IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ами в момента би трябвало това да правят -да комасират, да изграждат мелиоративни съоръжения и добра инфраструктура, и да го отдават под аренда.
    И понеже част от основните им действия липсват, затова и арендата им е псевдо...

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso
      А да сте чували, че един комбайнер взема 300 лева на ден премии / 50 ст. на декар/, освен заплатата. Пък и при тая криза мисля, че ще се намери кой да копа.

Това са 600 декара на ден?
      МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от spread
        Първоначално изпратено от karasuliev
        Ще си поиграя после с калкулаторче по една математическа задачка. Условието и е:
        "Ако имаме басейн на стойност Х и го преоценим няколко пъти без да има нищо, което да оправдава тая добавена стойност, а в същото време източваме басейна през тръба през която изтичат по 2 милиона на година за консултантски услуги - колко време ще е необходимо на шараните в басейна за да разберат, че са на сухо?"
        Грешно ти е условието на задачата. Можеш ли да купиш сега земя на цени отпреди две години или само пишеш да се намираш на приказки?
        Има няколко компонента цялата задача - ако купуват на такива цени каквито обявяват / за същата категория земя/ и я отдават на такива ренти каквито обявявят, значи аз и те сме на различен пазар. Щото имам и аз две папчици - едната с нотариални актове, другата с договори за аренда и договори за наем. Ако се вярва на това, което те ти представят като покупни цени и постъпления от аренда то възвръщаемостта от тия аренди излиза по-малко от 5% годишно. Ай стига, бе. Е къде е бизнесът в тия АДСИЦ-ове. Или далаверата е в това, че ще я преоценят един ден и ще я шитнат на голям чужд фонд, който само това чака. Земеделска земя в България. Никой няма да им го купи, ако не е комасирано, не е с добре изградени мелиоративни съоръжения,с добра инфраструктура, и ако няма кой да им го вземе под аренда.
        А въпросът за повишаване на цената на земеделската земя на фона на драстичните спадове в цената на всички други реални активи също не е никак за подценяване.
        Идеята за земеделска земя в АДСИЦ е абсурдна. Тя може да се пръкне само в България. Факт е, че никъде в Европа я няма. Сигурно е показателен. На мен АДСИЦ-овете за земя ми миришат здраво на пирамиди. Много повече хляб виждам ако щеш в ентусиастки инициативи като тая на Алонсо

Коментар

• А да сте чували, че един комбайнер взема 300 лева на ден премии / 50 ст. на декар/, освен заплатата. Пък и при тая криза мисля, че ще се намери кой да копа.
          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso
            Първоначално изпратено от Al-elder
            Alonso, отговора е, че нема кой да копа!
            Може и да си прав. Моите наблюдения са само за североизточна България. Тук не знам да има землище без арендатор, като рентите започват от 25 лева и стигат до 50 лева. Ще бъда благодарен, ако някой има наблюдения за северен централен и северозападният регион да сподели.
            Мда за този регион са такива цените....даже некои ''феотдали'' дават парата напред.
            Не е препоръка за покупко/продажба, а просто мнение! Поздрави на КаФеНе!

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
              Първоначално изпратено от Al-elder
              Ами всички селяни цъкат с мишките на БФБ ;-)
              easy money

Коментар

• Първоначално изпратено от Al-elder
                Ами всички селяни цъкат с мишките на БФБ ;-)
                МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от Al-elder
                  Може и да си прав. Моите наблюдения са само за североизточна България. Тук не знам да има землище без арендатор, като рентите започват от 25 лева и стигат до 50 лева. Ще бъда благодарен, ако някой има наблюдения за северен централен и северозападният регион да сподели.

Коментар

• Alonso, отговора е, че нема кой да копа!

Коментар

• Въпроса не за цената на земята. Според мен въпроса е за нейните качества. При положение, че е отдадена 70% от земята на цена 14 лв./декар,при положени, че само помощите са 20 лв./декар, възможните причини за които аз се сещам са само 2:
                      1 - Земята които са купували тези фондове е некачествена.
                      2 - Подписани са договори за нереална рента.
                      Моля ако някой има друго обяснение, да го сподели.
                      Иначе както съм писал няколко мнения по-долу за североизточна България в момента реалните сделки стават на 350 - 400 лева. за земя 3-та - 6-та категория.

Коментар

• Първоначално изпратено от karasuliev
                        Ще си поиграя после с калкулаторче по една математическа задачка. Условието и е:
                        "Ако имаме басейн на стойност Х и го преоценим няколко пъти без да има нищо, което да оправдава тая добавена стойност, а в същото време източваме басейна през тръба през която изтичат по 2 милиона на година за консултантски услуги - колко време ще е необходимо на шараните в басейна за да разберат, че са на сухо?"
                        Грешно ти е условието на задачата. Можеш ли да купиш сега земя на цени отпреди две години или само пишеш да се намираш на приказки?

Коментар

• при какви цени се изкупуват земите в момента
                          говори се че цените не са вдигани сравнително отдавна
                          имате ли информация от дилърите изкупвачи?

Коментар

има нема 2 години и ще разберат
                            ама не всички

Коментар

Тука правилния отговор е : Зависи от породата и националноста на шараните.

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis
                                Първоначално изпратено от Alonso
                                Не разбирам защо да не си купувам сам земя , да си взимам рента, която САМ да си договоря, да си я продам когато АЗ реша и за кавато цена АЗ реша. В земеделска земя може да инвестираш като 1000 лева, така и 100 000 000 лева.
                                Ами давай. Щом с това ти се занимава - няма лошо. Даже е много хубаво, ако имаш нужната квалификация. Има хора, които се занимават с друго и просто нямат достатъчно време САМИ да се договарят и да решават каква да е рентата. Е този АДСИЦ е за тях. Ти какво търсиш тук САМ си знаеш.
                                Всеки може да придобие квалификация.
                                Аз също се занимавам с много други неща и нямам време и ми се ще да стават работите по МЪРЗЕЛИВИЯ начин. Ето това ме води тук: МЪРЗЕЛА. И аз съм съгласен да си седя по кръчмите, някой да ми управлява инвестициите, ама да не ме ущетява много, например само с 20 %, а не със 70%. Ето това търся тук!

Коментар

Working...
                                X