IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от La Costa
    Точно този момент аз не отчетох при моята прогноза за цените на правата и на акциите и затова тя не се сбъдна.
    La Costa,

Това ти заключение може и да се окаже вярно в края на краищата, но в момента със сигурност е преждевременно. Сега всички знаят кой е големият продавач, но никой не знае колко ще са големите купувачи. Мисля че най-интересното тепърва предстои, особено ако Карол успее да поразтовари достатъчно.

Коментар

• С това съм съгласен. Може и да съм прекалено мечи настроен. Имам достатъчно акции и ако не купя на този търг ще чакам следващото удвояване на капитала. 13 милиона лева ще свършат сравнително бързо – Атерата успява да купува най бързо земя.
      Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear
        А неактивните инвеститори а такива има много, могат даже да не разберат че имат права а камо ли че трабва да ги продат в някакъв срок.
        BigBear,

Ако ставаше дума за ELARG, които събираха инвеститори с реклами по вестниците или пък за бивш приватизационен фонд, и аз щях да очаквам да се случи нещо такова. При ATERA нещата обаче нещата стоят по малко по-различен начин.

Първите 650000 акции бяха в ръцете на учредителите, в портфели на доверително управление при Карол и в ръцете на малка група сериозни клиенти на Карол, от които бяха събрани заявки човек по човек при първото увеличение. С други думи нито една акция от първите 650000 не беше в ръцете на човек, хванат от пътя. При следващото голямо увеличение част от акциите и правата бяха продадени, но това стана чрез борсата. С други думи в момента правата са в ръцете или на големи инвеститори, или на доверително управление под контрола на някой ИП, или в ръцете на дребни инвеститори, които активно търгуват на борсата.

При предходното увеличение останаха много малко права за аукциона, които Карол изкупиха без проблем на доста висока цена. Няма да се учудя, ако сега пак се получи така - последното нещо, от което се нуждае Адванс Инвест в момента е сигнал, че акциите на ATERA трябва да са по-евтини. Не бива да се забравя, че в Карол имат значителен резерв за покупка на права: портфейлите на доверително управление. Няма да е особен проблем да ги напълнят с акции на ATERA, a евентуалният излишък да бъде разтоварен постепенно в следващите един-два месеца. При всички случаи доверителите им няма да са на загуба от такава операция.

Коментар

• Това също е вярно, но не всички акционери са клиенти на Карол и не на всички им имат телефоните :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от каката
            Абе вие четете ли си си бисерите:
            ADVANCE свалят цената за да привлекат повече акционери???????????
            А ти твоите бисери четеш ли ги? Ти как мислиш? Дали ако правата са на цени примерно 0,30 лв ще привлекат повече акционери? Ще ти кажа защо аз харесвам АТЕРА. Защото октомври 2005 купих права и сега вече имам към 40% печалба. Естествено и сега правя всичко възможно да запиша максимално много акции, защото знам, че само след 3 месеца ще имам една не лоша печалба. По този начин трябва да спечелят и ще спечелят инвеститорите, които сега се включват, и това ще доведе до приток на още капитал за следващото увеличение, което ще бъде само след няколко месеца. Да не забравяме, че Карол, които напрактика са управляващото дружество на АТЕРА печелят най-вече от размера на фонда - колкото повече, толкова повече!
            Точно този момент аз не отчетох при моята прогноза за цените на правата и на акциите и затова тя не се сбъдна.
            Първоначално изпратено от каката
            По-големи дивотии отдавна не бях чела!
            А защо не ви се привидя манипулация когато за 5 дена цената от 1,30 стана 1,50?????????????????????????????????
            За манипулации и дума не може да става. А и 1,50 лв на акция с право приблизително отговаря на сегашните нива. Ако вие притежава 1 млн акции от АТЕРА, ще бъде ли манипулация, ако вие решите да си ги продадете на цена 5 ст? Ако някой се е надявал, че със своите 100 бройки, които върти на пазара, ще бъде маркет мейкър, много се лъжи!
            Първоначално изпратено от каката
            А тези дето ми сравняват с цените на ЕЛАРГ - ами дали не трябва тя да падне с 10 ст., вместо АТЕРА да се вдига??????????????????????
            Цените на ЕЛАРГ ще паднат, но когато се изсипят милиони права и акции на пазара, т.е. при следващото увеличение на капитала. А иначе цените на АТЕРА ще достигнат и надминат цените на ЕЛАРГ, защото дори и двете дружества да се търгуват около 1,50 лв означава, че пазарът оценява по-положително АТЕРА, тъй като зад една акция има 1,10 лв капитал, а при ЕЛАРГ - 1,175 както вече някой беше писал в този форум.

Бисери в този форум пишат не само другите, а понякога и аз, и ти, така че подобни резки писания не носят полза на никого.

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear
              Това което се пропуска тук е че във форума влизат активните участници на пазара и те вече са взели решение - едните записват права, другите ги продават. А неактивните инвеститори а такива има много, могат даже да не разберат че имат права а камо ли че трабва да ги продат в някакъв срок.
              Трябва да ти кажа, че от Карол им се обаждат по три пъти на ден на тези неактивните и ги натискат да решават бързо.

