Първоначално изпратено от Penko
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнениезапочва да става все по интересноhttp://www.investor.bg/bylgariia/451...2020-g,160050/
Коментар
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнениезапочва да става все по интересноhttp://www.investor.bg/bylgariia/451...2020-g,160050/
Не е препоръка
Коментар
-
до сега можеше може и ще може да се купува земя през юридически лица, тази забрана е за физически и вероятно дали ще я приемат или не няма никво значение който иска да купува да го е направил до сега или ще го направи като юридическо лице.
Реално се забранява единствено на някой чужденец който има къща да си купи до къщата още един два декара земя в селото. Големите инвеститори купуват през юридически лица
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеА удължаването на забраната за покупки на земя от страна на чужденци, която днес ще се гласува от парламента, как я виждате като отражение върху цените на земята и върху фонда конкретно?Last edited by intint; 22.10.2013, 18:04.
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеА удължаването на забраната за покупки на земя от страна на чужденци, която днес ще се гласува от парламента, как я виждате като отражение върху цените на земята и върху фонда конкретно?
и досега имаше начини за покупка
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеА удължаването на забраната за покупки на земя от страна на чужденци, която днес ще се гласува от парламента, как я виждате като отражение върху цените на земята и върху фонда конкретно?
http://www.investor.bg/po-sveta/453/...-zemia,159962/
Щом при нашите съседи не е минала, следователно и при нас няма да мине...
Не е препорка !!
Коментар
-
Моята теза е друга. Цената на земята погледнато изолирано от другите фактори определя ликвидационен дял. Не ми се вярва скоро някой да гласува обаче ликвидация на този фонд. Както посочих заради комисионните, които УД получава. Един работещ бизнес трудно ще бъде развален от получателя на приходи.
Мисълта ми беше, че маржът при търговията на фонда вече никога няма да е този, както до момента, а много по-малък. Това се определя от пазарните условия. Това ще определя в по-дълъг период намаляващи печалби на фонда.
Вече започнах да мисля, че нещо греша в тези елементарни сметки, защото всички тук пишат за бързо покачване на цената на акцията. ???????????????????????????????
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
Аз какво написах, вие какво тълкувате......
И все пак да ние честит новия 3 месечен връх към момента.... сега се открива пътя за новия връх и после другия и другия и т.н. ......
НЕ Е ПРОПОРЪКА !! Просто лично мнение. Ще се радвам да чуя и други конструктивни мнения ( без закъснели хатери )
Коментар
-
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
Аз какво написах, вие какво тълкувате.
Нали всички сте съгласни, че дивидента на акцията зависи от търговията – купуване на ниски цени и продажба на високи. Е това вече го няма, не го ли разбирате??? В кой район Адванс ще купи примерно на 600лв/дек големи количества земя, ще направи пакет и ще продаде на 1000 лв/дек примерно? Никъде!!! Фермерите ги подценявате много, ама изключително много.
Нито голям пакет, нито евтина покупка, нито скъпа.
Маржът на фонда е окончателно и безвъзвратно свит. Тук може да си отчитаме големи печалби, но това е от старите времена. Веднъж продаде ли се това, вече няма такива маржове. Значи по-правилно е акцията да се оценява основно с ликвидационна оценка. Написах ОСНОВНО, защото все пак ще има продажби с някакъв марж, но да видим какви ще бъдат. Рентата също е фактор, макар и не особено силен.
Комбинацията от всичко според мен трябва да даде представа за правилна цена в бъдеще. Аз не го виждам толкова оптимистично обаче.
Да не забравите, че интересът на управляващото дружество не съвпада с този на акционерите. УД определено се стреми към продължително получаване на такси за управление – нали затова е и направен този бизнес. Акционерите – ако не могат да получават високи дивиденти, възможностите са две. Ако цената спадне ще се повиши % на възвръщаемост за новите акционери, но за настоящите ще е зле. Другият път е ликвидация, но път от това няма да са очаровани в УД.
Коментар
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнениекато гледам как вървят нещата,нищо чудно да се озовем около 3-ката и то съвсем скоро
Коментар
-
Първоначално изпратено от Don Archon Разгледай мнениеАз пък я очаквам около 2,60-2,70, но бих се зарадвал изключително много ако стигне до 3. Това вече е в сферата на добрите пожелания, така че и на 2,6-2,7 не бих се разсърдил.
Не е препоръка !!Last edited by orakula; 22.10.2013, 11:00.
Коментар
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнениесъгласен-тепърва според мен цената на акцията ще върви нагоре като около Нова година я очаквам да бъде в диапазона 2.35-2.40
Не е препоръка !!
Коментар
Коментар