Първоначално изпратено от dex
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Last edited by padre Bonaventura; 02.04.2013, 14:44.
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеССБ: Пшеницата е поевтиняла с 20% от началото на годината
От борсата отчитат спад в цената на царевицата от 10-15% за 2013 година
http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...dinata,149047/
не вярвайте на такива работи, цените ще са само нагоре
Коментар
-
ССБ: Пшеницата е поевтиняла с 20% от началото на годината
От борсата отчитат спад в цената на царевицата от 10-15% за 2013 година
http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...dinata,149047/
Коментар
-
Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнениеГеко, защо расте тази цена бе, човек ?
Също тоже като загниващия капитализъм де ни плашеха с него партайгеносен време оно.
А той все по сладък ставаше
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнениеЕдна гнила ябълка (на БФБ всички позиции са такива), като и изрезеш хубавото - какво остава? Да ти подскажа ли - остава гнилото, това което е забутяло Само за едно си прав, че цената тук е като за хубава сочна вкусна ябълка и това е чудното тук според мен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеМерцедесов - знам ли ги какво ще правят - от друга страна Пипбелов може да си има една стратегия, а аз - друго стратегия.
Догодина може по-сосно дивидент, може - по-несосно, според зависи. Не обръкваме никого, всеки има тимберица на своите рамене.
И - негнила ябълка. Хубаво ябълка, сочно ябълка, вкусно ябълка...Ръстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеТи си единствения човек на пазара, който се води от "боок валю". Затова все удряш греда.
Атера, Монбат и Софарма определено не са гнили ябълки! Винаги има нещо което да не ми харесва, но твърдението гнила ябълка е глупост. Според мен трите компании ще продължат бавно да пълзят нагоре в унисон с добрите си резултати. Рекордния дивидент на Атера ще подкрепи целия пазар. Това са около 41 милиона кеш. По-голямата част вероятно няма да се върне на борсата, но една част ще се върне обратно в Атера а друга ще се инвестира в подобни компании. За твое голяма съжаление, нито кеша от Еларг, ното този от АТЕРА ще влезе в нещо, което харесваш. Причината е, че акционерите на двата АДСИЦ имат различен критерий за избор. От около година плюеш по двете компании, следователно нямаш акции и не ги харесваш. Защо мислиш, че хората с пари този път ще харесат нещо от което имаш? Те няма да се променят, важното е ти да се адаптираш към ситуацията. Лично аз съм умерен оптимист по позицията.
тези три компании са най-добрите на борсата и си заслужава да имаш акции о тях
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеМафиозов - колкото и да тролиш по Гековски личи си че те е яд дето си изпуснал движението тук и при Ларгото. Ми сори - не можем ти помогнем след като си ушит в боклуци.
Нас не ни мисли - и Импа да е прав че отиваме че към 0 дка или аз да съм правия че може и 300-400К да станат - все ще сме много повече на кяр.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнениеАми сейфти маржина като сложим? На БФБ сейсфри маржина е 0.5 боок валю. Няма друг такъв. сега сме към 1.00? къде е сейфти маржина?
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнениеЧе пък и син чип била, Атерката е поредната гнила ябълка на БФБ - на БФБ няма ябълка която да не е гнила (bad apple както се казва на жаргон) - Монбат, Софарма, Хима - всичко е малко или много гнило.
Коментар
-
Мафиозов - колкото и да тролиш по Гековски личи си че те е яд дето си изпуснал движението тук и при Ларгото. Ми сори - не можем ти помогнем след като си ушит в боклуци.
Нас не ни мисли - и Импа да е прав че отиваме че към 0 дка или аз да съм правия че може и 300-400К да станат - все ще сме много повече на кяр.
Коментар
-
Мерцедесов - знам ли ги какво ще правят - от друга страна Пипбелов може да си има една стратегия, а аз - друго стратегия.
Догодина може по-сосно дивидент, може - по-несосно, според зависи. Не обръкваме никого, всеки има тимберица на своите рамене.
