Много полезно уточнение, Инвестиращ!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 22Я малко уточнение, че гледам пак настана неразбория. Условията са следните:
а) Правата ще се търгуват на борсата до 28 март.
б) Аукционът за незаявени за използване права е на 6 април.
в) Обаче - крайната дата за записване на акции от увеличението е 21 април.
1. от притежавани към определения момент и/или закупени търгувани на борсата права - до крайния срок за търгуване на правата (+ 2 дни за регистрирането на закупените права в ЦД), в този случай до 30 март, но по-добре докъм 28/29. Този срок, кой знае защо, никога не бива обявяван в съобщение на БФБ и
2. за закупените от аукциона (незаявени/незаписани в срока по т. 1 и пуснати на аукцион) права. В случая - 21.04.2006.
Коментар
-
Първоначално изпратено от МайнатаМомчета на предищното величение ...сроковете горе долу бяха същите.. самао , че Карол се направиха на .. и казаха ,че Записване без копие от платежно не .върви... а днес ми казаха че записам до 29 март а плащам до 15-16април? ))))))))))
- заплащаме новите акции до 21.04.06 и твоят ИП ще приложи оригиналът от платежното към Заявката за записване (ясно е, че ще те потърсят преди тази дата, нали?),
- а крайната дата за търговия с правата на БФБ е 28.03.06. Тук пак обръщам внимание, че правата, за да ги имаш, трябва да ги заплатиш непосредствено след като си пуснеш и се изпълни твоята поръчка, т.е. когато регистрираш "сделка" ПО СЪЩАТА СХЕМА, ПО КОЯТО ЗАПЛАЩАШ ВСЯКА ТВОЯ НОВА ПОКУПКА (договора!!!).
Дано съм бил ясен, пак ще тръгнат едни критики за моето многословие (какво да правя - някои сме си такива по рождение - многословни..., но се учим... да не сме такива! ;-) )
Успех! :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от МайнатаАкциите и правата ще се върнат на цените от преди натискането за кросовете.. 1.37 на 0.14
Правата се записват до 29март..а КОГА ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАТЯТ?
Как тълкувате ВИЕ?
1. Правата, които си закупил, ще заплатиш според клаузите в договора, който си сключил с твоя ИП (Например: ако ги купиш днес - плащаш до 10 ч. утре, или...(?), след което може би ти начисляват някаква лихва - прочети си отново договора).
2. Акциите от новата емисия можеш да заплатиш до крайния срок: 21.04.06 (ще ти пратят Заявка за записване на акции при твоя ИП, ще си платиш в указаната банка и по-нататък ИП си знае ангажиментите).
3. Търговията с правата на БФБ е до 28.03.06. (не до 29.03.!!!)
Ако греша, моля някой знаещ да ме поправи!
Успехи! :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от 22Първоначално изпратено от безименСъгласен съм, че да се купуват права още първият ден от търговията СИ Е НОЖ С ДВЕ ОСТРИЕТА - в еуфорията, по-добре да отчетеш пропуснати ползи (неучастие), отколкото да купиш на
0,20 - нали така стана при теб, "22" ?
Спокойно, този път ти се набута от високите нива, следващият път сме ние "на хаспела"...
Нека останем коректни и по-професионални във форума, както призова Аналгин!!!
1. 22, нека да са многословни и погрешни моите разсъждения (винаги съм казвал, че се уча, както правят и много други тук!), това не е проблем за мен, но очевидно си е твой проблем (очевАдно, много си напред в материала - още ли се интересуваш от онова експоненциално уравнение с интересен степенен показател?): просто ги прескачай тия мои тъпи постинги (ето, признах си за пореден път пред всички, за да си спокоен поне тази нощ!).
2. Почнах да те споменавам, уважаемий 22, след като ти се обърна конкретно към мен (разходи се във Форума и ще установиш, че е така). Трябваше да отговоря на постинг, който беше адресирал до мен.
Много си ми симпатичен, разбирам, че съм ти трън в очите, но прескачай ги, бе човече, тия мои тъпотии, толкова ли е трудно?! ;-)
Коментар
Коментар