Първоначално изпратено от sunlight
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от конфуцийTaka...sunlignt...тази таблица не знам откъде си я взел...но е дадена цена за 1 ha, което е 10 декара. И цените ми се виждат повече от странни. С уважение.
http://www.fao.org/regional/seur/eve...lebedinska.pdf
А за това че е дадена в хектари мисля че е нормално.
Та излиза, че там средно 1 декар 2004 година струва 36.3 евро!
Коментар
-
Добре де, замислих се върху това което каза Вуду. Аз до сега не съм участвал в увеличаване на капитала та ако говоря глупости кажете ми. Но да приемем че имам 1000 атерки. И имам 1250 лв свободни за увеличението на капитала. Защо няма да си купя още утре тези 1000 акции вместо да се занимавам с бумаги и тн. и след някой друг ден да се пробвам да взема примерно по 2 стотинки за 2000-те права- 40 лв, кой ти ги дава? Абе полвината да взема, пак ми е по изгодно и лесно просто да си напазаря директно. Или не?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от melonАми моето мнение е че те са си намерили клиенти за този обем акции.
Щото опитай се да си вземеш за един милион акцийки да видиш къде ще хвръкне цената... Не съм разбирач , но така ми се струва и е важно миноритарите да устискат.
Коментар
-
Попаднах на следната таблица за цената на земята в Латвия. Излиза, че там през 2004 (след присъединяването в ЕС) е била по-евтина от България в момента:
Average agricultural
land prices by year
Year Price (EUR/ha)
1998 228
1999 213
2000 199
2001 203
2002 221
2003 270
2004 363
Все пак се забелязва поскъпване след присъединяването в ЕС.
Коментар
-
Първоначално изпратено от voodooHunterЕдин лаишки въпрос - те как я мислят тази работа с емисионна цена от 1.25 лв. Какъв е стимулът да се участва в увеличението на капитала, като това са текущите цени на акциите. И правата ще излязат на 0 ст. Малко странно ми изглежда. Разбирам че Карол си мечтаят за 1.35 цена на акциите ама реалността е друга.
Ами моето мнение е че те са си намерили клиенти за този обем акции.
Щото опитай се да си вземеш за един милион акцийки да видиш къде ще хвръкне цената... Не съм разбирач , но така ми се струва и е важно миноритарите да устискат.
Коментар
-
Един лаишки въпрос - те как я мислят тази работа с емисионна цена от 1.25 лв. Какъв е стимулът да се участва в увеличението на капитала, като това са текущите цени на акциите. И правата ще излязат на 0 ст. Малко странно ми изглежда. Разбирам че Карол си мечтаят за 1.35 цена на акциите ама реалността е друга.
Коментар
-
Имаш два варианта:
1. До петък /включително/ си купуваш акции, които ти дават право да запишеш още една акция за всяка купена или
2. От 29 ноември до 12 декември си купуваш пак през Кобоса права.
Първият вариант е определено по-добрият, защото сега можеш да си купиш акции за 1,25 и на практика няма да платиш нищо за правата.
След като си придобил права, отиваш най-късно 3-4 дни след 12 декември /желателно е да не чакаш последната дата/ при твоя ИП и искаш да ти попълне заявка за записване на правата. Ако не попълнеш тази заявка, правата ти ще отидат на ликвидационния аукцион. След като си попълнеш заявката трябва до 10 януари да осигуриш в твоята Кобос сметка нужната сума за записване на новите акции, за да може на 11 януари твоя ИП да ти изтегли сумата от твоята сметка и да я прати на Карол.
За повече въпроси се обръщай към твоя ИП. В крайна сметка нали за това му плащаш, за да ти обяснява.
Коментар
-
Може ли някой да ми разясни как става участието в увеличението на капитала с права закупени през COBOS. Трябва ли да внеса сумата за новите акции при моя ИП или директно по банковата сметка на ИП "Карол". Ако е вторият случай, трябва ли аз да направя нещо след това, за да се появят новите акции в COBOS при моя ИП.
Благодаря!
Коментар
Коментар