В Елана фонд за земеделска земя май на големите акционери им дойде до гуша от шашмите с преоценките на земята и смениха управляващото дружество. Дали Адванс терафонд няма да е следващия? Може ли да се очаква остра реакция от Световната банка и другите големи във фонда? М-да... Интересно!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Министерството на земeделието и горите организира трети национален търг за продажба на земеделски земи, като се предлагат 21 хил. дка в Софийска област при средна минимална цена в поименни компенсационни бонове (PKB) от 107,96 лв./дка. В петък търговията с тези компенсаторни инструменти приключи при цена от 33 ст. за 1 лв. номинал, следователно средната минимална цена на декар е 35,64 лв.
На 16 декември 2008 г. Министерсвото на земезелието публукува във в-к "Стандарт" обява за търгове за земя, включително 21 130 декара в Софийска област и 24 000 декара в oбласт Видин.
Заявленията за участие в търга за Софийска област се подават на следния адрес: Областна дирекция "Земеделие"- Софийска област, бул."Витоша" № 4. ет.2. тел: 980 28 73, 988 32 63.
Крайният срок за подаване на заявленията за участие в търга е 30 /тридесет/ календарни дни от датата на последната публикация на заповедта. Когато последният ден от срока е неприсъствен, срокът изтича в следващия присъствен ден.
Резултатите от търга ще се обявят в срок от 15 /петнадесет/ календарни дни след изтичането на крайния срок за подаване на заявленията за участие. Протоколът с резултатите ще се обяви на публично място в сградите на съответните общински служби по земеделие и в Областна дирекция "Земеделие" - Софийска област.
Пълен списък на предлаганите имоти в Софийска област. Все още не е публикуван списък на предлаганите имоти в област Видин.
Коментар
-
Първоначално изпратено от AlonsoПървоначално изпратено от Novaka_Bullето още една селска сметка
срещу всяка акция на атера закупена от вас срещу един кинт
ликвидавионната и стойност е 1,90
и това от дружество с 60 милки сухо и без никакви задължения
не е препоръка
нямам атера но максимум до нова година обезателно ще имам
и ако не си на каква база си взел инв. решение
Коментар
-
Първоначално изпратено от Novaka_Bullето още една селска сметка
не е препоръка
нямам атера но максимум до нова година обезателно ще имамАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Novaka_Bullето още една селска сметка
не е препоръка
нямам атера но максимум до нова година обезателно ще имам
Коментар
-
Първоначално изпратено от algokarasuliev е прав.
Голям проблем е че се взема такса върху активи, които само се преоценяват и така се източва дружеството. Е това го има само в България. Щото никъде другаде не минава.
Имотите по правило не са като акциите. Всеки имот е малко или много уникален. Цената му е ясна като се стигне до сделка. Всякакви оценки са врели некипели.
Аз бих си купил само в АДСИЦ, в който управляващата компания получава пари само ако продаде на печалба или реализира кешови приходи от наем и то само ако преди това е докарала да речем 5% годишна доходност за акционерите си на кешова база. Така се прави по света (или поне в Щатите, за където съм запознат).Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
karasuliev е прав.
Голям проблем е че се взема такса върху активи, които само се преоценяват и така се източва дружеството. Е това го има само в България. Щото никъде другаде не минава.
Имотите по правило не са като акциите. Всеки имот е малко или много уникален. Цената му е ясна като се стигне до сделка. Всякакви оценки са врели некипели.
Аз бих си купил само в АДСИЦ, в който управляващата компания получава пари само ако продаде на печалба или реализира кешови приходи от наем и то само ако преди това е докарала да речем 5% годишна доходност за акционерите си на кешова база. Така се прави по света (или поне в Щатите, за където съм запознат).
Коментар
-
Re: Въпрос към ATERA
Първоначално изпратено от Credit CardВ сметките на Алонсо има логика и пораждат някой размисли.
Въпросът ми е след, като ATERA е публично дружество, има ли задължението да отговори на тези въпроси и как и кой може да им ги постави?
И един въпрос към Алонсо: Не разбирам от земеделие, но се интересувам от тези райони на развитие за които говорите - какви са тези райони, какво общо имат със земеделските земи и т.н. Ако може да дадеш някакъв линк да прочета ще съм благодарен.
ПоздравиАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
Коментар