IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Боби, аз точно това бих направил но за съжаление трябват много кинти. А и накрая АТЕРА натежава доста в портфейла.
    Хубаво, ама все пак...

Коментар

• а забелязали ли сте, че след като калкулирате различните варианти най-изгодно е да си държиш и акциите и правата, и да запишеш всички права. как само каролците нагодиха цената на акциите и правата си е чудно

Коментар

• И аз мисля, че Адванса ще продадат повечето си права. Имаха много малко кеш в края на февруари според отчета си и няма откъде да вземат пари, за да ги запишат. Затова е вероятно правата да не се вдигнат много нагоре, а те ще държат надолу и акциите. Накратко - време за купуване, не за продаване. Аз поне на тези цени не бих продавал. Проблемът е, че бая парици трябват, за да запише човек всичко. А и да купи още.

Коментар

• Адванс Инвест имат да продават много прва, което от друга страна трябва да им влезне като капиталова печалба, защото няма да си преоценяват акциите...

Коментар

• Първоначално изпратено от Krank
            а другата схема която е по пе4еливша ако наистина си решил да продаваш е: продаваш акциите по 1.36 и записваш правата по 1.20 така разликата от 0.16лв я прибираш веднага без да 4акаш 3 месеца и отново имаш същия брой акции.
            Кранк дали е така? След колко време ще запишеш и можеш да търгуваш новите акции? Т.е. пак има изчакване във времето.

Съгласен съм обаче че тези дни да се продават права е тъпо. Интересното предстои! Най-вероятно...

Коментар

• Първоначално изпратено от Sorge
              Да де, ама като продадеш права ти блокират по 14-15 ст/акция, като запишеш акции - по 1.20 :-)

Разликата е 4е като продадеш правата след 3 месеца ще имаш n*0.14лв, които в рамките на тези 3 месеца няма да си променят стойността с 1 ст, а ако запишеш акциите ще имаш n на брой нови акции чиято вероятност да струват 1.34 е много малка. а другата схема която е по пе4еливша ако наистина си решил да продаваш е: продаваш акциите по 1.36 и записваш правата по 1.20 така разликата от 0.16лв я прибираш веднага без да 4акаш 3 месеца и отново имаш същия брой акции.
              единствения смисъл да се продават правата в момента е да о4акваш 4е цената след 3 месеца на акциите ще е под е 1.35

Коментар

• Да де, ама като продадеш права ти блокират по 14-15 ст/акция, като запишеш акции - по 1.20 :-)

Коментар

• Моето менение също е че цената умишлено се натиска и големите изчакват. Няма логика ако погледнем цената на ЕЛАРГ /1.47/ Атера да е на тези нива при положение че всеки знае как се управляват капиталите в двата фонда и какви са им възможностите за инвестиране. Друго което не вярвам от Доверие като купиха този пакет от 500 000 акции да не са си направили сметка преди това или пък сега да нямат възможност да понапълнят още малко права на 0.13. Още повече 4е е по-добре да продаваш акции отколкото права, тъй като и без това парите от търговията с правата ще ти дойдат в подсметката едва след като излязат акциите от увеличението така че набутвацията е двойна хем си продаваш правата и пропускаш ползи от евентуалното увеличение на цената на акциите, хем не можеш да си ползваш парите докато не излязат тези нови акции което е в рамките на около 3 месеца и на всичкото отгоре в рамките на този период не получаваш и лихва за блокираните ти средства. Но всеки сам си решава
                  така че и аз подкрепям мнението цацата .

Коментар

• митко Ловът на Цацата-2 е едно сериозно мнение.
                    В момента се прилага стратегията която беше много популярна при събиране на КИ за търговете за БТК. Там големите купувачи стояха на страничната линия изчаквайки да се насъбере достатъчно поредлагане на желаните от тях цени и после следваше масово изкупуване.
                    Сега се прилага същият номер. Е играта не е същата но защо да не пробват да оберат Цацата. Едва ли обаче с покупки от по 1% дневно ще сколаста да напазаруват колкото им трябва.
                    Освен това КИ-тата бяха като запалена клечка кибрит която ако задържиш прекалено дълго ще ти изгори пръстчетата. Тези права обаче са друга историа.

Коментар

• По мое мнение, големите купувачи ще излязат на пазара в края на следващата седмица. Така ще може да се пазарува евтино до към сряда, след 26.03.06 вече ще е късно, ако някой иска да се включи на настоящите нива.

Мнение!

Успехи! :-)

Коментар

• Колеги,
                        хайде моля малко по сериозно по темата.
                        Движението на цените на акциите и правата на АТЕРА не е изненада за никой.
                        Любопитно е обаче какво ще стане с цените на акциите след приключването на търговията с правата.
                        Според мен ще има връщане до нивата 1,50 - 1,55
                        Питате защо - много просто.
                        Апетитът, с който се търсят правата и акциите на фонда е показателен за покупателните намерения на клиенти от различен калибър.
                        Вътрешно мое убеждение е, че акции купуват всички, които в момента имат свободни пари и трябва да ги инвестират в срок.
                        За тези, които са придобили на 1,35 акции от увеличението повишение на цената също е интересно, особено ако се касае за фондове, финансист и т.н., защото по този начин ще калкулират печалба преди да са я осребрили реално.
                        Така че този фонд е обречен на успех, в разумни граници обаче
                        под разумни граници разбирам до 1,60 до следващото увеличение на капитала
                        Аз самият имам акции в АТЕРА и се мъча да увелича бройката им в момента
                        успех на всички

Коментар

• За бога братя не продавайте права на тези нива! Правата ще се качат над 20 ст. следващата седмица!

Коментар

• За бога братя не купувайте права на тези нива! Правата ще паднат под 10 ст. следващата седмица!

Коментар

• Ловът на Цацата-2

Коментар

• Преди отварянето на борсата се получават тези изкривявания на цената но те са лесно обясними. Това че се изпълнява на 17 ст. При налични поръчки продава на 14 ст се дължи на въвеждането на трета последваща поръчка на цена по ниска или равна от 17 ст. Тогава сработватва основното правило – поръчките се изпълняват по реда на въвеждане и така последната поръчка практически печели на цената на въвеждане на високата цена.
                                Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

Working...
                                X