Аз сега разсъждавам дали да си продам правата или да участвам в увеличението на капитала. Ако участвам, процентно дела на Атера в обема на портфейла ми ще е големичък и той няма да е добре диверсифициран. Но от друга страна смятам , че перспективите на Атера са отлични. Според мен цената на правата ще е около 20 ст и ако продам на такова ниво ще ми излезе цена на акция 0.88лв.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Нека сме реалисти
Предстои фактическото увеличение на капитала и пускането на 10 милиона акции на пазара.
Това ще свали за кратко цената до 1,35 вероятно /сметнато чисто аритметически/, но ми се струва, че ще е само за кратко
Факт е, че Адванс тера абсолютно затисна "колегата" си от Елана - и информационно, и ценово и повечето интереси и надежди са насочени тук.
Същевременно цената на земеделската земя като че ли плавно се покачва. Все още има дребосъци, които са за продан по 150-160 лева декара, но големи и апетитни парцели земеделска земя няма.
Не се съмнявам, че след това увеличение ще има и следващо, защото предполагам, че желанието на Адванс тера е да достигнат до обем на Активите от типа на 100 млн лева
Ето защо, относно цената, аз съм умерен оптимист и смятам че тя ще стои около 1,50-1,70 през цялата тази година и трудно ще нарастне просто поради увеличенията на капитала и "разводняването" на акционерите
не мога обаче да оспоря големият потенциал, който крият акциите на Терафонда, най-вече поради практическият 'open-end' на тази позиция, за разлика от Елана
хоризонтът е далечен и хубав, само търпение и дано България върви напред - тове ще се отрази и на цените на тези акции
Коментар
-
Боби, умрях си от смях като прочетох какво си написал... Отдавам го на неопитността ти.
Наглостта ти вече буди усмивка, нищо повече... Всеки може да се разходи из тази и съседните теми и да види колко високомерно и с какви лични нападки такива като теб посрещат хората с различно от тях мнение! Грубостта ти (ви) достигна до директни лични обиди.
Ако обаче не можеш да развиваш смислена оригинална собствена теза, казано с други думи - да коментираш по същество - никой не те задължава да участваш навсякъде, нали?
Коментар
-
Bobi75
Първоначално изпратено от 22Да, вече и тук и в темата че имотите ни са минали границата 1000 ЕВРО на кв. метър коментирахме че имоти-търговски центрове (молове) си струват. Тези АДСИЦ са сред изключенията...
Коментар
-
Re: За Интерлоджик
Първоначално изпратено от sunlightЗа Интерлоджик
investor.bg/companies.php?id=165&type=0&period=6
те са просто едни перални
доказателство затова е че не са учредени под формата на АДСИЦ за да се възползват от облекченото данъчно облагане. Просто идеята там не е такава. Но при умела игра и от там се изкарват пари. Имам известен опит
Коментар
-
Да, вече и тук и в темата че имотите ни са минали границата 1000 ЕВРО на кв. метър коментирахме че имоти-търговски центрове (молове) си струват. Тези АДСИЦ са сред изключенията...
Жилища, хотели обаче? Колко от АДСИЦовете допускат инвестиции в такива "от 0 до 90%" (този диапазон се повтаря защото често проспектите просто се преписват един от друг).
Или има още недостиг на административни сгради в София?
Коментар
Коментар