Първоначално изпратено от netware5
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Батяакциите от новата емисия може да ги плати чак след месец, т.е. до крайната дата за записванеHe was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Колеги, от днес ме мъчи следния въпрос:
Днес имаше много ордери "купува" за по 20-30000 права на цена 0.01 лв. Някой им продаде и сега хората ще могат да си запишат акции за 1.26=0.01 +1.25, като платят тия дни, а акциите им излезат на борсата след 2-3 месеца. Защо тези "инвеститори" не си купиха просто същия брой акции по 1.26 (а с малко чакане и по 1.25) от борсата? Такива обеми въобще нямаше да надуят цената. Нещо не разбирам - купуваш акции като плащаш сега, а получаваш след два месеца, вместо да купиш същите акции на същата цена и да ги получиш веднага? Извинете ме ако съм много тъпHe was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
А защо не си купиш акции, след като излезе новата емисия - след 2-3 месеца (първите 5 дни от търговията, когато "наводнят" пазара). Хем ще купиш по-голям брой акции за същите пари, хем за това време може да видиш и други хоризонти: абе, тези три неща (с един куршум, дето се казва)..."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
скъпи the mag,
при положение че искаш да купиш само 1000 бр акции, и можеш да си ги купиш сега на желаната цена, по-удобно за теб е да си ги купиш чрез Кобоса. Има сметка да запишеш от новите акции само ако искаш да купиш токова голямо количество, което би се отразило на текущите котировки.
Това дава отговор на въпроса ти, нали?
Коментар
-
здравейте всички. това което сравнявах е ако имам акции на атера и вярвам че позицията е преспективна кое е по добре да направя- да си купя още сега на 1.25 или да запиша от увеличението. Иначе в никакъв случай не мисля да се хваля с доходност от продажба на права. И все не успявам да намеря причина да участвам в увеличението. Вярно, купувайки сега ще дам 5-6 лв комисионна. но те поне теоритично ще се избият от 1-та стотинка от продажбата на правата. А и едно разкарване за документите дали с такси или кола няма да ми излезе под 5 лв. Та така, просто ми е любопитно какво би трябвало да ме накара да участвам в увеличението, а не да си купя директно.
Успех банда!
Коментар
-
Първоначално изпратено от VNMРицарю не си прав. Човека не казва че ще спечели 20 лева от атерата а че ако ИСКА така или иначе да си запише правата това е по-добрия начин.
Верно, че ако запише правата си по "каноничната" процедура няма да плати комисионна за сделка но комисионната за 1250 леа ще му е около 5 или 6 лева така че пак си е по-добре да си спести разкарването - резултата ще е все същия за него.
Само от де тоз оптимизъм че ще са по цели 2 стотинки правата не ми е много ясно. Но Може и да са -нали някой трябва да си купи 6М права.
Първоначално изпратено от the mag... Но да приемем че имам 1000 атерки. И имам 1250 лв свободни за увеличението на капитала. Защо няма да си купя още утре тези 1000 акции вместо да се занимавам с бумаги и тн. и след някой друг ден да се пробвам да взема примерно по 2 стотинки за 2000-те права...
А това, че хипотетично вече се е набутал с 1000 акции е тема на друг разговор
Коментар
-
много обичам сравнения
защото със срванения мога да докажа, която и да е теза
като сравнявате цените на земята в Латвия сравнявайте и слънцедните там, условитя за търговия със земя и рентата
но пък защо не сравнявате цената на земята у нас с тази в Холандия (около 40 000 евро за хектар), Дания (над 30 000), че дори и Гърция (над 6000)
Коментар
-
Рицарю не си прав. Човека не казва че ще спечели 20 лева от атерата а че ако ИСКА така или иначе да си запише правата това е по-добрия начин.
Верно, че ако запише правата си по "каноничната" процедура няма да плати комисионна за сделка но комисионната за 1250 леа ще му е около 5 или 6 лева така че пак си е по-добре да си спести разкарването - резултата ще е все същия за него.
Само от де тоз оптимизъм че ще са по цели 2 стотинки правата не ми е много ясно. Но Може и да са -нали някой трябва да си купи 6М права.
Коментар
-
Първоначално изпратено от the magДобре де, замислих се върху това което каза Вуду. Аз до сега не съм участвал в увеличаване на капитала та ако говоря глупости кажете ми. Но да приемем че имам 1000 атерки. И имам 1250 лв свободни за увеличението на капитала. Защо няма да си купя още утре тези 1000 акции вместо да се занимавам с бумаги и тн. и след някой друг ден да се пробвам да взема примерно по 2 стотинки за 2000-те права- 40 лв, кой ти ги дава? Абе полвината да взема, пак ми е по изгодно и лесно просто да си напазаря директно. Или не?!
Тъй като не си участвал в увеличение на капитала явно незнаеш, че си получаваш парите от продадените права чак след регистрация на новата емисия, а не на T+2 от продажбата
Коментар
Коментар