Да, нещо май аз съм в грешка.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
ATERA
стари 1105000 броя акции с емисионната стойност 1.00 лв
нови 1105000 броя акции с емисионната стойност 1.20 лв
средна емисионна стойност след увеличението 1.10 лв
Към 01.03 има закупени 43 хил. дка
ELARG
2496068 броя акции с емисионната стойност 1.00 лв
17435775 броя акции с емисионната стойност 1.20 лв
средна емисионна стойност 1.175 лв
Към 10.03 има закупени над 40 хил. дка
Коментар
-
Единствената причина за увеличение на капита почти веднага след третото,е голям инвеститор или инвеститори , който ще закупят голям пакет акции или права.Карол се стараят да държат цената предсказуема ,включително и на правата.В тази връзка очаквам:
1.Големите инвеститори да са Пенсионни фондове
2.В скоро време ще мине пакета към инвеститорите.
3.Цената да се повиши спрямо с ЕЛАРГ.МНЕНИЕТО МИ НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
Вече с новата емисия на Атера като количество акции и цена на последните увеличения /1,2 лева/ се изравняват с фонда на Елана като параметри.Очевидно на повечето участници във форума им харесва повече Атера.Защо тогава тази разлика в цената в полза на Елана.След увеличението акциите на Атера ще са по 1,35 лева при запазване на статуквото, докато фонда на Елана е на цена от 1,47 лева.Допълнително Атера има повече закупена земя и се справя по-добре.Наистина ли чуждестранните инвеститори са разковничето или е нещо друго?Чакам коментар.
Коментар
-
Първоначално изпратено от H5N1Първоначално изпратено от BrainПървоначално изпратено от МайнатаХора не разбрахте ли, че Карол решиха)))) Акции с права Max 1.50 = Акции без права 1.36-1.37 + Права 0.13-0.14
Коментар
Коментар