IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
    Другарю 29 ст., колко акции контролираш тук? Кажи честно, недей да излизаш с това колко са на твое име!
    ???????

Стъпков,
    ти си напушен -

- извинявай, но не мога да разбера въпросът ти.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Императорът няма 99 акции. :
      Другарю 29 ст., колко акции контролираш тук? Кажи честно, недей да излизаш с това колко са на твое име!

Коментар

• Императорът няма 99 акции. Императорът ги шитна на Разбойник и малко отгоре - парчето.
        Императорът иска да си земе повече-повече - на кинта и двайсет, но простаците-продавачи - ного ербап.

Коментар

• Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
          Пип, нещата според мен са по-сложни:
          1. Каква земя купуват на тези пари и колко би била тяхната рента?
          2. Колко % е отдадената им земя и коя е тя всъщност, на колко % си взимат парите?
          3. Не съм в час с рентите, но увеличение от 30тина % за 1 год. /последната година рентата е 27 лв. някъде/ ми се вижда нереално - какво значи средна цена? Да дадеш 1 дк. на 50 лв. и 1000 дка на 20 ли?
          За мен възвращаемост под мин. 8 - 9 %, не е изгодна инвестиция. Тази доходност обаче е редно да се смята по текущи цени, а не по цени на купуване.
          Това е първата ми акция, имам от нея и вярвам на ръководството, а ако искаш земеделски АДСИЦ има 1 който нищо не продава, а продължава да купува, разгледай ги и си помисли ако толкова ти харесва тази политика.
          Чакай сега, говорим за различни неща.
          Тука могат да реализират годишна доходност (съответно и ние като дивидент) от над 10% без никакъв проблем.
          Половината от рента и другата половина доходност да си докарват просто от ценови разлики продажби/покупки на уедрени парцели спрямо закупени по евтини дребни еквивалентни такива.
          А не за сметка на категорията (локацията) и общото количество земя както правят.

И защо напираш да изчисляваш доходност по текущи цени не разбирам
          Като си купил апартамент за 10000 (сега струва пазарно 20000 да кажем), а вземаш наем 1000 годишно - колко ти е доходността - 10 или 5% ?
          С дивидент 10 стинки кой е по-добре - ти закупил акция на 1лв или аз на 2 лева (текущо)

А за рентите няма нищо чудно - тенденцията ( и борбата) е близките години да се приближим поне до агросубсидиите на старите ЕС членки. Дори и до по-новите има още да наваксваме. Благодарение на умницата Кунева. Дето и тя сега кандидат да ни оправя

ПС Имам доста повече от Имповите 99 , та затова не е да не ми дреме тука като виждам неправилни според мен тенденции. Нямам чак такова сляпо доверие на "шефчетата" туканка.
          Имат кеш да купят веднага 40-50 хиляди декара, които да им носят постоянно увеличаваща се рента и цена на земята. Но не го правят, дори обратното.
          Защо да не подозирам някакви игрички ?

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
            Друже Стъпков, мисля нещо калкулациите ти са сбъркани.
            При положение че купуват земята за 500-600лева и самите те казват че рентите за 2012/13 са 36 лева договорени - това прави минимум 5-6% доходност дори и при 80% само отдадени земи.
            А ЕС субсидиите на декар все повече се (и ще се) увеличават с всяка година.
            Доходността само от рента е прилична, дори без да се броят печалбите от бъдеща комасация и продажба на така уедрените парцели.
            А те постоянно намаляват фундамента си, вместо да правят точно обратното
            Никак, ама никак не ми се нрави това.
            Пип, нещата според мен са по-сложни:
            1. Каква земя купуват на тези пари и колко би била тяхната рента?
            2. Колко % е отдадената им земя и коя е тя всъщност, на колко % си взимат парите?
            3. Не съм в час с рентите, но увеличение от 30тина % за 1 год. /последната година рентата е 27 лв. някъде/ ми се вижда нереално - какво значи средна цена? Да дадеш 1 дк. на 50 лв. и 1000 дка на 20 ли?
            За мен възвращаемост под мин. 8 - 9 %, не е изгодна инвестиция. Тази доходност обаче е редно да се смята по текущи цени, а не по цени на купуване.
            Това е първата ми акция, имам от нея и вярвам на ръководството, а ако искаш земеделски АДСИЦ има 1 който нищо не продава, а продължава да купува, разгледай ги и си помисли ако толкова ти харесва тази политика.

