Първоначално изпратено от orakula
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение1. Примера ти е абсурден! Ако някой ден ЕС дава субсидии на година, равни на 10% от стойността на мола, магазина и т.н. просто за да го стопанисваш, тогава го дай този пример. Пазара на земя е безкрайно изкривен! Няма аналог в историята според моите бегли наблюдения.
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение2. Както предположих, бягаш от конкретни облози! Нещо повече, изкривяваш темата - отначало говореше за фалити, а сега за потенциал за ръст на компании, вкарваш патки и др........!
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение3.Аз /като дребен наследник/ съм ходил в агенции и резултатите бяха шокиращи за мен самият! За една и съща категория земя в съседни землища цената се различаваше в пъти!!! Тук трябва да спомена и овошките, които фиктивно се садят, а след това се изкореняват и отиват на други земи! Но това е дълга тема, която със сигурно разбираш!
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеПоздравления, че си купувал Атера на 1 лв. /когато нямаше подобни субсидии/ и да те питам защо не си коментирал тогава, че цената им трябва да бъде над 4 лв., както сега??? Ако тогава си мислим, че е изгодно, както сега защо не си го тръбял? Това поведение буди съмнения за мераци за продажба.
Писах и колко излиза земята и колко е реалната и цена. Относно мераците за продажба, писах като продадох половината си тери и като влязох в агрия на 3 лева.
ПП: Не се имам за спекулант за да "тръбя" наляво и надясно каквато явно е и идеята на повечето списващи. Почнах да пиша пак тук заради други всекидневно постващи по 10 безмислени поста. За какво да тръбя? За да може ако съм купил на лев и да избягам на 1.2 ли? Освен това като пишех и се запознах с повечето хора с които си струва да водя диалог от моя гледна точка. Сега си комуникираме повече през скайп и на лични срещи а тук хвърлям по едно окоАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеНай-доброто предложение в темата до момента...
в неделя пих в офиса една биричка набързо, докато се мотах по нивите
и без това всички тук сме рентиери - пряко или косвено чакащи рентата
та реших да ви предложа среща ако минавате тук - през моя офис
на офиса съм си поставил мое име - "Земеделска среща"
и то точно отговаря на действителността
тук много често се виждаме с мой приятел, който е един от най-големите арендатори в БГ
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеПредлагам да направим среща в моя летен офис на бира и да уточним нещата покрай земята. Ако искате ще ви покажа моите нивки!!!. Става ли?
това е офисът ми, но снимките не са мои, само прикачената снимка е от мен:
http://dimaswq.snimka.bg/bulgaria/fi...02825.24034316
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение1. Примера ти е абсурден! Ако някой ден ЕС дава субсидии на година, равни на 10% от стойността на мола, магазина и т.н. просто за да го стопанисваш, тогава го дай този пример. Пазара на земя е безкрайно изкривен! Няма аналог в историята според моите бегли наблюдения.
2. Както предположих, бягаш от конкретни облози! Нещо повече, изкривяваш темата - отначало говореше за фалити, а сега за потенциал за ръст на компании, вкарваш патки и др........!
3.Аз /като дребен наследник/ съм ходил в агенции и резултатите бяха шокиращи за мен самият! За една и съща категория земя в съседни землища цената се различаваше в пъти!!! Тук трябва да спомена и овошките, които фиктивно се садят, а след това се изкореняват и отиват на други земи! Но това е дълга тема, която със сигурно разбираш!
Поздравления, че си купувал Атера на 1 лв. /когато нямаше подобни субсидии/ и да те питам защо не си коментирал тогава, че цената им трябва да бъде над 4 лв., както сега??? Ако тогава си мислим, че е изгодно, както сега защо не си го тръбял? Това поведение буди съмнения за мераци за продажба.
това е офисът ми, но снимките не са мои, само прикачената снимка е от мен:
http://dimaswq.snimka.bg/bulgaria/fi...02825.24034316Last edited by fortiss; 10.06.2013, 08:16.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение1. От какво зависи цената на един магазин например? Зависи от наема нали? Наема от какво зависи.....
2.Да се обзаложим е най-лесната работа Аз всеки ден откак се помня се обзалагам. Обзалагах се и преди три години като купувах атери на лев с тези които тогава купуваха хим, падки и т.н
Та като искаш да се обзалагаме, още утре продавай всичкото атера, купувай другаде и казвай къде си купил. Даже и късо може да пуснеш , щом си толкова сигурен
3.Няма конкретни четива ! Аз каквото и да ти кажа, то нищо няма да значи. Отиваш в няколко агенции за земеделска земя и искаш да купиш земя. Ще видиш какво ще ти предложат и на какви цени. Искай и доказателства че земята се работи (има начин) Ще загубиш ден-два но със сигурност ще имаш голяма полза от мероприятието
2. Както предположих, бягаш от конкретни облози! Нещо повече, изкривяваш темата - отначало говореше за фалити, а сега за потенциал за ръст на компании, вкарваш патки и др........!
