If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
аз пък съм оптимист .... и моя калкулатор все още ми показва 28 ст. ( при 100% събрани ренти разбира се, но и годината не е свършила още така че .... )
Я я пак калкулаторчето провери.
Според мене са си около 20 ст. засега, и то ако приемем за даденост че ще съберат 100% от рентите.
Ти емен емен ще докараш миналогодишния дивидент както си почнал
Инак повече от 10-12 до макс.15% (при крейзи пазар) капиталова от тия нива не чакам. Маленко ми се чини като се сравни с някои други алтернативи.
Поотмина якото време кога се бях на 100% натоварил туканка...ма много доволен от резултата
Ехх да имаха хима менинджмънта на терата....ма го нямат
+1
напълно съм съгласен, за да няма големи разочарования трябва добре да се преценява акцията и алтернативите
Според информацията от следната статия: http://www.investor.bg/novini-i-anal...-dekar,159613/
и според моите скромни изчисления: очаквания дивидент излиза на минимум 28 ст., което никак не е зле според мен.
НЕ Е ПРЕПОРЪКА !!
Я я пак калкулаторчето провери.
Според мене са си около 20 ст. засега, и то ако приемем за даденост че ще съберат 100% от рентите.
Ти емен емен ще докараш миналогодишния дивидент както си почнал
Инак повече от 10-12 до макс.15% (при крейзи пазар) капиталова от тия нива не чакам. Маленко ми се чини като се сравни с някои други алтернативи.
Поотмина якото време кога се бях на 100% натоварил туканка...ма много доволен от резултата
Ехх да имаха хима менинджмънта на терата....ма го нямат
Според информацията от следната статия: http://www.investor.bg/novini-i-anal...-dekar,159613/
и според моите скромни изчисления: очаквания дивидент излиза на минимум 28 ст., което никак не е зле според мен. Императоре както обикновенно прогнозата ти беше точна относно дивидента, защото си помням, че точно ти беше предвидил 28 ст, но годината още не е свършила, така че е възможно да го надвиши. Според мен 30 ст е напълно вероятно, а ако ни изненадат приятно и пуснат повече .... още по-хубаво. Не забравяйте, че нова година наближава, а според моите наблюдения тогава пазара е в най-горещата си фаза и са възможни доста варианти. Както и да е аз и на 28 ст съм доволен, но все пак пожелавяам на всички участници тука да надхвърлим 30 ст, а оптимистичният ми вариант е 33 ст. Има време да видим резултата от мача.... така че успех на всички.
които купил на 2.20-купил,промоцията приключиСега да видим колко нагоре може да иде стойността на акцията.Пък за Нова година си мисля,че една цена от 2.55-2.60 ще дойде добре на всички акционери тук(дори и да няма Снежанка в пакета)
На фона на застоялото блато от последните дни, "кифтетата" правят впечатление.
От друга страна, до около 12,30 са прехвърлени около 436 К акции, което е под 0,5 % от капитала. Нищо драматично.
Купувачът сигурно и той мисли като теб, че последните новини ще дръпат нагоре.
Ами другата страна, тя пък сигурно вика - ще се дръпа надоле.
Наличието на сделки е добре, де!
Важното е продажбите и рентичките да дръпат нагоре, та да земем по-сосно дивидент.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Туканка - яко слонско кифтета префърчат на 2.2 кинта - явно последните новини около компанията нагоре дръпат.
На фона на застоялото блато от последните дни, "кифтетата" правят впечатление.
От друга страна, до около 12,30 са прехвърлени около 436 К акции, което е под 0,5 % от капитала. Нищо драматично.
Купувачът сигурно и той мисли като теб, че последните новини ще дръпат нагоре.
Ами другата страна, тя пък сигурно вика - ще се дръпа надоле.
Аз лично се надявам след като приключат с комасацията и окрупняването на земята, както и с хидромелиозацията ( не съм сигурен дали така се пише този термин, но това не е толкова важно ), рентата им да скочи до диапазона 80-100 лв на декат и тогава мисля, че пак ще са способни да дават сосни дивиденти ( от порадъка на 15-20 ст на година ).
Колеги вие как мислите по въпроса ?
НЕ Е ПРЕПОРЪКА !!
П.С. С нетърпение чакам този айсберг на ниво 2,2 да приключи и тогава да се изстреля към 3-ката. Би трябвало да е към края си. Ще поживеем и ще видим.
Комасацията аз не я виждам в следващите 10 години и то на 30-40% от обработваемите площи.
Напоителните съоръжения - много сложен въпрос с много аспекти. Също не виждам как ще се случи нещо съществено в следващите години.
Аз лично се надявам след като приключат с комасацията и окрупняването на земята, както и с хидромелиозацията ( не съм сигурен дали така се пише този термин, но това не е толкова важно ), рентата им да скочи до диапазона 80-100 лв на декат и тогава мисля, че пак ще са способни да дават сосни дивиденти ( от порадъка на 15-20 ст на година ).
Колеги вие как мислите по въпроса ?
НЕ Е ПРЕПОРЪКА !!
П.С. С нетърпение чакам този айсберг на ниво 2,2 да приключи и тогава да се изстреля към 3-ката. Би трябвало да е към края си. Ще поживеем и ще видим.
Все ми се струва, че през следващите години земята ще продължи леко да поскъпва или в определени периоди ще задържа цената си. Маржовете на Атера видимо ще се свият – за новозакупените земи става въпрос. При продажба на старите ще се отчита една печалба, но както и досега беше коментирано – това ще е частична ликвидация. Бизнес моделът на фонда ще се бори за доказване на жизнеспособност. Много вероятно е чистата печалба да не надвишава 10 мил на година.
нещо евтинко за поддръжка и икономично като разход, че като намалеят/спрат продажбите и съответно дивидента е само от рента, да може да продължава да се вози
Така и така се отказахте да пишете в темата, да ви попитам нещо. Какъв автомобил трябва да притежава по-големичък акционер в Атера, айде може и спекулант???
нещо евтинко за поддръжка и икономично като разход, че като намалеят/спрат продажбите и съответно дивидента е само от рента, да може да продължава да се вози
“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Така и така се отказахте да пишете в темата, да ви попитам нещо. Какъв автомобил трябва да притежава по-големичък акционер в Атера, айде може и спекулант???
Коментар