IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от netware5
    Колеги, от днес ме мъчи следния въпрос:

Днес имаше много ордери "купува" за по 20-30000 права на цена 0.01 лв. Някой им продаде и сега хората ще могат да си запишат акции за 1.26=0.01 +1.25, като платят тия дни, а акциите им излезат на борсата след 2-3 месеца. Защо тези "инвеститори" не си купиха просто същия брой акции по 1.26 (а с малко чакане и по 1.25) от борсата? Такива обеми въобще нямаше да надуят цената. Нещо не разбирам - купуваш акции като плащаш сега, а получаваш след два месеца, вместо да купиш същите акции на същата цена и да ги получиш веднага? Извинете ме ако съм много тъп
    Според мен ако се опиташ да купиш 500 000 бр ще се вдигне цената, не са много поръчките продава до 1.3лв

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
      акциите от новата емисия може да ги плати чак след месец, т.е. до крайната дата за записване
      Да, ама после колко ще чакаш, докато впишат увеличението и стане търгуема? Поне още толкова, ако не и два месеца.
      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• акциите от новата емисия може да ги плати чак след месец, т.е. до крайната дата за записване

Коментар

• Колеги, от днес ме мъчи следния въпрос:

Днес имаше много ордери "купува" за по 20-30000 права на цена 0.01 лв. Някой им продаде и сега хората ще могат да си запишат акции за 1.26=0.01 +1.25, като платят тия дни, а акциите им излезат на борсата след 2-3 месеца. Защо тези "инвеститори" не си купиха просто същия брой акции по 1.26 (а с малко чакане и по 1.25) от борсата? Такива обеми въобще нямаше да надуят цената. Нещо не разбирам - купуваш акции като плащаш сега, а получаваш след два месеца, вместо да купиш същите акции на същата цена и да ги получиш веднага? Извинете ме ако съм много тъп
          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Каролци много я крепят тази цена - вече от месец купуват всеки ден по 2-3 хиляди акцийки само и само да не слезе по 1,25 лв...

Коментар

• А защо не си купиш акции, след като излезе новата емисия - след 2-3 месеца (първите 5 дни от търговията, когато "наводнят" пазара). Хем ще купиш по-голям брой акции за същите пари, хем за това време може да видиш и други хоризонти: абе, тези три неща (с един куршум, дето се казва)...
              "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• на 22 декември може да е слънчево,
                а може и да не е

Коментар

• Май разбрах Благодаря на всички. Малко съм бавен ама като става въпрос за пари, особено моите, гледам да ми е ясно. Ами така и ще направя, ще си взема малко, че ми се струва, че тук ще има отново слънчеви дни

Коментар

• скъпи the mag,
                    при положение че искаш да купиш само 1000 бр акции, и можеш да си ги купиш сега на желаната цена, по-удобно за теб е да си ги купиш чрез Кобоса. Има сметка да запишеш от новите акции само ако искаш да купиш токова голямо количество, което би се отразило на текущите котировки.

Това дава отговор на въпроса ти, нали?

Коментар

• Ами просто трябва да осъзнаеш, че това увеличение не се прави за хората, които ще си купят 1000 акцийки.

Коментар

• здравейте всички. това което сравнявах е ако имам акции на атера и вярвам че позицията е преспективна кое е по добре да направя- да си купя още сега на 1.25 или да запиша от увеличението. Иначе в никакъв случай не мисля да се хваля с доходност от продажба на права. И все не успявам да намеря причина да участвам в увеличението. Вярно, купувайки сега ще дам 5-6 лв комисионна. но те поне теоритично ще се избият от 1-та стотинка от продажбата на правата. А и едно разкарване за документите дали с такси или кола няма да ми излезе под 5 лв. Та така, просто ми е любопитно какво би трябвало да ме накара да участвам в увеличението, а не да си купя директно.

Успех банда!

Коментар

• Първоначално изпратено от VNM
                          Рицарю не си прав. Човека не казва че ще спечели 20 лева от атерата а че ако ИСКА така или иначе да си запише правата това е по-добрия начин.
                          Верно, че ако запише правата си по "каноничната" процедура няма да плати комисионна за сделка но комисионната за 1250 леа ще му е около 5 или 6 лева така че пак си е по-добре да си спести разкарването - резултата ще е все същия за него.

Само от де тоз оптимизъм че ще са по цели 2 стотинки правата не ми е много ясно. Но Може и да са -нали някой трябва да си купи 6М права.
                          VNM не съм съгласен с теб! Ето точно какво пише човека:

Първоначално изпратено от the mag
                          ... Но да приемем че имам 1000 атерки. И имам 1250 лв свободни за увеличението на капитала. Защо няма да си купя още утре тези 1000 акции вместо да се занимавам с бумаги и тн. и след някой друг ден да се пробвам да взема примерно по 2 стотинки за 2000-те права...
                          the mag приема хипотетично, че има 1000 акции и има и свободни пари с които да купи нови 1000. Дори да приемем, че правата би могъл да ги продаде за 2 стотинки, не мисля че чакането на тези 20 лева поне месец и половина оправдава допълнителната инвестиция от 1250 лева.
                          А това, че хипотетично вече се е набутал с 1000 акции е тема на друг разговор

Коментар

• много обичам сравнения
                            защото със срванения мога да докажа, която и да е теза

като сравнявате цените на земята в Латвия сравнявайте и слънцедните там, условитя за търговия със земя и рентата

но пък защо не сравнявате цената на земята у нас с тази в Холандия (около 40 000 евро за хектар), Дания (над 30 000), че дори и Гърция (над 6000)
                            http://imoti.start.bg
                            http://pravo.start.bg
                            [url]http://zakoni.start.bg[/url

Коментар

• Рицарю не си прав. Човека не казва че ще спечели 20 лева от атерата а че ако ИСКА така или иначе да си запише правата това е по-добрия начин.
                              Верно, че ако запише правата си по "каноничната" процедура няма да плати комисионна за сделка но комисионната за 1250 леа ще му е около 5 или 6 лева така че пак си е по-добре да си спести разкарването - резултата ще е все същия за него.

Само от де тоз оптимизъм че ще са по цели 2 стотинки правата не ми е много ясно. Но Може и да са -нали някой трябва да си купи 6М права.

Коментар

• Първоначално изпратено от the mag
                                Добре де, замислих се върху това което каза Вуду. Аз до сега не съм участвал в увеличаване на капитала та ако говоря глупости кажете ми. Но да приемем че имам 1000 атерки. И имам 1250 лв свободни за увеличението на капитала. Защо няма да си купя още утре тези 1000 акции вместо да се занимавам с бумаги и тн. и след някой друг ден да се пробвам да взема примерно по 2 стотинки за 2000-те права- 40 лв, кой ти ги дава? Абе полвината да взема, пак ми е по изгодно и лесно просто да си напазаря директно. Или не?!
                                Ако 20 лева доход от инвестирани 1250 лева (говоря само за новата ти покупка) за период от 1-2 месеца те устройва мога да ти кажа само да си купиш някой облигация - по-изгодно ще ти бъде и с по-малко риск.
                                Тъй като не си участвал в увеличение на капитала явно незнаеш, че си получаваш парите от продадените права чак след регистрация на новата емисия, а не на T+2 от продажбата

Коментар

Working...
                                X