Първоначално изпратено от fortiss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
От мен за дне две новини. Всеки да си прецени коя ще му е по-хубава.
1.В Айова вече има сделки за земя на цена 4 454 дол/декар. Това са райони където се полечава над 1400 кг/дек царевица и то равномерно всяка година - с напояване.
2.Цените на всички култури уверено вървят надолу. Тази новина поне е по-кратка и можете да я пренебрегнете - засега .
Както и други колеги изразиха мнение - как ще купим евтино земя ако цената и не спадне??? А сега ситуацията отива точно в тази посока.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеВреме му беше за една корекция. Предричана и очаквана. А инак тренда е ясен.
И това не е лоша новина за акцията.
Пак ще продават комасирано на 800, ма ще купуват повече на 400.
Време е да заредят фундамента над 300К пак, аче поотъня напоследък.
А който не му харесва и мисли че е лошо - ще го чакам с кеф лятото на 1 гущер
(Досега не съм писал в никоя от темите за земеделски земи, щото бях много пристрастен)
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеВреме му беше за една корекция. Предричана и очаквана. А инак тренда е ясен.
това ако стане ще трябав да черпя - да се купува на 400
за продажбата на 800 - това не ме интересува
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеДоста фактори започват да се събират в посока на спад на цената на земята
Коментар
-
Доста фактори започват да се събират в посока на спад на цената на земята
Реформата в Общата селскостопанска политика (ОСП) получи одобрението на европейските депутати, съобщи БТА като се позовава на информация на АФП. По време на гласуването в пленарната зала беше одобрен таванът върху плащанията за най-големите производители в размер на 300 хил. евро.
Така ще бъде преодоляна слабостта на програмата 80% от плащанията да се разпределят между големите производители. В България по данни на браншови организации около 3% от производителите си поделят 80% от директните плащания по програмата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Don Archon Разгледай мнениеТя АТЕРА-та се беше запътила към тройката и даже с лекота щеше да я стигне и задмине най-вероятно, ако не беше се състояла последната криза ( политическата ).
И все пак оставам оптимист и предполагам, че пак ще задмине заветния връх ( 3-те лева ), само че според мен това ще се случи след изборите когато ситуацията се успокои малко. При наличие на политическа стабилност даже и чуждестранните инвеститори ще се завърнат, а да не забравяме, че след ликвидацията на ЕЛАРГ някои от хората също може да се запътят към нашата АТЕРА, което ще я вдигне още.
БЕЗ ПРЕПОРЪКИ !!
Коментар
-
Първоначално изпратено от adventuretime Разгледай мнениеА това как го реши. И кои са тези по-добри инвестиции (като хвърляш фрази, давай повече информация, а не ала-бала)? Дори и да има други добри инвестиции, Атерата не е за подценяване. Не пишете глупости във форума, а давайте аргументирани мнения.
Фактите са си факти. Тази година минимум 40 ст. дивидент на акция. За следващите години има план и цели. Отидете на поне едно общо събрание и чуйте и вижте.
Колега в този ред на мисли би ли пояснил кога се очаква въпросната дата на общото събрание на акционерите или предварителната среща с инвеститорите ?? ( ако имаш информация разбира се )
Коментар
-
Първоначално изпратено от East West International Разгледай мнениеСчитаме, че тази акция е изчерпала потенциала си към момента, има по-добри алтернативи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Don Archon Разгледай мнениеТя АТЕРА-та се беше запътила към тройката и даже с лекота щеше да я стигне и задмине най-вероятно, ако не беше се състояла последната криза ( политическата ).
И все пак оставам оптимист и предполагам, че пак ще задмине заветния връх ( 3-те лева ), само че според мен това ще се случи след изборите когато ситуацията се успокои малко. При наличие на политическа стабилност даже и чуждестранните инвеститори ще се завърнат, а да не забравяме, че след ликвидацията на ЕЛАРГ някои от хората също може да се запътят към нашата АТЕРА, което ще я вдигне още.
БЕЗ ПРЕПОРЪКИ !!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Тя АТЕРА-та се беше запътила към тройката и даже с лекота щеше да я стигне и задмине най-вероятно, ако не беше се състояла последната криза ( политическата ).
БЕЗ ПРЕПОРЪКИ !!
Коментар
-
Първоначално изпратено от East West International Разгледай мнениеСчитаме, че тази акция е изчерпала потенциала си към момента, има по-добри алтернативи.
Фактите са си факти. Тази година минимум 40 ст. дивидент на акция. За следващите години има план и цели. Отидете на поне едно общо събрание и чуйте и вижте.Истината е някъде там (The truth is out there)
Коментар
-
Коментар
-
Коментар
Коментар