IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнение
    Импе, не се лъжи, никаква доходност нямаш преди да си кеширал. Виртуалната доходност я заяби...в момента температурата тук (понеже не се усещаш) е 97 градуса и до 100 градуса, съответното изгарянето остава толква малко...ако се задъжиш още малко сваряването ти е сигурно...не е препоръка
    много си забавен честно-без теб щеше да е голяма скука

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
      е значи цените на зърната от миналата година остават в историята
      Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
      определено, това е повече от ясно....
      Че цените няма да са като миналогодишните е вече наистина ясно... по-интересно (и важно) обаче е дали и с колко реколтата ще е по-добра от миналогодишната и по този начин да се видят приходите спрямо миналогодишните.

Fortiss, можеш ли да изразиш мнение колко ще е прихода (лева)/ дка тази година спрямо миналогодишния ?

Защото специално за пшеницата чувам очаквания за много добри добиви през тази година, които евентуално да доведат до повече приход дори при намалена цена...

П.С. Имах предвид конкретно за България...

Коментар

• р
        Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнение
        Това как го изчисли?
        имам си собствени калкулации в които влизат очакванята,а не само изчисленията

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Хе-хе - аз вече ако драсна ще съм около 1 стинка на печалба, без до броя дивидентът, с който нагуших. 20% доходност - незле - като се има предвид, че преди около година имах около 9 акции, а пазарувах дори до преди месец.

Браво, Фортиссов - не знаех, че канадците и индианците също сеят пшеница. При едните не е ли ного студено, а при другите - не я ли карат основно на оризец? Впрочем тия никога не съм се замислял какво плюскат - нали са повече вече от китайците - мислех, че ядат змии и шебеци...
          Импе, никога поне не бих писал толкова силин думи тук, а още повече и акции да купувам ако незнаех от къде идват нещата. Това поне за цените на зърната може да се прочете и да се види как е, няма нужда някой да ти го казва.
          Индия е втори в света производител на пшеница с 94 млн. тона миналата година /ако не смяташ общо ЕС с около 125-132 млн. тона средно/. Първи са Китай по производство със 116-120 млн. тона. Канада са на четвърто място /без ЕС/ с 27-28 млн. тона средно. Австралия при добра реколта се конкурира с Канада.
          Пшеницата е универсална култура, със сравнително постоянни добиви и расте по целия свят. От нея не може да се чака голяма разлика в реколтите между годините, не е както при царевицата.
          Last edited by fortiss; 10.06.2013, 21:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Хе-хе - аз вече ако драсна ще съм около 1 стинка на печалба, без до броя дивидентът, с който нагуших. 20% доходност - незле - като се има предвид, че преди около година имах около 9 акции, а пазарувах дори до преди месец.
            Импе, не се лъжи, никаква доходност нямаш преди да си кеширал. Виртуалната доходност я заяби...в момента температурата тук (понеже не се усещаш) е 97 градуса и до 100 градуса, съответното изгарянето остава толква малко...ако се задъжиш още малко сваряването ти е сигурно...не е препоръка
            Ръстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт

Коментар

• Хе-хе - аз вече ако драсна ще съм около 1 стинка на печалба, без до броя дивидентът, с който нагуших. 20% доходност - незле - като се има предвид, че преди около година имах около 9 акции, а пазарувах дори до преди месец.

Браво, Фортиссов - не знаех, че канадците и индианците също сеят пшеница. При едните не е ли ного студено, а при другите - не я ли карат основно на оризец? Впрочем тия никога не съм се замислял какво плюскат - нали са повече вече от китайците - мислех, че ядат змии и шебеци...
              Last edited by Императорът; 10.06.2013, 21:06.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                ,
                Това е от мен - засега де....
                Ей фортисимов, бравос !
                Цар си в тая област, няма съмнение.

Само ако можеше отнякъде да изкопчи човек такъв анализ и за перспективите пред комасацията - грешка нямаше да има.
                А тя мисля има поне двойно по голямо значение за средносрочните перспективи пред атера.
                Докато за зрънчовците година за година голяма дума несъмнено има и дедо Боже

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                  защото реалната стоиност на Бреф според мен е 0.65-0.66 в момента..
                  (нямам акции тук нито скоро мисля да имам)
                  Това как го изчисли?

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
                    определено, това е повече от ясно, все още съм на кантар каква ще е разликата от 300лв/тон
                    новият ечемик в Русия /южните части/ вече се жъне и търгува по 288 лв/тон от място
                    Last edited by fortiss; 10.06.2013, 18:42.

