IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• аз пък съм оптимист .... и моя калкулатор все още ми показва 28 ст. ( при 100% събрани ренти разбира се, но и годината не е свършила още така че .... )

не е препоръка !!

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
      Я я пак калкулаторчето провери.
      Според мене са си около 20 ст. засега, и то ако приемем за даденост че ще съберат 100% от рентите.
      Ти емен емен ще докараш миналогодишния дивидент както си почнал

Инак повече от 10-12 до макс.15% (при крейзи пазар) капиталова от тия нива не чакам. Маленко ми се чини като се сравни с някои други алтернативи.
      Поотмина якото време кога се бях на 100% натоварил туканка...ма много доволен от резултата
      Ехх да имаха хима менинджмънта на терата....ма го нямат
      +1
      напълно съм съгласен, за да няма големи разочарования трябва добре да се преценява акцията и алтернативите

Коментар

• Първоначално изпратено от Don Archon Разгледай мнение
        Според информацията от следната статия:
        http://www.investor.bg/novini-i-anal...-dekar,159613/
        и според моите скромни изчисления: очаквания дивидент излиза на минимум 28 ст., което никак не е зле според мен.
        НЕ Е ПРЕПОРЪКА !!
        Я я пак калкулаторчето провери.
        Според мене са си около 20 ст. засега, и то ако приемем за даденост че ще съберат 100% от рентите.
        Ти емен емен ще докараш миналогодишния дивидент както си почнал

Инак повече от 10-12 до макс.15% (при крейзи пазар) капиталова от тия нива не чакам. Маленко ми се чини като се сравни с някои други алтернативи.
        Поотмина якото време кога се бях на 100% натоварил туканка...ма много доволен от резултата
        Ехх да имаха хима менинджмънта на терата....ма го нямат

Коментар

• Според информацията от следната статия:
          http://www.investor.bg/novini-i-anal...-dekar,159613/
          и според моите скромни изчисления: очаквания дивидент излиза на минимум 28 ст., което никак не е зле според мен. Императоре както обикновенно прогнозата ти беше точна относно дивидента, защото си помням, че точно ти беше предвидил 28 ст, но годината още не е свършила, така че е възможно да го надвиши. Според мен 30 ст е напълно вероятно, а ако ни изненадат приятно и пуснат повече .... още по-хубаво. Не забравяйте, че нова година наближава, а според моите наблюдения тогава пазара е в най-горещата си фаза и са възможни доста варианти. Както и да е аз и на 28 ст съм доволен, но все пак пожелавяам на всички участници тука да надхвърлим 30 ст, а оптимистичният ми вариант е 33 ст. Има време да видим резултата от мача.... така че успех на всички.

НЕ Е ПРЕПОРЪКА !!

Коментар

• които купил на 2.20-купил,промоцията приключиСега да видим колко нагоре може да иде стойността на акцията.Пък за Нова година си мисля,че една цена от 2.55-2.60 ще дойде добре на всички акционери тук(дори и да няма Снежанка в пакета)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Важното е продажбите и рентичките да дръпат нагоре, та да земем по-сосно дивидент.
              +1

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                На фона на застоялото блато от последните дни, "кифтетата" правят впечатление.
                От друга страна, до около 12,30 са прехвърлени около 436 К акции, което е под 0,5 % от капитала. Нищо драматично.
                Купувачът сигурно и той мисли като теб, че последните новини ще дръпат нагоре.
                Ами другата страна, тя пък сигурно вика - ще се дръпа надоле.

Наличието на сделки е добре, де!
                Важното е продажбите и рентичките да дръпат нагоре, та да земем по-сосно дивидент.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  Туканка - яко слонско кифтета префърчат на 2.2 кинта - явно последните новини около компанията нагоре дръпат.
                  На фона на застоялото блато от последните дни, "кифтетата" правят впечатление.
                  От друга страна, до около 12,30 са прехвърлени около 436 К акции, което е под 0,5 % от капитала. Нищо драматично.
                  Купувачът сигурно и той мисли като теб, че последните новини ще дръпат нагоре.
                  Ами другата страна, тя пък сигурно вика - ще се дръпа надоле.

Наличието на сделки е добре, де!

Коментар

• Първоначално изпратено от Don Archon Разгледай мнение
                    Аз лично се надявам след като приключат с комасацията и окрупняването на земята, както и с хидромелиозацията ( не съм сигурен дали така се пише този термин, но това не е толкова важно ), рентата им да скочи до диапазона 80-100 лв на декат и тогава мисля, че пак ще са способни да дават сосни дивиденти ( от порадъка на 15-20 ст на година ).
                    Колеги вие как мислите по въпроса ?

НЕ Е ПРЕПОРЪКА !!

П.С. С нетърпение чакам този айсберг на ниво 2,2 да приключи и тогава да се изстреля към 3-ката. Би трябвало да е към края си. Ще поживеем и ще видим.
                    Комасацията аз не я виждам в следващите 10 години и то на 30-40% от обработваемите площи.
                    Напоителните съоръжения - много сложен въпрос с много аспекти. Също не виждам как ще се случи нещо съществено в следващите години.

Коментар

• Аз лично се надявам след като приключат с комасацията и окрупняването на земята, както и с хидромелиозацията ( не съм сигурен дали така се пише този термин, но това не е толкова важно ), рентата им да скочи до диапазона 80-100 лв на декат и тогава мисля, че пак ще са способни да дават сосни дивиденти ( от порадъка на 15-20 ст на година ).
                      Колеги вие как мислите по въпроса ?

НЕ Е ПРЕПОРЪКА !!

П.С. С нетърпение чакам този айсберг на ниво 2,2 да приключи и тогава да се изстреля към 3-ката. Би трябвало да е към края си. Ще поживеем и ще видим.

Коментар

• Туканка - яко слонско кифтета префърчат на 2.2 кинта - явно последните новини около компанията нагоре дръпат.
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Все ми се струва, че през следващите години земята ще продължи леко да поскъпва или в определени периоди ще задържа цената си. Маржовете на Атера видимо ще се свият – за новозакупените земи става въпрос. При продажба на старите ще се отчита една печалба, но както и досега беше коментирано – това ще е частична ликвидация. Бизнес моделът на фонда ще се бори за доказване на жизнеспособност. Много вероятно е чистата печалба да не надвишава 10 мил на година.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                            нещо евтинко за поддръжка и икономично като разход, че като намалеят/спрат продажбите и съответно дивидента е само от рента, да може да продължава да се вози
                            +1

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                              Така и така се отказахте да пишете в темата, да ви попитам нещо. Какъв автомобил трябва да притежава по-големичък акционер в Атера, айде може и спекулант???
                              нещо евтинко за поддръжка и икономично като разход, че като намалеят/спрат продажбите и съответно дивидента е само от рента, да може да продължава да се вози
                              “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Каквато може да си позволи
                                Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                                Така и така се отказахте да пишете в темата, да ви попитам нещо. Какъв автомобил трябва да притежава по-големичък акционер в Атера, айде може и спекулант???

Коментар

Working...
                                X