IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Моя инв. посредник е Карол, и при записването на новите акции срещу права не ми искаха плащане, казаха че плащането може и трябва да се извърши до 21 април - може кеш при тях, а иначе по банкова сметка в ОББ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Billy
      Днеска подадох заявление за записване на акции от новото увеличение чрез права при Инвест. си посредник. Хубаво ама след два часа ми звънят и казват, че Карол искат освен заявката и платежно нареждане за сумата на записаните акции.....Защо само лъжат че плащането се извършва до 21.04 като реално си я карат постарому.
      Я някой друг да каже дали моят случай не е изолиран (в което силно се съмнявам).

И аз днес подадох заявление в офиса на Карол, но за парите казаха че мога да ги внеса до 21.04

Коментар

• Ами аз по този въпрос се обаждах в Карол и оттам бак-офисът ми обясни, че плащането може да е и по-късно. Но е ясно, че не им допада този вариант.

Коментар

• Днеска подадох заявление за записване на акции от новото увеличение чрез права при Инвест. си посредник. Хубаво ама след два часа ми звънят и казват, че Карол искат освен заявката и платежно нареждане за сумата на записаните акции.....Защо само лъжат че плащането се извършва до 21.04 като реално си я карат постарому.
          Я някой друг да каже дали моят случай не е изолиран (в което силно се съмнявам).

Коментар

• Първоначално изпратено от никой.
            все пак вярвам,че ще има положителна доходност за акционерите
            но не бих нарекъл инвестицията в тези два фонда добра,предвид възможностите за далеч по-висока доходност от други вложения-не само на борсата
            който не вярва на моите твърдения значи е много далеч от земеделието и бизнеса със земя или не си е свалил розовите очила

"никой.", не споря с теб по въпроса: къде ТИ да направиш най-изгодна инвестиция с ТВОИТЕ пари - това решение можеш да вземеш само ти - и никой друг! Не споря с теб по твоите виждания.

Едно не ми стана ясно: ти земеделец ли си или търгуваш със земя? Коя от двете дейности изпълняваш професионално?

Да предположим, че аз съм този, който не е свалил розовите очила, но не мога да повярвам, че двете дейности могат да се изпълняват паралелно от един и същ човек, което разбирам, че правиш ти.

Мнение на дилетант-непрофесионалист! :-)

Коментар

• все пак вярвам,че ще има положителна доходност за акционерите
              но не бих нарекъл инвестицията в тези два фонда добра,предвид възможностите за далеч по-висока доходност от други вложения-не само на борсата
              който не вярва на моите твърдения значи е много далеч от земеделието и бизнеса със земя или не си е свалил розовите очила

Коментар

• Първоначално изпратено от никой.
                според мен след 7 години като чист доход за акционерите във фондовете за земя ще им остане около 10% годишно - и това в най-добрия случай
                това можете да си го запишете за справка след 7 години,сега не спорете с мен
                Ako naistina im ostanat 10% shte trebe i da po4erpiat!

Коментар

• според мен след 7 години като чист доход за акционерите във фондовете за земя ще им остане около 10% годишно - и това в най-добрия случай
                  това можете да си го запишете за справка след 7 години,сега не спорете с мен

Коментар

• защо се заблуждавате,че двата фонда инвестираще в земя купуват нещо качествено???
                    този,който напише,че е така просто не знае какво се купува,къде и на каква цена......
                    пиша ви това,което знам със сигурност - в Търговищка област се закупува земя в община Омуртаг и община Антоново.там няма един свестен арендатор,който да плаща рента,а земята е толкова лоша,че не може да си върне вложените средства в производство.ако не беше така до момента да беше обработвана изцяло.ако някой реши да спори с мен сега за това,просто не знае за какво става въпрос и спора ни би бил безмислен.в момента се дават цени около 180-200 лв за такава земя,който няма кой да обработва и само да не ми твърдят от фондовоте,че в тези райони са сключили договори за аренда - ще им се смеят не само на планетата Земя!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от nide
                      Прехвърлени са 2 867 949 права или 25.95% на сто от общия брой на издадените права (средно на сесия по 3.24%).
                      Мерси. Значи има вероятност оценките ми да се сбъднат

Коментар

• Прехвърлени са 2 867 949 права или 25.95% на сто от общия брой на издадените права (средно на сесия по 3.24%).

Коментар

• Като проследявам новините назад и моите сметки са за около 30% изтъргувани права. Възможно е наистина да има спекулации, т.е. част да са превъртяни повече от един път или това да стане в оставащите дни. Но при тези ниски цени не вярвам това да е голям процент. Допускам че повечето от правата са купени от инвеститори които наистина искат да запишат акции по 1.20.
                          Остават още два дни, където ще се прехвърлят още права.
                          Не знам, може общо обемът на изтъргуваните права да се окаже, след 28 март, че е 30-40%. Може и малко отгоре. Както допуснах вече, това са права които ще се използват (и вече се използват) за записване на права.
                          Отделно от всичко това се записват акции и от първоначални притежатели на права. Да приемем хипотетично че обемът е поне равен на идтъргувания обем права. Значи - възможно е записаните акции до края на март да бъдат мининум 60-80%. По-скоро към горната граница, може и отгоре.
                          Горните оценки са доста "на око", възможни са големи несъответствия с реалната картина! Мисълта ми е че за търга за правата остават нито много, нито малко права.
                          Абе не се знае нищо с други думи

Коментар

• Грубо около 30% са изтъргуваните права, но тая цифра пак не ти казва нищо при положение че има спекулиращи с правата.....за другото трябва да заметна боб или да видя какво казват звездите

Коментар

• И колко според вас са горе долу като % изтъргуваните права и записаните акции до момента?
                              За първото ме мързи да се ровя и смятам, а за второто само в Адванс трябва най-добре да знаят.

Коментар

• Не бъркайте понятията записване и плащане! Записването става чрез заявка за записване на акции, която можете да видите в страницата на Карол. По-долу в същата заявка декларирате, че ще заплатите акциите "най-късно до изтичането на последния ден от подписката". Това е 21.04.2006 г.

Коментар

Working...
                                X