IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• зависи от гледната точка който е продал по-рано го радват тия новини че не се е минал атерата преди 2-3 години продаваха на 600 лв декара сега на 650 купуват ма кой да знае тогава догодина ще смятаме пак, пък и вече ето 11 месеца до дивидента, един избутахте

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
      Да - нехубаво. Това ще удари и нашите продажби... но пак - нелошо - при вече сигурните приходи - дивидентна доходност към 10% на тия цени на акцията.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Много лоша новина.
        http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...-borsa,154236/
        The best things in life are free. The second best things are very expensive!
        не е препоръка

Коментар

• http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...usluga,154157/

А мене пък ме съмнява че ги искат по рано за да могат да купуват по на едро земя сега, притеснявайки се от предстоящата либерализация.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
            Лично аз не очаквам земята да подскочи заради чуждененците дори с лев.... забраната пада само за физическите лица, през българско юридичеко лице и досега можеше. Потенциалните по-големи инвеститори в земя най-лесно можеха да си направят една фирма със 100 % чуждестранно участие и да купуват. Кои са потенцаилните нови купувачи, които досега не са можели да купуват ? Пенсионираните англичани по селата ? - колко ще си купят по 2 декара да си засеят зеленчуци ?

Комасацията е фактор, но според мен, за тази година няма да е на етап, които да се отрази на цените. В дългосрочен е потенциал за голям ръст, но в краткосрочен едва ли.

Като цяло, предвид ниските цени и нетолкова добрите печалби на БГ земеделците, очаквам по-слаб интерес към закупуването на нова земя и оттам по-малко бързи продажби от страна на Атера. Така че в краткосрочен план не очаквам ръст в цените на акцията.

От друга страна - ако излезе възможност да се купят земи на по-ниски цени от евентуално закъсали земеделци, това би било добре, тъй като дружеството има твърде много неизползван кеш в момента. Това би било добре за фундамента на акцията. Но народопсихологията тук е да расте акцията при бързи продажби на земя, а не при отчитане на положителни (но дългосрочно) новини, така че не съм сигурен че при по-големи покупки на земи, акцията ще бъде оценена по достойнство....
            На 99% съгласен с тебе.
            Апогея на акцията мина...ще мине и още време преди следващото и избухване.
            Сега следва период на зареждане на батериите. И по дълбока корекция (надявам се).
            Намалил съм я наполовина от това което бих желал да имам.
            Ще дебна в ниското разочаровани спекуланти

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
              според мен цената ще стигне 2.50 късната есен,поради възможността чужденци да купуват от нова година земя в България-не се знае кои фондове от къде ще навлиязат и в какви обеми ще поискат да купуват(да не забравяме и проектите за комасация,които вече са в ход)
              Лично аз не очаквам земята да подскочи заради чуждененците дори с лев.... забраната пада само за физическите лица, през българско юридичеко лице и досега можеше. Потенциалните по-големи инвеститори в земя най-лесно можеха да си направят една фирма със 100 % чуждестранно участие и да купуват. Кои са потенцаилните нови купувачи, които досега не са можели да купуват ? Пенсионираните англичани по селата ? - колко ще си купят по 2 декара да си засеят зеленчуци ?

Комасацията е фактор, но според мен, за тази година няма да е на етап, които да се отрази на цените. В дългосрочен е потенциал за голям ръст, но в краткосрочен едва ли.

Като цяло, предвид ниските цени и нетолкова добрите печалби на БГ земеделците, очаквам по-слаб интерес към закупуването на нова земя и оттам по-малко бързи продажби от страна на Атера. Така че в краткосрочен план не очаквам ръст в цените на акцията.

От друга страна - ако излезе възможност да се купят земи на по-ниски цени от евентуално закъсали земеделци, това би било добре, тъй като дружеството има твърде много неизползван кеш в момента. Това би било добре за фундамента на акцията. Но народопсихологията тук е да расте акцията при бързи продажби на земя, а не при отчитане на положителни (но дългосрочно) новини, така че не съм сигурен че при по-големи покупки на земи, акцията ще бъде оценена по достойнство....
              Last edited by Van Basten; 14.07.2013, 11:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от rumenin Разгледай мнение
                Според вас към кой момент ще се вдигне цената на акцията до нивата и отпреди разпределянето на дивидента ?
                според мен цената ще стигне 2.50 късната есен,поради възможността чужденци да купуват от нова година земя в България-не се знае кои фондове от къде ще навлиязат и в какви обеми ще поискат да купуват(да не забравяме и проектите за комасация,които вече са в ход)

Коментар

• Тази година ще видим кой арендатор колко струва.
                  Моята рента ще бъде почти без изменения от миналата година.

Коментар

Според вас към кой момент ще се вдигне цената на акцията до нивата и отпреди разпределянето на дивидента ?
                    За где си се рабързал бе Руменчо ...бързай бавно казват хората.
                    Не само ще я стигне един ден, а дори още поне 1/3 отгоре и ще има.
                    Ма преди това ако се поспихне с 1/3 - никак няма да е зле

Коментар

Според мен до края на годината.

Не е препоръка.

Коментар

Защо цената трябва да се вдигне дотам?

Коментар

• Според вас към кой момент ще се вдигне цената на акцията до нивата и отпреди разпределянето на дивидента ?

Коментар

• Тази година покълналата пшеница ще е доста. Валежите помагат на царевица и слънчоглед, но станаха прекалено много за пшеницата.
                            В Русия имат проблеми с добивите - не са това, което очакваха. Търсенето на пшеница се засилва, но засега цените леко спадат до 158 - 170 дол/тон в южните части на Русия.
                            Пазарът дава досат противорачиви сигнали. В САЩ е в ход засушаване, ще се надяваме от там да има сигнал за повишение.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                              и като допълнение - вече е сигурно, че 30-45% от пшеницата в БГ ще е фуражна - фуражна в прекия смисъл на думата
                              За непросветените да кажа, че от нея се прави и 95% от хляба и хлебните изделия в БГ. Да знаете защо хляба не ви е вкусен като по комунистическо.

Коментар

• и като допълнение - вече е сигурно, че 30-45% от пшеницата в БГ ще е фуражна - фуражна в прекия смисъл на думата

Коментар

Working...
                                X