Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от AlonsoПървоначално изпратено от Novaka_Bullето още една селска сметка
срещу всяка акция на атера закупена от вас срещу един кинт
ликвидавионната и стойност е 1,90
и това от дружество с 60 милки сухо и без никакви задължения
не е препоръка
нямам атера но максимум до нова година обезателно ще имам
и ако не си на каква база си взел инв. решение
Коментар
-
Първоначално изпратено от Novaka_Bullето още една селска сметка
не е препоръка
нямам атера но максимум до нова година обезателно ще имамАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Novaka_Bullето още една селска сметка
не е препоръка
нямам атера но максимум до нова година обезателно ще имам
Коментар
-
Първоначално изпратено от algokarasuliev е прав.
Голям проблем е че се взема такса върху активи, които само се преоценяват и така се източва дружеството. Е това го има само в България. Щото никъде другаде не минава.
Имотите по правило не са като акциите. Всеки имот е малко или много уникален. Цената му е ясна като се стигне до сделка. Всякакви оценки са врели некипели.
Аз бих си купил само в АДСИЦ, в който управляващата компания получава пари само ако продаде на печалба или реализира кешови приходи от наем и то само ако преди това е докарала да речем 5% годишна доходност за акционерите си на кешова база. Така се прави по света (или поне в Щатите, за където съм запознат).Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
karasuliev е прав.
Голям проблем е че се взема такса върху активи, които само се преоценяват и така се източва дружеството. Е това го има само в България. Щото никъде другаде не минава.
Имотите по правило не са като акциите. Всеки имот е малко или много уникален. Цената му е ясна като се стигне до сделка. Всякакви оценки са врели некипели.
Аз бих си купил само в АДСИЦ, в който управляващата компания получава пари само ако продаде на печалба или реализира кешови приходи от наем и то само ако преди това е докарала да речем 5% годишна доходност за акционерите си на кешова база. Така се прави по света (или поне в Щатите, за където съм запознат).
Коментар
-
Re: Въпрос към ATERA
Първоначално изпратено от Credit CardВ сметките на Алонсо има логика и пораждат някой размисли.
Въпросът ми е след, като ATERA е публично дружество, има ли задължението да отговори на тези въпроси и как и кой може да им ги постави?
И един въпрос към Алонсо: Не разбирам от земеделие, но се интересувам от тези райони на развитие за които говорите - какви са тези райони, какво общо имат със земеделските земи и т.н. Ако може да дадеш някакъв линк да прочета ще съм благодарен.
ПоздравиАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Въпрос към ATERA
В сметките на Алонсо има логика и пораждат някой размисли.
Въпросът ми е след, като ATERA е публично дружество, има ли задължението да отговори на тези въпроси и как и кой може да им ги постави?
И един въпрос към Алонсо: Не разбирам от земеделие, но се интересувам от тези райони на развитие за които говорите - какви са тези райони, какво общо имат със земеделските земи и т.н. Ако може да дадеш някакъв линк да прочета ще съм благодарен.
Поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от INSIDER-AПървоначално изпратено от AlonsoА да сте чували, че един комбайнер взема 300 лева на ден премии / 50 ст. на декар/, освен заплатата. Пък и при тая криза мисля, че ще се намери кой да копа.
Това са 600 декара на ден?Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от karasulievПървоначално изпратено от spreadПървоначално изпратено от karasulievЩе си поиграя после с калкулаторче по една математическа задачка. Условието и е:
"Ако имаме басейн на стойност Х и го преоценим няколко пъти без да има нищо, което да оправдава тая добавена стойност, а в същото време източваме басейна през тръба през която изтичат по 2 милиона на година за консултантски услуги - колко време ще е необходимо на шараните в басейна за да разберат, че са на сухо?"
А въпросът за повишаване на цената на земеделската земя на фона на драстичните спадове в цената на всички други реални активи също не е никак за подценяване.
Идеята за земеделска земя в АДСИЦ е абсурдна. Тя може да се пръкне само в България. Факт е, че никъде в Европа я няма. Сигурно е показателен. На мен АДСИЦ-овете за земя ми миришат здраво на пирамиди. Много повече хляб виждам ако щеш в ентусиастки инициативи като тая на Алонсо
Придобити 256 800 дка земеделска земя и 138 дка градска земя.Около 90% от закупената земеделска земя се намира основно в 3 от 6-те района на планиране - Североизточен, Северен централен и Северозападен .
Не знам колко от тези 100 милиона на които са оценили земята си са земеделска земя ама да предположим че са примерно 75 млн. / 250 000 декара = примерно 300 лв./декар.
От друга страна рентата е 2.1 милиона от тези 75 милиона, което е доста по-малко от 5%.
Според сайта на адванс близо половината /46%/ от земята е в североизточен район. 125 000 декара по 20 лева да ги сложим пак идват 2.5 милиона.
Не ги пиша тези неща за да се заяждам. Обмислям да си купувам АТЕРА и затова разпитвам толкова.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
Коментар