3.Аз /като дребен наследник/ съм ходил в агенции и резултатите бяха шокиращи за мен самият! За една и съща категория земя в съседни землища цената се различаваше в пъти!!! Тук трябва да спомена и овошките, които фиктивно се садят, а след това се изкореняват и отиват на други земи! Но това е дълга тема, която със сигурно разбираш!
Поздравления, че си купувал Атера на 1 лв. /когато нямаше подобни субсидии/ и да те питам защо не си коментирал тогава, че цената им трябва да бъде над 4 лв., както сега??? Ако тогава си мислим, че е изгодно, както сега защо не си го тръбял? Това поведение буди съмнения за мераци за продажба.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение2.30+0.47(2012)+0.17(2013)=2.94 min.
2.30+0.47(2012)+0.35(2013)=3.12max.
Защото все пак този който купува сега купува сега.
Коментар
-
Мои приятели, които са купували земи от фондовете и то големи обеми /над 2-3 000 дек/ казват, че около 10% /и за Атера включително/ и да искат не могат да ги въведат в оборот. Това все пак зависи много от районите, където са земите. За цена то 1150лв въобще не може да се говори за всичко, което предлагат. Може би тази цена да се стигне след години, но засега не е така.
пак да напиша, че съм част от този бизнес, да не си помислите, че просто злословя
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнениеНай-после някое честно мнение на някой, който не мажоретка по позицията. Пипбел, Ван Бастен - не знам дали хората им четат мненията по тази позиция въобще.
Според мен, мениджмънта едва ли послъгва, но си сигурност са биле яко натискани за тази рекордни дивиденти, разпродали са най-каествените земи, които носят свестните ренти - под натиск да има високи дивиденти по време на криза...според мен
Другото което за мен причина да има земи в портфейла без ренти, е че голям процент - мин 20% според мен (както и при Еларга е било според мен) са земи които или са с неуредени документи (седебни дела, фалшиви документи и т.н. всякаквъ възможни), или такива които са просто много долно качество - купувани скъпо, а не струват нищо....това кой може да го каже освен времето? Колко беше средната на която се ликвидира Еларга? Не беше ли средна 550 лв. - това е за мен по точно тази причина, че поне 20% от земите са биле за нищо да не струват по всякакви причини....лично мнение, без да съм го проверявал - не е препоръка
Тук положението прилича на жабата, която сваряват бавно и преди да се усети - вече е сварена .... много трябва да се внимава - ако цената беше 1.00 - 1.20 - окай, ама при цена 2.20 просто е нямам думи....не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеУбеден съм, че това не е вярно - относно неотдаването под аренда преди продажба. Земята празна ли стои една година??? Или се работи ама не се плаща рента? Това второто не го вярвайте дори и да го видите!!!! Атера продават и вземат рента даже и за годината, в която са продали. Продават с договори за аренда, които изтичат след 1-2-3 години. Те са ги сключили, когато не са мислили да продават. Но те и нямат май договори по-дълги от 4-5 години.
Та исках да изразя мнение, че причината за неотдаването под аренда е друга, а не описаната по-горе.
Позицията не е лоша, но мениджмънта по някои въпроси доста слъгва - например рентата.
Според мен, мениджмънта едва ли послъгва, но си сигурност са биле яко натискани за тази рекордни дивиденти, разпродали са най-каествените земи, които носят свестните ренти - под натиск да има високи дивиденти по време на криза...според мен
Другото което за мен причина да има земи в портфейла без ренти, е че голям процент - мин 20% според мен (както и при Еларга е било според мен) са земи които или са с неуредени документи (седебни дела, фалшиви документи и т.н. всякаквъ възможни), или такива които са просто много долно качество - купувани скъпо, а не струват нищо....това кой може да го каже освен времето? Колко беше средната на която се ликвидира Еларга? Не беше ли средна 550 лв. - това е за мен по точно тази причина, че поне 20% от земите са биле за нищо да не струват по всякакви причини....лично мнение, без да съм го проверявал - не е препоръка
Тук положението прилича на жабата, която сваряват бавно и преди да се усети - вече е сварена .... много трябва да се внимава - ако цената беше 1.00 - 1.20 - окай, ама при цена 2.20 просто е нямам думи....не е препоръкаРъстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт
Коментар
Коментар