Първоначално изпратено от DidoDinev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнениеВ един предишен период на БФБ, когато се търгуваше всичко точно на база фундамент, крепящят се на думите "ще" видяхме как завърши. Ти си купувай всичко на 0.50 от това което струва, ама да даваш 1.25 за нещо което струва 1.00, само заради бъдещи възможни "ще"....без коментар, не е препоръкаАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнениеВ един предишен период на БФБ, когато се търгуваше всичко точно на база фундамент, крепящят се на думите "ще" видяхме как завърши. Ти си купувай всичко на 0.50 от това което струва, ама да даваш 1.25 за нещо което струва 1.00, само заради бъдещи възможни "ще"....без коментар, не е препоръкаАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеПак общи приказки. Дай ми ФАКТИ. Ето ти един факт: Комасацията ще се случи. Тя е неизбежна, защото има и ще има "хляб" в българското земеделие. Ще има хляб защото сме близо до основните вносители и имаме подходящ климат и условия. Ако комасацията я направи държавата АТЕРА ще спечели много, защото ще се повиши цената на собствената им земя. Ако пък комасацията стане постепенно и бавно АТЕРА пак ще спечели много, защото ще е един от основните играчи в процеса.Ръстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнениеХубава акция беше Атерата, ама вече и тя се изчисти и вече е в орбита на цени без връзка с фундамента. Следва лошия пример на Монбат - другата такава акция, която се търгува смело на цени много над фундамента. Засега още има цаца тук в Атерата, друга разлика с Монбат е и че тук фрее флоата е много, много по голям...но всичко това говори много зле за ДФ и ПФ. Вместо да се очистват от дадена акция, когато цената вече надвишава фундамента, те правят обратното - продължават да надуват и поддържат вече създадения от тях балон. Вероятно краткосрочно това им носи залъгващи успехи, но дългосрочно това ще им изиграе много лоша шега. Вижда ли сме такива приемери и преди. Не е препоръка
Вече тук цената няма значение, може спокойно да не се обръща вниманиеАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеТезата ми накратко е, че трябва да се търсят конкурентноспособни компании с бъдеще и перспективи. "Подценени" е доста относиелно понятие. Коефициентът Р/В пък е съвсем относителен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнениеБенц, не ти харесва Атера, но защо продължаваш да пишеш в темата?
Както при Монбат никой не пише и не се интересува, така ще стане и тук в един момента, на по къден етап, пак казвам на цени над 2.25 тук вече всичко е без значение, щото няма връзка с фундамента.....не е препоръкаРъстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнениеХубава акция беше Атерата, ама вече и тя се изчисти и вече е в орбита на цени без връзка с фундамента. Следва лошия пример на Монбат - другата такава акция, която се търгува смело на цени много над фундамента. Засега още има цаца тук в Атерата, друга разлика с Монбат е и че тук фрее флоата е много, много по голям...но всичко това говори много зле за ДФ и ПФ. Вместо да се очистват от дадена акция, когато цената вече надвишава фундамента, те правят обратното - продължават да надуват и поддържат вече създадения от тях балон. Вероятно краткосрочно това им носи залъгващи успехи, но дългосрочно това ще им изиграе много лоша шега. Вижда ли сме такива приемери и преди. Не е препоръка
Вече тук цената няма значение, може спокойно да не се обръща внимание
Коментар
-
Хубава акция беше Атерата, ама вече и тя се изчисти и вече е в орбита на цени без връзка с фундамента. Следва лошия пример на Монбат - другата такава акция, която се търгува смело на цени много над фундамента. Засега още има цаца тук в Атерата, друга разлика с Монбат е и че тук фрее флоата е много, много по голям...но всичко това говори много зле за ДФ и ПФ. Вместо да се очистват от дадена акция, когато цената вече надвишава фундамента, те правят обратното - продължават да надуват и поддържат вече създадения от тях балон. Вероятно краткосрочно това им носи залъгващи успехи, но дългосрочно това ще им изиграе много лоша шега. Вижда ли сме такива приемери и преди. Не е препоръка
Вече тук цената няма значение, може спокойно да не се обръща вниманиеРъстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеДа, скелети в гардероба има. Много от тях ги имаше и преди години, но това не попречи да се котират на 10 пъти по високи цени
Е, аз съм по-скромен, само 3-4 пъти по-високи от сегашните чакам
Разбира се това минава и през макро-икономическо възстановяване, подобрение на бизнеса и пазарната стойност на балансовите активи.
