Първоначално изпратено от kashoooo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
-
Първоначално изпратено от kashoooo Разгледай мнениеТози срив как си го обяснявате?
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеВ момента репа се дават на 50% от борсовата цена. Маржинкола е обикновенно на 40% над цената на сделката. Да приемем най-лошия възможен сценарий да е сключено репо при борсова цена от 2,10. Тогава цена на сделката е 1,05 и маржинкол при 1,47 лв. Сам виждаш, че дории да има репа тук това не е проблем за пазара. Давах пример с другите позиции където има репа и са проблемни. Така само илюстрирам позицията си за да ти стане по ясна....
http://www.ffbh.bg/bg/brokerage-services/otc-deals
Коментар
-
Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
Хаха, абсолютно точно. Тия дни намалявам експозицията си към земя (в реални ниви и в акции). Може да не уцеля върха, но когато баби почнат да ме съветват, че земя сега не бива да се продава в никакъв случай, а напротив - сега е времето да се купува, си имам едно на ум.
Коментар
-
ОК
Първоначално изпратено от daneda121 Разгледай мнениеКласическо описание на балон
Коментар
-
Първоначално изпратено от MiceM Разгледай мнениеА по цени на бензина сме два пъти отгоре им! За природната газ да не говорим, че там разликата е 4-5 пъти ... все в наша "полза" !Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеВъзможно е при тотално пазарно спихване... което не е изключено, като знаем какъв дебил ни управлява и каква гладна зима ни чака.Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнениеПри тая зверска дивидентна доходност и растящи цени на земеделската земя, ми е все тая каква и е цената акцията. Ако се осъществи апокалиптичния сценарии, които описваш, със сигурност ще си купя още.Само имай едно наум, щото ако това което си описал се случи, то Хима ще отиде най-вероятно на 30-40 ст. , щото всички бясно ще го разпродават, за да купуват Атера...
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеСпоред мен е малко вероятно да падне до 1,65-170, но на борсата всичко е възможно. Аз не съм убеден в теорията ти за репата. Признавам си, че от известно време не ги следя, но според мен тук един спад до 1,60 колкото и малко да е вероятен няма да доведе до маржинколове. За съжаление примерно един спад с 20% по Химимпорт, Химимпорт привилегии, ЦКБ, Енемона ..... би стреснал доста репанти. Възможно е за някои дори да е фатално. Естесвено това не е препоръка за нищо. Според мен АТЕРА на 2,40 е по-реалистично от 1,60. Въпреки всичко не отхвърлям който и да е сценарий.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнениеВ момента най-голям дял на репата се пада на акции на АДСИЦ.Нормално е, за последните 6м-1г ба практика вървят само плавно нагоре,ликвидни са....Абе идеални за репа.Колко е процентът на АТЕРА от всичко не се наемам да кажа,но тук репата са доста.Ако няма подкрепа коло 1.80-1.90 от големи купувачи,цената може да падне до 1.70...Все пак е малко вероятно за мен,но не и невъзможно..
Защо в тази тема даваш примери с Химимпорт....Там причините са съвсем други за спада.Ако тук се появи продавач на пазар с 10мил акции.....и тук цената отива на лев.
Не е препоръка за покупко-продажб ана акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнениеВ момента най-голям дял на репата се пада на акции на АДСИЦ.Нормално е, за последните 6м-1г ба практика вървят само плавно нагоре,ликвидни са....Абе идеални за репа.Колко е процентът на АТЕРА от всичко не се наемам да кажа,но тук репата са доста.Ако няма подкрепа коло 1.80-1.90 от големи купувачи,цената може да падне до 1.70...Все пак е малко вероятно за мен,но не и невъзможно..
Защо в тази тема даваш примери с Химимпорт....Там причините са съвсем други за спада.Ако тук се появи продавач на пазар с 10мил акции.....и тук цената отива на лев.
Не е препоръка за покупко-продажб ана акции
Коментар
Коментар