IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Във връзка с решение на Съвета на директорите, публикации в ДВ, бр. 94/21.11.2006 год. и в. Пари бр. 225/21.11.2006 год., относно увеличаване на капитала на Адванс Терафонд АДСИЦ-София /ATERA/, Ви уведомяваме за следното:
    - брой акции преди увеличението: 22 086 729;
    - броят на издадените права: 22 086 729;
    - броят акции, предложени за записване: 22 086 729;
    - съотношение между издадените права и новите акции: право/акции: 1/1;
    - всяко лице може да запише най-малко 1 нова акция и най-много такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права;
    - Капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 6 000 000 бр. нови акции.
    - присвоеният борсов код на издадените права: R5ATERA
    - номинална стойност: 1.00 лв.;
    - емисионна стойност: 1.25 лв.;
    - начална дата за търговия на правата на борсата: 29.11.2006 год.;
    - крайна дата за търговия на правата на борсата: 12.12.2006 год.;
    - начална дата за прехвърляне на правата: 29.11.2006 год.;
    - крайна дата за прехвърляне на правата: 14.12.2006 год.;
    - дата на аукциона по чл. 112б, ал. 7 от ЗППЦК: 21.12..2006 год.;
    - начална дата за записване на акциите: 29.11.2006 год.;
    - крайна дата за записване на акции от увеличението: 11.01.2007 год.;
    - борсов член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала: ИП Карол АД;
    - Банка, в която да бъде открита набирателна сметка: ТБ Обединена Българска Банка АД;
    - Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно 7 дни след обнародване на съобщението в Държавен вестник или към 28.11.2006 год. /вторник/;
    - Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала е 24.11.2006 год. /петък/.
    Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Тук няма "писване", Маг. Няма емоции.

Цената ще се вдигне не толкова от дивидента, а от голямото търсене след 1 януари. Но това може да не стане на 2 или 3 януари, както се сещаш.... Голям оптимист съм по позицията, само не знам за какъв период да мисля.

Горното мнение е пристрастно.

Коментар

• логично е да я поддържат докато мине увеличението, а след това кой знае, но ако се дръпнат ще има интересна промоция тук

Коментар

• Според мен след първия по свястен дивидент нещата ще се променят и то с доста. само дето ме съмнява този приличен дивидент да е за 2007. Иначе как мислите, ако карол не интервенираха цената дали щеше да стои на 1.25 и ако не на къде би мръднала. Защото си мисля, че на един етап ще им писне и тогава я камилата я камиларя...

Хубава вечер!

Коментар

• Аз моите права май ще си ги запиша. Не ми се ще да ги давам за по 1-2 стинки, а все ще и дойде модата на атерата. Защото като гледам www -Кумеха му се по 80 стинки а сега ще се изтрепят, пък и доста други дружества така са.

Коментар

• Вариант 1
              “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Според мен реалистичен е вариант 1.

Коментар

• Aз избирам вариант 3.

Коментар

• Аз не виждам друго развитие освен твоя вариант 1.

Коментар

• Колеги я споделете мнения относно увеличението на капитала:
                      Сегашната цена на АТЕРА стои ок. 1,25 от доста време. Новите акции ще са с ем.стойност 1,25. Оттук има две развития на ситуацията:

1. Цената на АТЕРА остава ок.1,25, а отделените права се търгуват на мин. стойности 1-2 ст.
                      2. Цената на АТЕРА пада с цената на отделените права.....въпроса е с колко....
                      хм.....май и трети вариант има.....цената на АТЕРА скача преди отделянето на правата с 0,10 ст. и после пада отново до 1,25....

Ако някой има по-умни идеи нека сподели.

Коментар

• Vizte, kato kazahte zapadnite fondove, ta se setih i za iztochnite. Naprimer-General Property Trust. http://www.gpt.com.au/gpt/main.nsf/all/newsgpt_20061116
                        Tuk mozete da vidite novata im investicionna programa: 200 mln Euro v Rumania, Greece and BG. i tova samo naparvo vreme.
                        “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от zaho
                          kogato zapadnite fondove zapo4nat da si pazaruvat tuka.
                          radvam se 4e ima i drugi misle6ti kato mene )

Коментар

• Тук хубаво задълбавате във фундамента, но мен просто ме интересува цената на акциите на АТЕРА.
                            Само след месец и половина ставаме член на ЕС и за чуждите фондове вече отпадат редица бариери да инвестират тук. Или просто за пръв път ще ни забележат на картата. А фондовете за земя са най-лесния начин да достигнат до подценената българска земя.
                            Чужди инвеститори във фондовете има и сега. Поскъпването на акциите ще стане по-скоро, отколкото някои си мислят.

Коментар

• Включих се в тази дискусия, защото тя започна да взима един едностранчиво негативен характер без да се отчитат редица положителни моменти. Никой не спомена за това, че Карол намалиха наполовина таксите си за управление на фонда - от 3% на 1,5% годишно от стойността на активите и от 20% на 10% от годишната печалба на фонда. По този начин ще бъдат спестени по 370 000 лв годишно и това дава възможност още през 2007 г. дружеството да излезе на някаква печалба.
                              Никой не споменава, че Карол имаха един далеч по-коректен подход към инвеститорите при набирането на капитала - набираха го на малки части и само колкото е необходим в близките месеци. А от Елана събраха огромен капитал само и само да събират от него такси за управление при все че поне половината все още не е инвестиран.
                              Имах доста акции от АТЕРА, спечелих добре, но от доста време нямам и не планирам да имам подобен тип акции, тъй като стилът ми е определено по-рисков. Това обаче не означава, че АТЕРА не е добра нискорискова инвестиция.

Коментар

• Адванс Терафонд е стройно организирана и добре управлявана структура - над 200 души купуват земя за нас ежедневно. Имаме и ясен фокус - придобиваме терени, които могат да ни донесат висока доходност. Инвестираме целенасочено в Североизточния и Северен централен район на България, където съответно притежаваме 45% и 32% от общо закупените земи. Цената там е по-висока с 25%, но пазарът на арендните отношения е най-силно развит и арендите са с 250% по-високи спрямо други региони

Не знам защо Бобан1 споменава Северозападнала България?

Коментар

Working...
                                X