И - негнила ябълка. Хубаво ябълка, сочно ябълка, вкусно ябълка...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнениеА, колега, недей така Вземете се разберете първо в Императорчето каква ще я вършите, че обърквате по-балъците тук, във форума.
Ами той дума обратното на теб - той говори, че догодина дивиденту ще е още по-сосно - значи какво - значи отивате на под 100К земя. Ти заблуждаваш обратното, че сте отивали на 300К, което аз не виждам как може да стане някога освен ако не се изтегли кредит! А отидите ли как на 300К, значи дивиденту няма да е никак сосно, ами го виждам нещо като 0.02-0.04 стинки - ами какво ще правят тези дето са заради сосните девиденти? Става сложно
Ами сейфти маржина като сложим? На БФБ сейсфри маржина е 0.5 боок валю. Няма друг такъв. сега сме към 1.00? къде е сейфти маржина?
Че пък и син чип била, Атерката е поредната гнила ябълка на БФБ - на БФБ няма ябълка която да не е гнила (bad apple както се казва на жаргон) - Монбат, Софарма, Хима - всичко е малко или много гнило. Лошото при Атерата, което виждам е, че вие изрязахте хубавото от ябълката последните 1-2 г. и се раздава като сосни дивиденти, а после гнилото като остане само - кой ще го яде? Питам аз.
Не е препоръка, ама вземе се разберете към 100К или отивате или към 300К, че работа много гнила взе да става
Гадно ли ти стана, къде ще иде кеша на Еларгаhttp://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеПозна - по цена на придобиване ще ми дойде малко над 30% (ма за портфейла, за акцията доста повече)
А ти защо залагаш на това че ще продължават да разпродават по същия начин и занапред ? И без да попълват ?
Аз залагам на това че дори и след като ни изплатят рекордния дивидент пак ще имат достатъчно кеш да купят 50-60К дка качествена земя (дори и без да има значима корекция в цената и) и го смятам фундамента на 300К дка средно.
Всичко това добре комасирано (а знаем че и земята е качествена) след 4-5 години едва ли ще струва по малко от 1200лв/дка (те и сега вече имат сделки такива ) , което прави капитализация от 360милки поне. Като сложиш и градските имоти, както и рентите дето си текат ежегодно, дори и без да смяташ евентуален кеш дето ще имат (а те показват че умеят да го правят) - за мене е съвсем обосновано да се приеме 400млн кап-я по него време / 85млн = 4.70лв/Атерка ликвидационна.
Сложи там 14-15% сейфти маржин - ей ти ги 4-те лева. Съвсем резонно си е мисля.
Не си мърдам г..за от тая акция
А, колега, недей така Вземете се разберете първо в Императорчето каква ще я вършите, че обърквате по-балъците тук, във форума.
Ами той дума обратното на теб - той говори, че догодина дивиденту ще е още по-сосно - значи какво - значи отивате на под 100К земя. Ти заблуждаваш обратното, че сте отивали на 300К, което аз не виждам как може да стане някога освен ако не се изтегли кредит! А отидите ли как на 300К, значи дивиденту няма да е никак сосно, ами го виждам нещо като 0.02-0.04 стинки - ами какво ще правят тези дето са заради сосните девиденти? Става сложно
Ами сейфти маржина като сложим? На БФБ сейсфри маржина е 0.5 боок валю. Няма друг такъв. сега сме към 1.00? къде е сейфти маржина?
Че пък и син чип била, Атерката е поредната гнила ябълка на БФБ - на БФБ няма ябълка която да не е гнила (bad apple както се казва на жаргон) - Монбат, Софарма, Хима - всичко е малко или много гнило. Лошото при Атерата, което виждам е, че вие изрязахте хубавото от ябълката последните 1-2 г. и се раздава като сосни дивиденти, а после гнилото като остане само - кой ще го яде? Питам аз.
Не е препоръка, ама вземе се разберете към 100К или отивате или към 300К, че работа много гнила взе да ставаРъстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеабе има едно на 51% държавно - дето чака да става частно???
... но навлязохме в друга тема, пък и много метафорите станаха!Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
Коментар