Коментар

• кам Мecка_Strуvnitsa

защото реалната стоиност на Бреф според мен е 0.65-0.66 в момента..
                      (нямам акции тук нито скоро мисля да имам)
                      Last edited by orakula; 10.06.2013, 18:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                        В БГ реколтата ще е добра, даже доста добра. Няма да се учудя ако се получи 4.5-4.7 млн. тона пшеница. Посевите са много добри, валежите бяха почти навреме. Определено зърното вече се гледа с доста повече пари, което дава по-стабилни и по-високи добиви.
                        В Русия има проблеми на места поради липсата на валежи, но не може да се каже, че в цялата страна е суша. Посевите в южните части са добри, от където се изнася най-много пшеница. Руските земеделци чакат ниски цени на пшеницата – под 300лв от място 275-280лв. Предполагам, че Русия ще прибере 51-54 млн. тона, което е малко по-ниско от очакваните 56 млн. тона.
                        Засега Украйна държи прогноза то 21,6 млн. тона пшеница, но там имат проблеми с валежите в южните части. Може да се получи спад до 20 млн. тона.
                        Казахстан засега не се оплакват и може да направят реколта 14-15 млн. тона
                        В БГ и Румъния нещата са добре.
                        Общо за района излиза реколта 97-100 млн. тона, което е добре.
                        САЩ ще приберат може би 55 млн. тона пшеница, което е по-ниско от миналата година 61,5 млн. тона. Канада +1.5 млн. тона.
                        Голяма загадка остава Индия. Въпреки жътвата цените не спадат много ниско. МЗ на страната не променя прогнозата от 93 млн. тона, докато някои анализатори /по-малки/ намалиха до 81-83 млн. тона.
                        Много е важно какво ще прави Индия и дали ще може да изнася, защото ако не, то тогава руската пшеница ще се продава добре в Азия.
                        Проблем на Черноморския регион ще е отслабващия пазар в Северна Африка:
                        -Египет нямат пари, а получават и по-добра реколта, спад на вноса.
                        -Алжир - добра реколта.
                        -Мароко – добра реколта.
                        -Тунис – тук единствено ще има спад на реколтата, но разликата не е голяма от миналата година – 1 млн. тона, докато другите три държави ще намалят доста повече импорта.
                        Много ще зависи как ще е царевицата в САЩ, ЕС, Украйна и Китай.
                        -САЩ – късна сеитба и много вода сега. Дават да се затопли доста и валежите да намалеят. Със сигурност реколтата няма да е 360 млн. тона, а по-ниска 325-340 млн. тона. Но и това е много над миналата година 274 млн. тона.
                        -ЕС – след тези валежи поне засега няма много сериозни проблеми. Чакат се +10 млн. тона повече царевица от миналата година.
                        -Украйна – засега се чакат +3 млн. тона повече царевица то миналата година.
                        -Китай – и тук няма големи проблеми с царевицата, вероятно +7+8 млн. тона повече от миналата година.
                        При царевицата много ще е важно и валежите как са до август. Аз чакам добри реколти и слаб пазар.
                        Всичко обобщено води до не много високи цени при пшеницата и слаби при царевицата.
                        За маслените също се чакат добри реколти поради прехвърлянето на площи от царевица и пшеница към соя в САЩ.
                        Търсенето на царевица както писах няма да е много силно. Слабите икономики определено си казват думата, а при високите цени от последните години всички по света гледат по-добре посевите си.

Коментар

• В БГ реколтата ще е добра, даже доста добра. Няма да се учудя ако се получи 4.5-4.7 млн. тона пшеница. Посевите са много добри, валежите бяха почти навреме. Определено зърното вече се гледа с доста повече пари, което дава по-стабилни и по-високи добиви.
                          В Русия има проблеми на места поради липсата на валежи, но не може да се каже, че в цялата страна е суша. Посевите в южните части са добри, от където се изнася най-много пшеница. Руските земеделци чакат ниски цени на пшеницата – под 300лв от място 275-280лв. Предполагам, че Русия ще прибере 51-54 млн. тона, което е малко по-ниско от очакваните 56 млн. тона.
                          Засега Украйна държи прогноза то 21,6 млн. тона пшеница, но там имат проблеми с валежите в южните части. Може да се получи спад до 20 млн. тона.
                          Казахстан засега не се оплакват и може да направят реколта 14-15 млн. тона
                          В БГ и Румъния нещата са добре.
                          Общо за района излиза реколта 97-100 млн. тона, което е добре.
                          САЩ ще приберат може би 55 млн. тона пшеница, което е по-ниско от миналата година 61,5 млн. тона. Канада +1.5 млн. тона.
                          Голяма загадка остава Индия. Въпреки жътвата цените не спадат много ниско. МЗ на страната не променя прогнозата от 93 млн. тона, докато някои анализатори /по-малки/ намалиха до 81-83 млн. тона.
                          Много е важно какво ще прави Индия и дали ще може да изнася, защото ако не, то тогава руската пшеница ще се продава добре в Азия.
                          Проблем на Черноморския регион ще е отслабващия пазар в Северна Африка:
                          -Египет нямат пари, а получават и по-добра реколта, спад на вноса.
                          -Алжир - добра реколта.
                          -Мароко – добра реколта.
                          -Тунис – тук единствено ще има спад на реколтата, но разликата не е голяма от миналата година – 1 млн. тона, докато другите три държави ще намалят доста повече импорта.
                          Много ще зависи как ще е царевицата в САЩ, ЕС, Украйна и Китай.
                          -САЩ – късна сеитба и много вода сега. Дават да се затопли доста и валежите да намалеят. Със сигурност реколтата няма да е 360 млн. тона, а по-ниска 325-340 млн. тона. Но и това е много над миналата година 274 млн. тона.
                          -ЕС – след тези валежи поне засега няма много сериозни проблеми. Чакат се +10 млн. тона повече царевица от миналата година.
                          -Украйна – засега се чакат +3 млн. тона повече царевица то миналата година.
                          -Китай – и тук няма големи проблеми с царевицата, вероятно +7+8 млн. тона повече от миналата година.
                          При царевицата много ще е важно и валежите как са до август. Аз чакам добри реколти и слаб пазар.
                          Всичко обобщено води до не много високи цени при пшеницата и слаби при царевицата.
                          За маслените също се чакат добри реколти поради прехвърлянето на площи от царевица и пшеница към соя в САЩ.
                          Търсенето на царевица както писах няма да е много силно. Слабите икономики определено си казват думата, а при високите цени от последните години всички по света гледат по-добре посевите си.

Коментар

• Очакваме коментара на Фортисоф за очакванията относно тазгодишната реколта в Черноморския район ...

http://www.darikfinance.bg/novini/94965

Успех на всички

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                              защото е изостанала с цената си сприямо другите компании,както беше land-a
                              и защо е "изостанала"

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
                                и защо точно бреф ?
                                защото е изостанала с цената си сприямо другите компании,както беше land-a

Коментар

Working...
                                X