IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Аз съм чувал, че докато не изгълташ 10 кила прах, не можеш да се наречеш тракторист.
    същото е
    а за инвеститор какво си чувал???

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
      Така и така си тръгнал да се хвалиш, че да напиша нещо в тази връзка.
      Един мой приятел, който обработва доста земя казва: Работник, за да стане тракторист трябва поне пет години да върви пеш из нивите и само буците да рита - и пак може да не стане тракторист, а да си остане общак.
      Ти вчера от института излезе и стана ................
      Аз съм чувал, че докато не изгълташ 10 кила прах, не можеш да се наречеш тракторист.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• АГРО ТВ

Здравейте, тези дни засякох една АГРО ТВ из каналите на ТВ-то и се чудя дали ще е от полза за инвеститорите? Пише, че от 1-ви тръгва 24 часа. Дали ще има хубави пазарни анализи? Някой дали има инфо? Мерси. А, и кой е собственика на телевизията?
        Весели празници!
        Lian4o Private Equity Fund

Коментар

• http://www.bloomberg.com/news/2013-1...on-output.html

Май джобовете на БГ земеделците няма се напълнят особено 2014 .....

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
            Кой не става за тракторист - става атерист
            или широкоспектърен специалист

Коментар

• http://www.investor.bg/bylgariia/451...ogleda,163823/
              не е препоръка за ПП на ЦК!!!

Коментар

Един мой приятел, който обработва доста земя казва: Работник, за да стане тракторист трябва поне пет години да върви пеш из нивите и само буците да рита - и пак може да не стане тракторист, а да си остане общак.
                абе Форти-нали трябва да се пошегуваме малко,празници са все пак...ти пък на сериозно го взе(иначе си прав за това което си написал)
                Весело изкарване

Коментар

• Или както е казал мъдрият български народ "Кога станА калайджия, кога ти почернЕ дупЕто..." . Спорна и щастлива НГ на всички участници във форума на АТЕРА и помнете, че не всичко е пари. Успех!
                  Vanitas vanitatum...

Коментар

• Кой не става за тракторист - става атерист

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                      ...когато бях в университета,колегите винаги се допитваха до мен коя тема да си преговорят"роди ме мамо с късмет пък ме хвърли на смет"

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                        Неонанизъм, но иначе си прав. Хората са невежи - и всъщност това е плюс за нас, защото иначе цените не само на тази акция, но и на останалите добри компании щеше да е но-о-ого по-различна.

А на Питкин - браво.
                        ...когато бях в университета,колегите винаги се допитваха до мен коя тема да си преговорят"роди ме мамо с късмет пък ме хвърли на смет"

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          Доста е лесно да се подценяват хората. Дори човек със средна интелигентност е по-умен от 50% от населението. А това с народната мъдрост е пълна глупост. Народа е прост като галош и единственото което прави що годе добре е това което е влязло в рутинните му познания и навици. От тук и тази мания със земята и златото, пък и с недвижимите имоти. Не ги купуват защото са добра инвестиция, а защото капацитета им не им достига да схванат нещо по-сложно.

От време на време се оказват прави разбира се. то и спрелия часовник е верен два път в денонощието. Само че когато човек забие в рутината, когато усети сигурността на рутината, особено като част от тъпата маса, от народа така да се каже, то най-вероятно скоро реалността ще го изненада. Неприятно.

И тогава реакциите са му доста предвидими - защото отново са част от тази рутина, в която намира сигурност защото не му достигат възможности за оценка на сложността на света.

Реакция 1 - това е временно когато вече е станала ясно че не е временно се преминава към реакция 2 - когато се случи това и това нещата ще се обърнат. Когато се случи това и това, а нещата не се обърнат се преминава към реакция 3 - която е всъщност две възможни неща или
                          - аз съм прав, света греша, или
                          - някой пречи, има външна сила която скапва нещата нарочно, тези успокоения действат за известно време но след това се преминава към последната фаза
                          - пълно отчуждение, загуба на интерес към промяна и преминаване на интереса към нещо друго.
                          +1
                          изключително точно,ясно и обосновано формулирано мнение!!!:
                          Last edited by orakula; 30.12.2013, 00:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от viktornfs Разгледай мнение
                            Винаги съм се възхищавал и удивлявал колко лесно някои подценяват хората. Това говори или за високото им самочувствие без покритие или за комплекса им за малоценност. На дали има друго обяснение.
                            Доста е лесно да се подценяват хората. Дори човек със средна интелигентност е по-умен от 50% от населението. А това с народната мъдрост е пълна глупост. Народа е прост като галош и единственото което прави що годе добре е това което е влязло в рутинните му познания и навици. От тук и тази мания със земята и златото, пък и с недвижимите имоти. Не ги купуват защото са добра инвестиция, а защото капацитета им не им достига да схванат нещо по-сложно.

От време на време се оказват прави разбира се. то и спрелия часовник е верен два път в денонощието. Само че когато човек забие в рутината, когато усети сигурността на рутината, особено като част от тъпата маса, от народа така да се каже, то най-вероятно скоро реалността ще го изненада. Неприятно.

И тогава реакциите са му доста предвидими - защото отново са част от тази рутина, в която намира сигурност защото не му достигат възможности за оценка на сложността на света.

Реакция 1 - това е временно когато вече е станала ясно че не е временно се преминава към реакция 2 - когато се случи това и това нещата ще се обърнат. Когато се случи това и това, а нещата не се обърнат се преминава към реакция 3 - която е всъщност две възможни неща или
                            - аз съм прав, света греша, или
                            - някой пречи, има външна сила която скапва нещата нарочно, тези успокоения действат за известно време но след това се преминава към последната фаза
                            - пълно отчуждение, загуба на интерес към промяна и преминаване на интереса към нещо друго.

Коментар

направо напиши, че визираш Императора
                              визирам просто фактите пречупени през призмата на средностатистическия мироглед
                              не е препоръка за ПП на ЦК!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                                тук според мен не става въпрос за подценяване,а по-скоро за незнание от страна на хората.Когато нямаш необходимата информация от гледна точка на фактите и пазарната логика няма как да изградиш една реална и обективна оценка за стойността на даден актив спрямо моментната икономическа конюктура на пазара
                                направо напиши, че визираш Императора

Коментар

Working...
                                X