Коментар

• Първоначално изпратено от безимен
                По мое мнение, големите купувачи ще излязат на пазара в края на следващата седмица. Така ще може да се пазарува евтино до към сряда, след 26.03.06 вече ще е късно, ако някой иска да се включи на настоящите нива.

Мнение!

Успехи! :-)
                Първоначално изпратено от 22
                17.03.06

Съгласен съм обаче че тези дни да се продават права е тъпо. Интересното предстои! Най-вероятно...

Съгласен съм, че да се купуват права още първият ден от търговията СИ Е НОЖ С ДВЕ ОСТРИЕТА - в еуфорията, по-добре да отчетеш пропуснати ползи (неучастие), отколкото да купиш на
                0,20 - нали така стана при теб, "22" ?

Спокойно, този път ти се набута от високите нива, следващият път сме ние "на хаспела"..., такава е пазарната логика..., важно е да не влизаме с всичките си свободни средства, но ти - с реакцията си - показваш, че точно това си направил, май... :-(

За твое успокоение ще ти кажа, че не си загубил (ако купените права от ......лв??? не си ги продал вече на 0,11 !), но на финала ще си с по-малка печалба от тази, която предвиждаше на 17.03.06

Сега, най-вероятно си направил своите изводи: не с цялата налична сума!

Апропо, в този Форум наистина има много стойностни мнения, но ти изглежда не попадаш на тях - НЕ МОЖЕШ ДА ЧЕТЕШ МЕЖДУ РЕДОВЕТЕ ( и стига си чел моите постинги - те няма да ти покажат пътя, но за да поддържаме дискусията - можеш да им хвърляш по едно критикарско око ;-) ).

Успехи!

Коментар

• Не мисля ситуацията е чак толкова добра за арбитраж макар че логиката е вярна. По правилно ще е според мен арбитражът да се направи с отложена продажба ,тоест да се купят сега права и акциите които се полагат за тяхи след търга да се търси удобен момент за продажба. Акциите не се купуват сега тъй като купувачите по принцип на тази акция са сравнително дългосрочни и при равни други условия предпочитат да купят права – там се спестява от комисионна.
                  По отношение на цените на търга продължавам да мисля че там може да има по – ниски цени – не казвам много по ниски, но примерно 7- 8 ст също ще ми свършат работа. Това което се пропуска тук е че във форума влизат активните участници на пазара и те вече са взели решение - едните записват права, другите ги продават. А неактивните инвеститори а такива има много, могат даже да не разберат че имат права а камо ли че трабва да ги продат в някакъв срок.

Коментар

• Bih kupil no na 1.25 ili prava po 1-2 st. Inache nqma smisal.

Коментар

• Да само че вече цената е твърдо на 1,34 лева може да се продаде и дори на 0,12 стотинки да ги вземеш пак става арбитража.Аз вече го направих на 1,35 продадох и взех на 0,11.Успех на всички.

Коментар

• само дето не е много сигурно че вече ще можеш да си купиш права на 11 ст., при положение че дори продавачите на 12 бягат. Вчера там се предлагаха 49 хил. права а днес са само 22 хил., интересно а?
                        В същото време на 10 ст. се търсят над 220 000 права! Нали се сещаш че още ден-два тия купувачи като видят че повече изсипвания на 10 ст. няма да има, ще прежалят 2-3 ст. за да се сдобият с ценна инвестиция

Коментар

• Идеална ситуация за арбитраж.Продаваш ATERA на 1,34 или 1,33 и купуваш правата на 0,11.Така акциите ти излизат по 1,3107,а за тях получаваш 1,3206 при продажба на 1,33.Нищожна печалба от 0,01 лева, но заради тръпката е забавно.Свалящ си цената на акциите все пак.

Коментар

• Абе вие четете ли си си бисерите:
                            ADVANCE свалят цената за да привлекат повече акционери???????????
                            ADVANCE манипулират цената за да продават много и то евтино???????????

По-големи дивотии отдавна не бях чела!
                            А защо не ви се привидя манипулация когато за 5 дена цената от 1,30 стана 1,50?????????????????????????????????
                            Сега просто всичко се връща на мястото си - интересно толкова ли е трудно за някои хора да го проумеят.

А тези дето ми сравняват с цените на ЕЛАРГ - ами дали не трябва тя да падне с 10 ст., вместо АТЕРА да се вдига??????????????????????

Коментар

• Първоначално изпратено от безимен
                              ... бяха направени анализи (които аз и сега смятам за много добри, защото се доближават до моите виждания)

Коментар

• Извинявайте, но е наивно да очаквате тънка цена на правата на аукциона за неизползваните. Не вярвам много хора да оставят правата си за този търг. За пример можете да видите ситуацията от предходното увеличение на капитала на АТЕРА.
                                По време на свободната търговия цената беше 1.50-1.70 на право, а на така бленувания аукцион тя стигна 4,07 лв!
                                Така че 11-12 ст. за право е супер цена за влизане в инвестиция, чийто таргет е 1,80-2 лв. до края на годината
                                Успех!

Коментар

Working...
                                X