Защо, бе Гари? Какво толкова е казал Митко? Конкретизирай се малко. Споделял си, че имаш участие и в двете дружества. Какво очакваш тогава ти самият от тях?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Как какво биоземеделие?! Не сте ли чували за биодизел? Нима не знаете за съществуващата европйска директива , съгладно която ежегодно трябва да нараства процента на биодизела в използвания петродизел?А случайно да знаете , че и в БГ интересът е огромен? Да сте чували например , че на територията на КТМ Русе ще се изгради инсталация за добив на такова гориво с капацитет от 22 000 т годишно и че за да може да се обезпечи той ще е нужно производство на рапица от около 100 000дка?
Коментар
-
Никой, според мен разсъждаваш с много ограничен хоризонт
Едва ли ръководството на АТЕРА планира единствено и само прибирането на арендни вноски от закупената земя, най-вероятно тази земя не се обработва в 100%.
Земеделската земя може да се използва по различни начини, но първо трябва да се ОКРУПНИ и тогава да се реализира. Този, който успее първи да се справи с тази задача /а аз смятам, че това ще е Карол/ ще вкара в действие и други предназначение на земята - обновяеми енергоизточници /вятър/, еко и биоземеделие и т.н.
Не пропускай и възможността за усвояване на субсидии за онези земи, които не се обработват - в Полша например плащат на селяните за ДА НЕ РАБОТЯТ за да не конкурират французите и италианците.
така че споко, сега се работи на принципа от диалектиката - количествените натрупвания водят до качествени изменения.
Коментар
-
С всеки изминал ден количеството на закупените земи разте ,при условие ,че се следи строго за качеството им .Това е добре известно на повечето хора ,интересуващи се по позицията и притежаващи акции . Лично аз считам ,че е възможно някой да се опита в бъдеще да сваля цената и то по- скоро със спекулативна цел.Критичен момент е усреднената цена на правата при търга и количеството им.Важно е и каква част са записани от правособствениците. Като цяло считам, че тренда ще е нагоре ,но с по- бавен темп .Перспективите са повече от добри ,имайки предвид амбициите на менижмънта .Това е ключов фактор при инвестиции в подобен тип акции.Но пазара ще отсъди най - точно ,кой е бил прав.Успех на всички !
Коментар
-
Очаквам цената на правата да бъде под 0,1 лева средно и цената на Atera да падне след излизането на новите акции.Обратното на това което стана при предишното увеличение.Тогава пазара реагира алогично, но сега мисля че логиката ще възтържествува.Хипотетично предположение нямащо за цел да убеждава когото и да било в каквото и да било.Споделяне на мисли - нищо повече.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 22Като проследявам новините назад и моите сметки са за около 30% изтъргувани права. Възможно е наистина да има спекулации, т.е. част да са превъртяни повече от един път или това да стане в оставащите дни. Но при тези ниски цени не вярвам това да е голям процент. Допускам че повечето от правата са купени от инвеститори които наистина искат да запишат акции по 1.20.
Остават още два дни, където ще се прехвърлят още права.
Не знам, може общо обемът на изтъргуваните права да се окаже, след 28 март, че е 30-40%. Може и малко отгоре. Както допуснах вече, това са права които ще се използват (и вече се използват) за записване на права.
Отделно от всичко това се записват акции и от първоначални притежатели на права. Да приемем хипотетично че обемът е поне равен на идтъргувания обем права. Значи - възможно е записаните акции до края на март да бъдат мининум 60-80%. По-скоро към горната граница, може и отгоре.
Горните оценки са доста "на око", възможни са големи несъответствия с реалната картина! Мисълта ми е че за търга за правата остават нито много, нито малко права.
Абе не се знае нищо с други думи
"Приключи търговията с правата на Адванс Терафонд
28.03.2006 17:39 ( COLOS, TRCRD, ATERA )
Днес бе последният ден за търговия с правата на Адванс Терафонд АДСИЦ, даващи възможност за участие в увеличението на капитала на дружеството. В 57 сделки днес бяха прехвърлени 268 хил. броя на цени между 0,12 и 0,14 лв. за право.
За десетте сесии на търговия бяха закупени 3,271 млн., или 29,6% от общия брой на издадените права. Всяко закупено право дава възможност за записване на една нова акция по емисионна цена от 1,20 лв.
На 6 април ще се проведе аукцион за неизползваните права от фонда, а до 21 същия месец е последната дата за заплащане на новите акции. "
Коментар
-
Не съм казал че пише че ако си през Карол плащаш по-късно, просто това е практиката. Иначе си внасяш парите при записване:
"Внасянето на емисионната стойност на записаните акции се извършва по специална набирателна сметка, открита на името на "Адванс Терафонд" - АДСИЦ, в "ОББ" - АД, София, ул. Св. София 5. Набирателната сметка трябва да бъде заверена от лицето, записващо акциите, към момента на подаване на заявката за записване на акции."
Коментар
-
Първоначално изпратено от ХосеБили, нали разбираш че е нормално един ИП да предоставя преференции на собствените си клиенти, а ти доколкото разбирам си през друг ИП.
Иначе на теб правилно са ти казали да си внесеш от сега парите, така си пише и в обявлението в ДВ.
Коментар
Коментар