IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Импе,прав си ако гледаме логически.Но ти знаеш ,че като цяло всички решения са емоционални,а някой се мъчим да ги обечем в логика. Не е логично парче мек метал/злато/ което нищо не произвежда....т.е. няма добавена стойност да струва колкото землището на цяло село изхранващо хилиди души,но е факт.Така,че да не търсим логика-нашата земя е най-хубава....ограничена е като обем.....Тук е като вица за тампона-"на хубаво място,ама в неподходящ момент''.

Коментар

• Нулев - не вярвай на сичко, което пише. Ако някъде видиш 2.5 дка земеделска земя 2-5 категория да се продава за 300 кинта - свирка, за да си я купя. Малко странно е, че нямало купувачи, при положение, че Атерата продава декарът над 1 бимберица средно.

Вярно е за поливането - кой разруши поливните съоръжения и кой не си мръдна пръстът да ги спре? Сега като изпратим мангалите под оръжие да работят в земеделието, ще носят вода с кофи - да не са рушили.

Стратегическата погледнато - смехотворно е, че ако земицата не си върнела парите за 10 години, била несгодна - нашата Българска земя цена няма - на ного места слоят хумусов чернозем е над метър - нещо крайно рядко в Европа и САЩ.

Вярно е, че няма кой да работи... ама така ще е, докато ни управляват родоотстъпници и безумци, плащащи пожизнена издръжка на едно гнусно племе, за да НЕ работи - вместо да ги натирят по нивите, за да си заслужат хлябът. Ако в селското стопанство се влеят 500 000работещи - няма ли да се попроменят нещата? Пък нека да им плащат субсидии срещу продукция, вместо помощи за да лежат по цял ден.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Не казвам - Фортиссов - вечен двигател.

Може би една от причините за спадът е липсата на продажбички за предният месец.

Коментар

• Лоша работа:
          http://paper.standartnews.com/bg/art...article=454934
          http://paper.standartnews.com/bg/art...article=454933
          http://paper.standartnews.com/bg/art...article=454932
          http://paper.standartnews.com/bg/art...article=454931

Коментар

• Дивидентът дошъл! сега да видим капиталовата загуба до къде ще я докарам

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Днес това се случи при една друга акция - изчезнаха "тайнствено" всички поръчки Купува и Продава от 7 и малко до 12 кинта - а те се търгуваше на осем и нещо... но там имаше логика и аз бях подготвен за това.
              Импе, и тук има логика. Прочети статията, която ти е пуснал Софикс /нея никой не я кометнира тук/, виж пазарите на зърно как са в момента, чуй се с по-големите арендатори в БГ и ще придобиеш представа за нещата.
              Ако продължаваш в досегашния си дух, излиза, че правиш от тази акция вечен двигател, т.е. не се влияе от външни фактори, а само от писанията във форума.
              ема не е точно така
              Според мен се излиза от позицията, защото зърнената реколта ще е добра. Очаквам проблеми в САЩ - с всички култури - пшеница, царевица и соя, но още не е напълно ясно колко ще се увеличат крайните запаси за 2013 - 2014 МГ. Търсенето е под особено голям въпрос през следващата година.
              сега дежурното - нямам акции, но съм привърженик на позицията - по няколко причини
              айде успех на мислещите тук
              Last edited by fortiss; 19.06.2013, 07:29.

Коментар

Нищо чудно и тъй да е.
                Този спад ще продължи ча-а-а-а-а-а-а-а-а-ак до петъкът, когато хората земат дивидентът и да го реинвестират тръгнат...
                А аз получих дивидента. Успех на всички

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                  Добивите от ечемик засега са добри 500-600 кг. Последните дъждове може да са оказали влияние с намаление от 5-10%. Цената обаче не е висока - 300-320 лв/тон.
                  Това са първите резултати.
                  Цената винаги зависи от реколтите в САЩ и Русия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
                    шантаво нещо е борсата - като стигнахте 2.30 почти нямаше предлагане до 2.40, сега като сте на 2.20 съпорта има чак на 2.15
                    Днес това се случи при една друга акция - изчезнаха "тайнствено" всички поръчки Купува и Продава от 7 и малко до 12 кинта - а те се търгуваше на осем и нещо... но там имаше логика и аз бях подготвен за това.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dio Разгледай мнение
                      И банковия депозит е една хубава равна линия Тука поне дивидентата доходност е 3 пъти по-голяма от банковата лихва
                      Само накрая да не се окаже, че капиталовата ти загуба е по-голяма от дивидентната доходност.

Коментар

• Тука мисля излизат, за да освободят кеш за други покупки, като увлекат и някой паникьор и речултата е налице
                        имам и не прпоръчвам нищо

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          Но какво лошо има в една хубава равна линия
                          И банковия депозит е една хубава равна линия Тука поне дивидентата доходност е 3 пъти по-голяма от банковата лихва

Коментар

• шантаво нещо е борсата - като стигнахте 2.30 почти нямаше предлагане до 2.40, сега като сте на 2.20 съпорта има чак на 2.15

Коментар

• 2.152 ще бъде ли пробито според вас?

Коментар

...а защо пък да не е туканка? Това е могъща и секси акция - при това - високо ликвидна е.
                                Няма на къде да расте, но пък както феновете и мислят няма и на къде да пада Но какво лошо има в една хубава равна линия

Коментар

Working...
                                X