Коментар

• добре някой ако е бил на срещата с акционерите пролетта да каже дали са казали че ще има промяна в инвестиционните цели
              защото на сайта пише: "Да притежава 290 000 дка в най-подходящите земеделски райони на страната до края на 2012г."
              може би ще купуват по усилено след лятото
              “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

Друже Стъпков, мисля нещо калкулациите ти са сбъркани.
                При положение че купуват земята за 500-600лева и самите те казват че рентите за 2012/13 са 36 лева договорени - това прави минимум 5-6% доходност дори и при 80% само отдадени земи.
                Доходността само от рента е прилична, дори без да се броят печалбите от бъдеща комасация и продажба на така уедрените парцели.
                Ами аз изразих подобно мнение на твоето, няколко страници по-назад в темата, обаче ми обясниха вежливо, че нищо не разбирам и акцията, щяла да стане 2-3 лева. Ми стана 2 лева по едно време. И к'во? Голям праз. Извадихме дивидента и пак се върнахме в изходно положение. Докога така? Аааааа да, до догодина. Или докато свършат земите за продажба и ликвидираме окончателно.
                Да си разпродаваш твърдите активи при наличието на толкова много "мъртъв" кеш, както го наричаш с единствената цел да се гони висока дивидентна доходност и от там висока цена на акциите е лишено от всякаква логика. Фундамента на акцията са именно имотите, а не кеша, които може да бъде раздаден като един вид "супер" дивидент във всеки един момент. Това е като да си режеш клона, на който седиш. Рядко глупава идея. Нищо, дано ние да бъркаме, а те да са прави. Нямам нищо против.
                А това, че акция като Атера, която е една от най-дефанзивните, се превърна на една от най-ликвидните и спекулативни на Софката е меко казано смехотворно.

Коментар

• Друже Стъпков, мисля нещо калкулациите ти са сбъркани.

Коментар

Тия негодници продължават да действат по начин дето не ми харесва.
                    Кеш (мъртъв) имат бол, за къв ..им е да го увеличават, вместо тихо и кротко да си купуват земя и да я рентят, вместо да я разпродават.
                    Вече са 280 000 само, с това темпо до края на годината и под 250 ще паднат.

http://www.investor.bg/novini-i-anal...ez-mai,136074/
                    Може би смисълът е в това, че рентата им е под 27 лв/ дка, а продават на над 900!
                    Това прави около 2% доходност.

Коментар

• Тия негодници продължават да действат по начин дето не ми харесва.
                      Кеш (мъртъв) имат бол, за къв ..им е да го увеличават, вместо тихо и кротко да си купуват земя и да я рентят, вместо да я разпродават.
                      Вече са 280 000 само, с това темпо до края на годината и под 250 ще паднат.

http://www.investor.bg/novini-i-anal...ez-mai,136074/

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                        Абе Импе...пак ли ти останаха 100 лв ,че да пазариш...Голям си ...смешник...често...ама не се сърди:0...
                        Ако реша, ще си купя за 18 кинта, ако реша - за 3 800 - що - не може ли?

Коментар

• Абе Импе...пак ли ти останаха 100 лв ,че да пазариш...Голям си ...смешник...често...ама не се сърди:0...

Коментар

• Кви ги вършите туканка бе, исках да понапазарувам на кинта и двайсет...

Коментар

• Връщат 809,035 декара на наследниците на шивача Саид

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1353108

Коментар

• Първоначално изпратено от BGold Разгледай мнение
                                кой посредник е продавач днес?
                                А?

Коментар

Working...
                                X