Т.е. оптимизма ми към "шитовите" акции е предизвикан от оптимизма ми за по-нататъшно развитие на ЕС и БГ икономиката.
Стига вече криза!
Та откъде си сигурен че междувременно няма да ги последват и други ?
Ходих наскоро до топливо за да разгледам бизнеса. Ами аз честно казано не виждам как, независимо дали е криза или не те ще си върнат обратно пазара. Целият град е пълен с частни борсички от които можеш да си напазариш и по-евтино и да бъдеш обслужен по-добре. Като ликвидационна стойност също не го виждам обекта, понеже поне за Варна съм доста наясно с цените. Няма да могат да го продадат в момента и за един милион а в баланса им се води поне за 10.
Ти не посещаваш тази тема често, но ако се върнеш назад ще видиш че тук е пълно с хора които търсят под вола теле. Тези хора искат парите ни. Казват ни да продаваме терите и да купуваме шитове. Това е похвално, но специално за мен не е това начина да ме убедят. Да ми покажат хубава компания с добри перспективи и още днес ще си продам терата и ще се преместя там.
Когато се доверих на АТЕРА и на ЕЛАРГ , знаех че ликвидационната е поне 3 пъти по-висока и че земята е ликвидна. Атерата от лев ми върна вече 80 стотинки дивидент. Тоест себестойноста ми е вече 20 стотинки, Сам можеш да сметнеш доходноста от 1000%. За същият този период половината от компаниите със "скелети в гардеробите" фалираха а другата половина се сринаха с по над 50%.
Специално аз на кризата гледам като на нещо хубаво, което ми дава възможност да си купя нещо изгодно и качествено. Отделно от това има много компании които направиха огромни ръстове точно по времето на кризата. Погледни например Самсунг какво постигнаха за този период. Тезата ми накратко е, че трябва да се търсят конкурентноспособни компании с бъдеще и перспективи. "Подценени" е доста относиелно понятие. Коефициентът Р/В пък е съвсем относителен.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеНе мога да твърдя такова нещо, но не мога да твърдя и че е положителна.
Ти можеш ли да ми докажеш че е положителна? Избери една компания и да я нищим. Аз съм смятал достатъчно вече
Или да коментираме например това :
http://www.investor.bg/analizi/85/a/...r-flai,140554/
Е, аз съм по-скромен, само 3-4 пъти по-високи от сегашните чакам
Разбира се това минава и през макро-икономическо възстановяване, подобрение на бизнеса и пазарната стойност на балансовите активи.
Т.е. оптимизма ми към "шитовите" акции е предизвикан от оптимизма ми за по-нататъшно развитие на ЕС и БГ икономиката.
Стига вече криза!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеАлонсо, смяташ че ликвидационната им е отрицателна ли?
Стига бе човек, не само земята струва кинти
Ти можеш ли да ми докажеш че е положителна? Избери една компания и да я нищим. Аз съм смятал достатъчно вече
Или да коментираме например това :
http://www.investor.bg/analizi/85/a/...r-flai,140554/Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение...Колко е ликвидационната стойност на синергона или на хим ? Ще стигнат ли приходите да покрият задълженията ? Пак е лесно да се сметне ама не ви отърва да смятате за там публично както за АТЕРА нали ?
Стига бе човек, не само земята струва кинти
Коментар
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеНедей така грубо, че ей сега ще дотича Бенцов да ти обясни колко си прост и колко много си се прецакал
А междувремено, честит ви дивидент! Останаха има няма 15 дни
Пак припомням какво е писал костоланито: "Цялата борса зависи от това, дали има повече акции от парите на идиотите или обратно."
Мисля, че идеята за съществуването чистата акция е пряко следствие от горната мисъл. Сиреч без значение на фундамента. Достатъчно е да има идиоти с пари, за да няма нужда да се гледа дори и фундамента (A доколкото помня по дефиниция наричахме чиста хартията освбодена от фундамент) (Справка - Виж. др. Каро и Теория на чистата акция)Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
Коментар