IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз сега разсъждавам дали да си продам правата или да участвам в увеличението на капитала. Ако участвам, процентно дела на Атера в обема на портфейла ми ще е големичък и той няма да е добре диверсифициран. Но от друга страна смятам , че перспективите на Атера са отлични. Според мен цената на правата ще е около 20 ст и ако продам на такова ниво ще ми излезе цена на акция 0.88лв.

Коментар

• Нека сме реалисти
      Предстои фактическото увеличение на капитала и пускането на 10 милиона акции на пазара.
      Това ще свали за кратко цената до 1,35 вероятно /сметнато чисто аритметически/, но ми се струва, че ще е само за кратко
      Факт е, че Адванс тера абсолютно затисна "колегата" си от Елана - и информационно, и ценово и повечето интереси и надежди са насочени тук.
      Същевременно цената на земеделската земя като че ли плавно се покачва. Все още има дребосъци, които са за продан по 150-160 лева декара, но големи и апетитни парцели земеделска земя няма.
      Не се съмнявам, че след това увеличение ще има и следващо, защото предполагам, че желанието на Адванс тера е да достигнат до обем на Активите от типа на 100 млн лева
      Ето защо, относно цената, аз съм умерен оптимист и смятам че тя ще стои около 1,50-1,70 през цялата тази година и трудно ще нарастне просто поради увеличенията на капитала и "разводняването" на акционерите
      не мога обаче да оспоря големият потенциал, който крият акциите на Терафонда, най-вече поради практическият 'open-end' на тази позиция, за разлика от Елана
      хоризонтът е далечен и хубав, само търпение и дано България върви напред - тове ще се отрази и на цените на тези акции

Коментар

• Ако всички са милионери, то 1 хляб ще струва около милион парични единици! Прави си изводите за нивото на цените и покупателната способност на паричната единица.

Коментар

• Айде още един от тези, за които има само една посока. Ех, момчета, ако бяхте прави всички на тази планета отдавна да са милионери.

Коментар

• Под 1.50 лв. цената няма да падне. Има само една посока и тя е нагоре.

Коментар

• Преди 2лв. - 1,40

Коментар

• 2 leva!

Коментар

• Kolko 6te e sledva6tiat vruh na ATERA?

Коментар

• ei taka ili ina4e "Имотите са хит на борсата" - Standart

Коментар

• Боби, умрях си от смях като прочетох какво си написал... Отдавам го на неопитността ти.

Наглостта ти вече буди усмивка, нищо повече... Всеки може да се разходи из тази и съседните теми и да види колко високомерно и с какви лични нападки такива като теб посрещат хората с различно от тях мнение! Грубостта ти (ви) достигна до директни лични обиди.

Ако обаче не можеш да развиваш смислена оригинална собствена теза, казано с други думи - да коментираш по същество - никой не те задължава да участваш навсякъде, нали?

Коментар

• Първоначално изпратено от 22
                        Да, вече и тук и в темата че имотите ни са минали границата 1000 ЕВРО на кв. метър коментирахме че имоти-търговски центрове (молове) си струват. Тези АДСИЦ са сред изключенията...
                        Коментирали, умрях си от смях. Я, по-добре сподели как ругаеш другите участници във темата!

Коментар

• Re: За Интерлоджик

Първоначално изпратено от sunlight
                          За Интерлоджик

investor.bg/companies.php?id=165&type=0&period=6
                          не бъркайте интерлоджиците с АДСИЦ-тата
                          те са просто едни перални
                          доказателство затова е че не са учредени под формата на АДСИЦ за да се възползват от облекченото данъчно облагане. Просто идеята там не е такава. Но при умела игра и от там се изкарват пари. Имам известен опит

Коментар

• sunlight, много волатилна акция...

Коментар

• Да, вече и тук и в темата че имотите ни са минали границата 1000 ЕВРО на кв. метър коментирахме че имоти-търговски центрове (молове) си струват. Тези АДСИЦ са сред изключенията...

Жилища, хотели обаче? Колко от АДСИЦовете допускат инвестиции в такива "от 0 до 90%" (този диапазон се повтаря защото често проспектите просто се преписват един от друг).
                              Или има още недостиг на административни сгради в София?

Коментар

• За Интерлоджик

За Интерлоджик

investor.bg/companies.php?id=165&type=0&period=6

Коментар

Working...
                                X