава може да се види цена и около 3,50, иначе всичко над 3 е химера
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Колкото и земя да купят с кеша, на каквато и цена да купят това не би свалило печалбата
              Принципно си прав, така е, но не съвсем - комисионата върху средната цена ще се вдигне и ще изяде бъдешата печалба. Така че технически пак да иде на зле работата, Отделно немалка част от приходите ще са разсрочени, така че тази печалба, дето ще се появи сега, няма да е чак толкова голяма. Но да видим - както казах, интересно ми е мнението на Дизайнера, но пък и твоето доуточняващо включване беше ценно - благодаря
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Не съм казал, че ще отпадне, то по закон си го има, казвам само, че сега ще се освободи един кеш от да речем 40-50 милки от продажби (на ангро), ма идва една "много изкушаваща" сделка от 30 000 декара по 1500 лева - и баааам, печалбицата спаднала от 50 милки на 5 милки. Съвсем хипитетична ситуация, не казвам, че точно това ще стане. А тази акция се движи от печалбицата (и яхтата).

Коментар

А защо ще го направят -причините са 2 и съм ги описал много ясно - двете комисиони, които се плащат - едната е на база средната покупна стойност на цялата им земя (пределно ясно е, че като се продава стара земя, купена на 300 кинта, и се купув нова на 1500, средната покупна стойност на цялата земя расте), а другата е 10% от печалбата при всяка продажба. Т.е. яхтсмените имат отчаяна нужда от алъш вериш, за да им върви комисионката - няма да се Очудя, ако е над 10 милки за тази година.

Затова и питам дизайнера какви са му мотивите да влезе точно тук на точно тази цена и каква му е стратегията с парите от депозита - 100% тук или нещо друго?
                  Нещо бъркаш печалбата с кеш-а, и защо мислиш, че след като толкова години не са го правили, сега ще го направят?

Коментар

Грую, как го виждаш да стане това да купят земя и да отпадне задължението за разпределяне на дивидент?

Коментар

утре мажо решава, че ще купи едни 50 000 дка, щото някой негов познат му ги дава на прИмоция и лелеяният дивидент отива в кофата - примерна хипотеза, която е съвсем реална.
                      Грую, как го виждаш да стане това да купят земя и да отпадне задължението за разпределяне на дивидент?

Коментар

Така е, но депозитът е безрисков, а тук особено на тези нива, си има риск. Пък и над 3 няма какво да прави тази акция, щото няма какво да я подкрепи, Отделно, утре мажо решава, че ще купи едни 50 000 дка, щото някой негов познат му ги дава на прИмоция и лелеяният дивидент отива в кофата - примерна хипотеза, която е съвсем реална. Затова ми е интересна стратегията на Дизайнера и защо се набива точно тук и точно сега, на тези цени? Щото много са като него, но единици се решават. Иначе си напълно прав, ако няма нови маймуни на клона, няма как да стане работатат
                        Новите покупки нямат общо с печалбата и съответно дивидента, но новите покупки ще подкрепят цената над 3-ката, ако има такива
                        Last edited by Yori; 16.08.2021, 14:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

Поне 10% от тук е по-добре от 0-та, пък и как ще стигне 3 и нагоре, ако няма по-късно включили се
                          Така е, но депозитът е безрисков, а тук особено на тези нива, си има риск. Пък и над 3 няма какво да прави тази акция, щото няма какво да я подкрепи, Отделно, утре мажо решава, че ще купи едни 50 000 дка, щото някой негов познат му ги дава на прИмоция и лелеяният дивидент отива в кофата - примерна хипотеза, която е съвсем реална. Затова ми е интересна стратегията на Дизайнера и защо се набива точно тук и точно сега, на тези цени? Щото много са като него, но единици се решават. Иначе си напълно прав, ако няма нови маймуни на клона, няма как да стане работатат

Коментар

Принципно си закъснял, но по-добре късно, отколкото никога. Интересно ми е каква е стратегията ти - 100% в Атера, защото.... Или нещо друго - етф, злато, имоти, определени акции и т.н. Чисто любопитство. Успех тук
                            Поне 10% от тук е по-добре от 0-та, пък и как ще стигне 3 и нагоре, ако няма по-късно включили се

Коментар

• Първоначално изпратено от Designer Разгледай мнение

Беше ме шубе, да инвестирам всичко на БФБ. Но с тази инфлация и банкова политика на отрицателни лихви се принудих. На 30 юни скъсах синджира с банките
                              Принципно си закъснял, но по-добре късно, отколкото никога. Интересно ми е каква е стратегията ти - 100% в Атера, защото.... Или нещо друго - етф, злато, имоти, определени акции и т.н. Чисто любопитство. Успех тук

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Парите не са за да нанкат, а за да се инвестират !
                                Беше ме шубе, да инвестирам всичко на БФБ. Но с тази инфлация и банкова политика на отрицателни лихви се принудих. На 30 юни скъсах синджира с банките

Коментар

Working...
                                X