зависи от гледната точка който е продал по-рано го радват тия новини че не се е минал атерата преди 2-3 години продаваха на 600 лв декара сега на 650 купуват ма кой да знае тогава догодина ще смятаме пак, пък и вече ето 11 месеца до дивидента, един избутахте
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеМного лоша новина.
http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...-borsa,154236/Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Много лоша новина.
http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...-borsa,154236/The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...usluga,154157/
А мене пък ме съмнява че ги искат по рано за да могат да купуват по на едро земя сега, притеснявайки се от предстоящата либерализация.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеЛично аз не очаквам земята да подскочи заради чуждененците дори с лев.... забраната пада само за физическите лица, през българско юридичеко лице и досега можеше. Потенциалните по-големи инвеститори в земя най-лесно можеха да си направят една фирма със 100 % чуждестранно участие и да купуват. Кои са потенцаилните нови купувачи, които досега не са можели да купуват ? Пенсионираните англичани по селата ? - колко ще си купят по 2 декара да си засеят зеленчуци ?
Комасацията е фактор, но според мен, за тази година няма да е на етап, които да се отрази на цените. В дългосрочен е потенциал за голям ръст, но в краткосрочен едва ли.
Като цяло, предвид ниските цени и нетолкова добрите печалби на БГ земеделците, очаквам по-слаб интерес към закупуването на нова земя и оттам по-малко бързи продажби от страна на Атера. Така че в краткосрочен план не очаквам ръст в цените на акцията.
От друга страна - ако излезе възможност да се купят земи на по-ниски цени от евентуално закъсали земеделци, това би било добре, тъй като дружеството има твърде много неизползван кеш в момента. Това би било добре за фундамента на акцията. Но народопсихологията тук е да расте акцията при бързи продажби на земя, а не при отчитане на положителни (но дългосрочно) новини, така че не съм сигурен че при по-големи покупки на земи, акцията ще бъде оценена по достойнство....
Апогея на акцията мина...ще мине и още време преди следващото и избухване.
Сега следва период на зареждане на батериите. И по дълбока корекция (надявам се).
Намалил съм я наполовина от това което бих желал да имам.
Ще дебна в ниското разочаровани спекуланти
Коментар
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнениеспоред мен цената ще стигне 2.50 късната есен,поради възможността чужденци да купуват от нова година земя в България-не се знае кои фондове от къде ще навлиязат и в какви обеми ще поискат да купуват(да не забравяме и проектите за комасация,които вече са в ход)
Комасацията е фактор, но според мен, за тази година няма да е на етап, които да се отрази на цените. В дългосрочен е потенциал за голям ръст, но в краткосрочен едва ли.
Като цяло, предвид ниските цени и нетолкова добрите печалби на БГ земеделците, очаквам по-слаб интерес към закупуването на нова земя и оттам по-малко бързи продажби от страна на Атера. Така че в краткосрочен план не очаквам ръст в цените на акцията.
От друга страна - ако излезе възможност да се купят земи на по-ниски цени от евентуално закъсали земеделци, това би било добре, тъй като дружеството има твърде много неизползван кеш в момента. Това би било добре за фундамента на акцията. Но народопсихологията тук е да расте акцията при бързи продажби на земя, а не при отчитане на положителни (но дългосрочно) новини, така че не съм сигурен че при по-големи покупки на земи, акцията ще бъде оценена по достойнство....Last edited by Van Basten; 14.07.2013, 11:04.
Коментар
-
Първоначално изпратено от rumenin Разгледай мнениеСпоред вас към кой момент ще се вдигне цената на акцията до нивата и отпреди разпределянето на дивидента ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от rumenin Разгледай мнениеСпоред вас към кой момент ще се вдигне цената на акцията до нивата и отпреди разпределянето на дивидента ?
Не само ще я стигне един ден, а дори още поне 1/3 отгоре и ще има.
Ма преди това ако се поспихне с 1/3 - никак няма да е зле
Коментар
-
Не е препоръка.
Коментар
-
Коментар
-
Тази година покълналата пшеница ще е доста. Валежите помагат на царевица и слънчоглед, но станаха прекалено много за пшеницата.
В Русия имат проблеми с добивите - не са това, което очакваха. Търсенето на пшеница се засилва, но засега цените леко спадат до 158 - 170 дол/тон в южните части на Русия.
Пазарът дава досат противорачиви сигнали. В САЩ е в ход засушаване, ще се надяваме от там да има сигнал за повишение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеи като допълнение - вече е сигурно, че 30-45% от пшеницата в БГ ще е фуражна - фуражна в прекия смисъл на думата
Коментар
Коментар