Към 22 март са изтъргувани 2 571 695 права или 23.3%.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от безименСъгласен съм, че да се купуват права още първият ден от търговията СИ Е НОЖ С ДВЕ ОСТРИЕТА - в еуфорията, по-добре да отчетеш пропуснати ползи (неучастие), отколкото да купиш на
0,20 - нали така стана при теб, "22" ?
Спокойно, този път ти се набута от високите нива, следващият път сме ние "на хаспела"...
Нека останем коректни и по-професионални във форума, както призова Аналгин!!!
Коментар
-
Долу, там където разсъждавам на глас (и се правя на анализатор, какъвто не съм!), никакви имена не съм споменавал... Всеки би могъл да реши, че казаното важи за него...
Когато говоря конкретно за някого, се обръщам към него, като ползвам неговия никнейм! Елементарно правило, към което се придържам!
Пак повтарям: никъде не съм учил "за анализатор" :-) , не съм такъв и така: не се съобразявайте с написаното от мен, защото може да ви подведе в неочаквана за вас посока!
Но е вярно, че хора, от които да се уча тук, има много! Благодарен съм на всички тях!
Успехи!!!
Коментар
-
Аналгин, прав си. Просто безименния си беше построил някаква странна теза върху произволното допускане че съм си бил купувал права...
Обичам логиката и да бъдем едновременно конкретни и аналитични.
Извинявам се за загубеното време на четящите! Опитвам да си взема поука.
Всички тук май сме фенове на АТЕРА все пак
Коментар
-
Първоначално изпратено от looser
Пуснато на: 14:04:40 ч. | 13.03.2006
Правата по принцип се търгуват около цената на акциите в момента с малък отбив, което на този етап означава цени на правата около 0,15 лв. Това е ключовото ниво.
Покупка на това ниво смятам за добра. Покупка в интервала 0,10-0,15 смятам за много добра, а всичко под 0,10 е супер сделка според мен
Успех, колеги
Но има и други участници, които не уважавам. Те постоянно търсят с кого да се заядат :-( , а това не е от полза за никого! Отново ти повтарям: постингите ми не ти харесват- ми то е много просто бе, приятел: прескачай ги, без да си ги прочел и не считай за необходимо да ми отговаряш (за мен няма по-голяма обида от твоето мълчаливо презрение, повЕрвай ми!) ;-)
На всички - успехи! :-)
Коментар
-
Безимееееен... С многото думи не можеш да постигнеш по-ясна мисъл - не го ли разбра?
Я пак се върни надолу... Посветил си дълъг постинг на мен, върху тезата че съм се набутал като съм купил първите дни скъпи права. Не прочете ли обаче, че аз не съм купувал права?? Сега пак ни заливаш с празнословия в друга посока.
Прочети си пак и бисера за "правилните" анализи, който вчера цитирах долу. Майтап
Разбира се че и на 17.03 и на 22.03 да се продават права на текущите цени е тъпо, защото цените са ниски. Елементарно. Говоря за по-дребните като нас!! Да се купуват обаче хич не е тъпо, както виждаме... Гледай какво правят големите. Схващаш ли разликите?
Вече по долните постинги се оформи нещо като консенсус тук във форума че около 10 ст е вероятното дъно на правата. Присъединявам се. Също както преди седмица консенсусът беше, че около 15 ст. е нещо като "справедлива" цена. Двете неща не си противоречат.... Най-интересното предстои!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 22Първоначално изпратено от Krankа другата схема която е по пе4еливша ако наистина си решил да продаваш е: продаваш акциите по 1.36 и записваш правата по 1.20 така разликата от 0.16лв я прибираш веднага без да 4акаш 3 месеца и отново имаш същия брой акции.
Съгласен съм обаче че тези дни да се продават права е тъпо. Интересното предстои! Най-вероятно...
Цитатът е от 17.03.06. Не съм казал, че грешиш, 22! И в онова, което си написал на 17.03.06. всичко е вярно!?! Не разбрах, кое според теб е тъпо на ония цени, през онези дни? Мисля, че е интересно и сега, но нещо не хващаш нюансите, просто половината "интересно" се изниза под носа ти без да усетиш, но ще се научиш, аз вярвам в теб!!!...;-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от BillyСпоред мен разковничето на въпроса докъде могат да слязат правата се крие във вчерашната и онзиденшната сделки за по 1 милион права минали на по 0.10 лв. Това най-вероятно са институционални инвеститори (пенс.фонд.), които предв.са се "разбрали" с АТЕРА за цената. Та колко под 0.10 ще падне цената и дали Карол ще го позволят при положение че големите клечки ще останат излъгани.
Личното ми мнение е че под 0.10 цената ще падне много, много трудно.
Успех
Друго е важното: дали големите играчи разполагат с добри мениджъри, които си дават сметка, че флуктуациите на цените са нормалната реакция на пазара (при увеличенията на капитала), а това, че са купили големи пакети (от въпросната позиция) на тези ниски цени си е чист дюшеш (за доходността на инвестициите на техните вложители/доверители)... и изобщо не може да се мисли, че са излъгани (ако ще цените на аукциона по чл.112 б, ал.7 да стигнат и до 6-7 стотинки!!! - тогава печелят доверилите се на Карол, както отбелязаха вече знаещите). Последното не е мое виждане, варианти много, но движението не е трудно за предсказване (голям залък...)...
Успехи! :-) Прав си 22, има ощеееееееее много хляб..., но аз поне си признавам грешките.... :-)
Коментар
-
Според мен разковничето на въпроса докъде могат да слязат правата се крие във вчерашната и онзиденшната сделки за по 1 милион права минали на по 0.10 лв. Това най-вероятно са институционални инвеститори (пенс.фонд.), които предв.са се "разбрали" с АТЕРА за цената. Та колко под 0.10 ще падне цената и дали Карол ще го позволят при положение че големите клечки ще останат излъгани.
Личното ми мнение е че под 0.10 цената ще падне много, много трудно.
Успех
Коментар
Коментар