IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение

Ами засега излиза 17 ст, което е с около 70% повечеот миналогодишния.

Сега си отвори един по стар отчет с изкунсумиран дивидент(избора си е твой-важен е) и почни да сравняваш...

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение

Това за полугодието ли?
      хаха

Коментар

• Първоначално изпратено от ivan.b Разгледай мнение
        При тези резултати се очаква добър дивидент.

Коментар

• При тези резултати се очаква добър дивидент.

Коментар

• -"земеделски земи държани за продажба с площ 4,266 декара на стойност 4,415 хил.лв. " или договорени още +836, към остатъка от 3430дка!!!

Коментар

• REPORT: SOME MIDWEST LAND PRICES ARE UP 20% IN LAST YEAR

PEOPLES COMPANY’S REPORT: TREND WILL CONTINUE FOR THE NEXT 12 TO 24 MONTHS.

https://www.agriculture.com/news/bus...0-in-last-year

Ей,
              ама теа тъпи Хамериканци все още не разбрали, че има още безброй бразилски Жунгли за разораване и цената на земята ще пада, а няма да се качва

Коментар

• Тия движения от 2020г. също са много важни ;-
                Урб. Площ 61дка.
                на ст-т= 1 076х.л
                както и;-
                УПИ =51,256кв.м.
                на ст-т = 3,916х.лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Аз ще се окажа накрая прав за 50-60ст/акция дивидент другата година

Малко по консерва си падам, ноооо нямам нищо протиФ циФричките, а темпа на покУУУпките ми е по интересен- супер за сега...

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение

Лизинговите печалби при окончаелното плащане ли се начисляваха или поетапно с годишните плащания?

Първите две години не отчисляваха, но след това се промениха нещата (при одита за 2017г. мисля). От тогава се заверяват и частичните постъпления, но не ми е ясна схемата;- чакам отчета!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Е, не така.
                      Ще ми създадеш проблем, ако се осъществи прогнозата ти.
                      С харченето на дивидента

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                        С последният бюлетин за септември окончателно приключените лизингови продажби за 21г. са = 9 398дка,
                        пита се в задачката
                        каква печелба ще донесът?,- ...
                        Лизинговите печалби при окончаелното плащане ли се начисляваха или поетапно с годишните плащания?

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                          С последният бюлетин за септември окончателно приключените лизингови продажби за 21г. са = 9 398дка,
                          пита се в задачката

Коментар

• С последният бюлетин за септември окончателно приключените лизингови продажби за 21г. са = 9 398дка,
                            пита се в задачката

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                              Копирам нещо писано от мен по друг повод преди седмица - актуално е.

Поради силното повишение на фрахта през последните седмици трябва да направим сравнение и да преценим до колко нашата близост до големи световни пазари ни дава предимство....

... Фрахтът ни дава предимство дори и да си повишим
                              FOB цените в определени случаи.
                              Много интересни две изложения, но офтопик по акцията ще си позволя да хвърля моите две стотинки по казанато.

Първо, родните дистрибутори (прекупвачи) изнасят относително малко продукция за собствена сметка извън пределите на България. "Севан" например се радва на 1,000,000 метрични тона продажби годишно, но за Каргил и ЛДС това са буквално няколко десетки фактури. А "Севан" е от най-големите търговци у нас и прехвърля зърно на батковците без да има ангажимент към фрахта, какъвто е случаят и с останалите играчи у нас, ако изобщо имат международна експозиция. Да говорим, че имаме монопол в Северна Африка е леко преувеличено, имайки предвид, че всички от ABCD фирмите имат големи дистрибуционни хъбове именно във Франция, както и собствени корабни флотилии, с които разнасят продукцията.

Второ, въпреки всички предимства, които има българското зърнопроизводство, аз не (пред)виждам същия ръст в маржовете на производителите, какъвто е ръстът при клиентите - преработватели. Т.е. очаквам лъвският пай отново да бъде отхапан именно от тези, които калкулират транспортните разходи без всъщност те да са толкова високи за тях, колкото са на свободния пазар. Не казвам, че няма да има и за местните играчи, просто не виждам зорът да се арендуват повече ниви да е достатъчен, че цените на земята и нейното наемане да балонизират извън ръста, който инфалнцията в момента осигурява на всички стопански сектори.

Иначе споделеното от теб е много интересно. Къде си го поствал? Май не е наоколо в този форум?

П.П. Нямам Атера, продадох наскоро Агрокредит, имам малко Агрия. Работата ми е свързана косвено с търговия на суровини, включително и зърно. Нямам препоръки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Оф, ....!
                                по добре и този си пост изтрий и престани да раздаваш съвети, и се скрий...

Коментар

Working...
                                X