IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Фен съм на позицията и многократно съм твърдял, че е значително подценена, но извън тези ми лични мнения, признавам че изобщо не разбирам движението по нея...

Когато на 13-и декември изкараха изключително добри данни за продадени ~14000 дка през ноември и логиката беше за силен скок (очаквах тогава около +10 ст. ръст в цената), акцията не мръдна и дори май падна с 1 ст...

Сега при сравнително "мъртъв" период и липса на новини, прави скок от 8 стотинки за 2 дена ?!? Едва ли някой чете бюлетина с 1 месец закъснение, значи аз нещо не съм в ред.... Явно нищо не разбирам и май е по-добре да си купя реална земя и да хващам да я копам...

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
      Цените са занижени - за качествената земя.
      А това, че Адвансът имат доста необработваема и много земя с лошо качество - това е друг въпрос.
      Сега в БГ според паричните потоци на арендаторите земята си заслужава парите, дори и да е само от рента. При арендаторите нещата стоят много по-добре – засега. През следващите години постепенно печалбите им ще намаляват за сметка на рентата.
      Оказва се, че сме много добре позиционирани като дестинация спрямо пазарите. Въпреки проблемите с валежите през лятото, производството на трите основни култури – пшеница, слънчоглед и царевица е рентабилно и то доста рентабилно.
      Отделно са средствата постъпващи като субсидии – за обработваеми площи, агроекология, програми за финансиране на инвестиции. Ако приемем, че те са нестабилни и част от тях може да се ограничат – това няма да повлияе съществено на бизнеса, защото засега резервите в рентабилността са високи.
      Както наблюдавам нещата в производството, различните арендатори имат пропуски при различните култури – някои при пшеница, други при царевица, трети при слънчоглед. Определено има какво да се направи и то с не много разходи, за да се повиши още печалбата от производството. Нямам предвид поливни съоръжения, а обработки, семена, препарати, торове и тяхното по-точно и ефективно използване.
      През следващите години ще се достигне и до това да се подобри инфраструктурата – пристанища и жп транспорт.
      Така като цяло се оформят добри перспективи през зърнопоризовдството.
      според мен тук тепърва ще има сериозен интерес от инвеститорите с дебели портфейли и прагматичен поглед в инвестирането

Коментар

• какви мазни кифтаци минават тука

Коментар

• Софарма трейдинг + реална земя
          това е засега най-добрата стратегия

Коментар

• Ето една интересна информативна статия ....

http://www.investor.bg/analizi/361/a...godina,164464/

Не е препоръка.

Коментар

• тука започва да става горещо-въпреки че сме в средата на зимата

Коментар

• Цените са занижени - за качествената земя.
                А това, че Адвансът имат доста необработваема и много земя с лошо качество - това е друг въпрос.
                Сега в БГ според паричните потоци на арендаторите земята си заслужава парите, дори и да е само от рента. При арендаторите нещата стоят много по-добре – засега. През следващите години постепенно печалбите им ще намаляват за сметка на рентата.
                Оказва се, че сме много добре позиционирани като дестинация спрямо пазарите. Въпреки проблемите с валежите през лятото, производството на трите основни култури – пшеница, слънчоглед и царевица е рентабилно и то доста рентабилно.
                Отделно са средствата постъпващи като субсидии – за обработваеми площи, агроекология, програми за финансиране на инвестиции. Ако приемем, че те са нестабилни и част от тях може да се ограничат – това няма да повлияе съществено на бизнеса, защото засега резервите в рентабилността са високи.
                Както наблюдавам нещата в производството, различните арендатори имат пропуски при различните култури – някои при пшеница, други при царевица, трети при слънчоглед. Определено има какво да се направи и то с не много разходи, за да се повиши още печалбата от производството. Нямам предвид поливни съоръжения, а обработки, семена, препарати, торове и тяхното по-точно и ефективно използване.
                През следващите години ще се достигне и до това да се подобри инфраструктурата – пристанища и жп транспорт.
                Така като цяло се оформят добри перспективи през зърнопоризовдството.

Коментар

• Цена на ОБРАБОТВАЕМА земя в СЗ БГ

На Адванса, сигурно и тук земите му се водят(по отчетите) по над 1000лв, а си имат и необработваеми...

Коментар

• Първоначално изпратено от Alhimik Разгледай мнение
                    Около 10-то число на следващия месец излиза бюлетина. Т. е за 12.2013 - около 10.01.2014 г. макар че понякога закъсняват с някой ден. В предвид активността ти ,обаче, по тази позиция, въпроса ти ме учудва
                    Благодаря ти за отговора
                    не следя срокове и графици по принцип,а обобщаващите характеристики на дадена позиция,които са фундаментална условност за тяхната осъществимост към съответния момент спрямо заложения таргет(цел)от моя страна

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                      някой може ли да сподели кога точно ще излезе иформация за продажбите през декември на фонда?
                      Около 10-то число на следващия месец излиза бюлетина. Т. е за 12.2013 - около 10.01.2014 г. макар че понякога закъсняват с някой ден. В предвид активността ти ,обаче, по тази позиция, въпроса ти ме учудва

Коментар

• някой може ли да сподели кога точно ще излезе иформация за продажбите през декември на фонда?

Коментар

• успех на всички участници на БФБ!!!

Коментар

• Честита Нова година на всички земеделци, собственици на земя, акционери във фондове и наблюдатели !!!!! Здраве най-вече, след това високи ренти, цени на акции, на зърната и т.н. !!!!!!!!

Коментар

• Честита Нова 2014 година на всички !

С пожелание за много здраве най-вече (то е най-важното), а след това и щастие, пари и борсови успехи !

====

Днес погледнах тази статия, че нямах време предните дни:
                              Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                              http://www.investor.bg/bylgariia/451...ogleda,163823/
                              не е препоръка за ПП на ЦК!!!
                              Принципно е добра статията, ама я да ме светнете... сигурно аз съм тъп, ама кое се води първичен и вторичен пазар ? Първичен не е ли, пазара на първата смяна на собствеността на земята, т.е когато първите собственици (обикновено физически лица) продават ? А вторичен, където вече придобитите земи се търгуват повторно ?.... в статията са точно набратно ?

Коментар

• Може би 10 литра "студена вода" да изпие?
                                Помага по лесно да се преглътне "прахта"

Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                                същото е
                                а за инвеститор какво си чувал???

Коментар

Working...
                                X