Кой взе да продава тук така напоително напоследък?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение....
за мен лично доходности от по над 20% ми се струват пресилени. това просто показва че на пазара шари голям страх, който натиска цените на акциите. За моментното състояние и 12-15% си е една отлична доходност. Така нивото н астрах всъщност определя и каква е реакцията. напълно е възможно цената на акциите да не се качи много след като е ясен дивидента поради натежалия страх и стремежа към сигурен паричен поток. Но пък това прави възможно и цената след дивидента да не падне чак толкова колкото теоретично се предполага. тъй като същия този страх пък води желание за държане на дивидентни акции.
Ама днешната корекция ,ако продължи и през следващата седмица , малко се съмнявам ,че ще минем 2-та лева до ОСА-то.
Успех на Каролчетата
Last edited by Dmirkata; 05.04.2012, 14:40.не е препоръка за покупка или продажба ,всяко съвпадение с реални лица,факти и събитя е случайна !!!
Коментар
-
Освен това, Пипбелов, виж де е стигнала тая акция около миналогодишното сборище при ПЕТ пъти по-малък дивидент !!! Кинт и половина.... няма начин сега да не удари Разбойникът, че и отгоре. Нормално е сосните дивидентоснасящи компании да се търгуват около сборищата при дивидентна доходност от около 10%.
Защо им е на хората да инвестират в АДСИЦ-ове, освен заради дивидента? Той е основен стимул при тия компании.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеИмпе, старо куче си. Да ми обясниш като на прост, аче не мога нещо да хвана логиката.
Защо мислиш че ще има много желаещи тука да купуват и дигат нагоре тази акция, след като няма купувачи достатъчно та да вдигнат Брефа с двойно по голям % дивидент ?
ПС И при двете акции догодина едва ли ще има такива мега дивиденти.
В най добрия случай ще са на половина според мен.
Апропо - сборището на Терафондът наближава (май месец) и дивидентът ще е още по-сосен от очакваното !!! 25 стинки... Ъх, да бях си зел овреме...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеИмпе, старо куче си. Да ми обясниш като на прост, аче не мога нещо да хвана логиката.
Защо мислиш че ще има много желаещи тука да купуват и дигат нагоре тази акция, след като няма купувачи достатъчно та да вдигнат Брефа с двойно по голям % дивидент ?
Дивидентите вдигат цената в краткосрочен период просто защото дават сигурен кеш срещу несигурна доходност от капиталови печалби и при толкова силно избягване на риска каквото се случва в българия през последните години дивидентите тежат непропорционално много.Или по-скоро активите и бизнеса извън дивидентите тежат прекалено малко - неразумно малко бих казал.
за мен лично доходности от по над 20% ми се струват пресилени. това просто показва че на пазара шари голям страх, който натиска цените на акциите. За моментното състояние и 12-15% си е една отлична доходност. Така нивото н астрах всъщност определя и каква е реакцията. напълно е възможно цената на акциите да не се качи много след като е ясен дивидента поради натежалия страх и стремежа към сигурен паричен поток. Но пък това прави възможно и цената след дивидента да не падне чак толкова колкото теоретично се предполага. тъй като същия този страх пък води желание за държане на дивидентни акции.
Коментар
-
Средна цена за 1 декар - 289 лв. с включени разходи
Придобити 294 861 дка земеделска земя и 139 дка градска земя.
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеПогрешно мислене. То на Златният Жабок му се знае по принцип колко му е дивидентът, ама цената му през януари равна ли е на цената на другият ден след Сборището?
В случаят - наистина ли мислиш, че при дивидент над 22 стинки, акцията ще се търгува на 1.74 и няма да има желаещи да си купят акцията с 12 и дори 10% дивидентна доходност?
Виж графиките за която ще да е дивидентоснасяща компания за една година назад и ще се убедиш.
Нямам акции туканка, за което съжалявам, ама вече ще я следя отблизо тая компания. Но казусът с Честната игра е същият - и там отдавна знаехме колко ще е дивидентът.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеПогрешно мислене. То на Златният Жабок му се знае по принцип колко му е дивидентът, ама цената му през януари равна ли е на цената на другият ден след Сборището?
В случаят - наистина ли мислиш, че при дивидент над 22 стинки, акцията ще се търгува на 1.74 и няма да има желаещи да си купят акцията с 12 и дори 10% дивидентна доходност?
Виж графиките за която ще да е дивидентоснасяща компания за една година назад и ще се убедиш.
Нямам акции туканка, за което съжалявам, ама вече ще я следя отблизо тая компания. Но казусът с Честната игра е същият - и там отдавна знаехме колко ще е дивидентът.
Виж им графиката, откога са трънали да растат ... Не от преди 1 седмицаНе е препоръка ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от smirenoto Разгледай мнениеАми императоре, то досега се е качвало предварително, съгласно очакванията за мега-дивидент. Сега като се изясни колко ще - няма вече смисъл да се качва
Тези които са очаквали повече могат да се почувстват леко ... разочаровани
Нямам акции туканка, за което съжалявам, ама вече ще я следя отблизо тая компания. Но казусът с Честната игра е същият - и там отдавна знаехме колко ще е дивидентът.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар