IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    Бастен, Марко - успокой топката. Пазаря си знай работата.
    Иска да ти подскаже че я вижда артията някъде около 2-та кинта след дивидента., не повече.
    А ти заглеждал ли си се на какви цени са зърнените ?

Ето царевичката етф-чето и, ма и житото е същото......
    http://www.finviz.com/quote.ashx?t=corn&ty=c&ta=0&p=w
    Who knows.... Може да си прав, може би не... аз както казах, пазара явно не го разбирам, така че може да си прав....

Иначе не смятам, че посочената от теб линк е релевантен към цената на Атера. От една страна до реколтата има доста време и може да се случат ред неща, които да променят цената на стоковите борси (само последните 2 години бяхме свидетели на такива неочаквани движения и в двете посоки)... А от друга, фундамента при Атера не са зърната, а земята... според мен в средносрочен и дългосрочен план цената й не може да се повлияе от текущи котировки по стоковите борси...

Коментар

И де ги видя тия 26% ? Всички сайтове, а и обикновената математика и калем показват 4.4% годишна доходност. Това е.
      За това време индекса е направил 45%, а Хима 72%.
      Акцията си е една от най добрите, спор няма, ма всичко опира до тайминга Питков. Инак изпускаш много профит. То и аз бях 100% в Атера по 1 време, ма когато трябваше
      Що: 4.4% ?

А сосното дивидент, дето феновете на Тимур и неговото команда не могат и да сънуват даже?

Ний с Питкин сме си направили сметката: сега като делнем по още 38 стинки...

И аз досега: около 26% доходност за няма и година общо - защото пазарувал средно на 2.3 най-вече миналата зима. Десетина стинки ръст и сосно дивидент - тоест взел съм чисти пари, без да нарушавам портфейлът.
      Last edited by Императорът; 09.01.2014, 14:26.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
        Справка към днешна дата 26.69% растеж

И де ги видя тия 26% ? Всички сайтове, а и обикновената математика и калем показват 4.4% годишна доходност. Това е.
        За това време индекса е направил 45%, а Хима 72%.
        Акцията си е една от най добрите, спор няма, ма всичко опира до тайминга Питков. Инак изпускаш много профит. То и аз бях 100% в Атера по 1 време, ма когато трябваше

Коментар

• Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнение
          абе ако е за едно ддс за кво си правиш труда изобщо!? Спокойно, Нема как да си Пепи, Пепи си беше прагматик !!!
          дерзай
          то ако е за едно ДДС добре-но става въпрос за доста ДДС-та,много повече от това,което "смирената" ти душа може да си представи

Коментар

тоя "Пепи" не го познавам,а относно фактологическия аспект на въпроса тук ясно се вижда дали атера е правила по-малко от 20% годишно от 2009 насам
            http://www.infostock.bg/infostock/co...graphics/ATERA
            Не е Препоръка!!!
            абе ако е за едно ддс за кво си правиш труда изобщо!? Спокойно, Нема как да си Пепи, Пепи си беше прагматик !!!
            дерзай

Коментар

Ми щом всеки знае отговора, що ги не кажеш по години...колко и кои са тез последни няколко години ,..
              Мойто скромно мнение е, че немаш достатъчно-необходимия капацитет за да си 'Пепи' на позицията, но ... добре, че се не усещаш, блажени се нищите духом ,
              дерзай !!!
              не е препоръка
              тоя "Пепи" не го познавам,а относно фактологическия аспект на въпроса тук ясно се вижда дали атера е правила по-малко от 20% годишно от 2009 http://www.infostock.bg/infostock/co...graphics/ATERA
              Last edited by orakula; 09.01.2014, 00:44.

Коментар

последните няколко години атера е завършвала с повече от 20% ръст,защо ми задаваш въпроси на които всеки участник тук знае отговора
                Ми щом всеки знае отговора, що ги не кажеш по години...колко и кои са тез последни няколко години ,..
                Мойто скромно мнение е, че немаш достатъчно-необходимия капацитет за да си 'Пепи' на позицията, но ... добре, че се не усещаш, блажени се нищите духом ,
                дерзай !!!
                не е препоръка

Коментар

• Справка към днешна дата 26.69% растеж

Коментар

никой не спори с тебе, питке, тва е на провал обречено...
                    но само въпрос - кои са тези години с 20% профит и срещу кои други позиции??
                    (въпрос за пред новобранците както се казва, всички знаем, че мистър Gеко е от стара коза яре)
                    последните няколко години атера е завършвала с повече от 20% ръст,защо ми задаваш въпроси на които всеки участник тук знае отговора

Коментар

не съм видял Атера да е правила по-малко от 20% в последните години-но Падре ти общуваш направо с Бога и за това не искам да споря с теб..
                      никой не спори с тебе, питке, тва е на провал обречено...
                      но само въпрос - кои са тези години с 20% профит и срещу кои други позиции??
                      (въпрос за пред новобранците както се казва, всички знаем, че мистър Gеко е от стара коза яре)

Коментар

тая позиция има макс 10-20% растеж за кво да се мъчиме с нея. кауза пердута. аре нема нужда
                        забравих да кажа, че е не е препоръка
                        не съм видял Атера да е правила по-малко от 20% в последните години-но Падре ти общуваш направо с Бога и за това не искам да споря с теб..

Коментар

Иска да ти подскаже че я вижда артията някъде около 2-та кинта след дивидента., не повече.

приятелче,заглеждаш се прекалено много във фактите,а цените на акциите на БФБ се движат предимно от страстите и народопсихологията на българина-ако вземеш това напредвид със знанията и пъргавия ум,който притежаваш ще правиш двойно като доходност от това,което си постигал досега!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                            Фен съм на позицията и многократно съм твърдял, че е значително подценена, но извън тези ми лични мнения, признавам че изобщо не разбирам движението по нея...
                            ...

Коментар

• тая позиция има макс 10-20% растеж за кво да се мъчиме с нея. кауза пердута. аре нема нужда
                              забравих да кажа, че е не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                                Фен съм на позицията и многократно съм твърдял, че е значително подценена, но извън тези ми лични мнения, признавам че изобщо не разбирам движението по нея...

Когато на 13-и декември изкараха изключително добри данни за продадени ~14000 дка през ноември и логиката беше за силен скок (очаквах тогава около +10 ст. ръст в цената), акцията не мръдна и дори май падна с 1 ст...

Сега при сравнително "мъртъв" период и липса на новини, прави скок от 8 стотинки за 2 дена ?!? Едва ли някой чете бюлетина с 1 месец закъснение, значи аз нещо не съм в ред.... Явно нищо не разбирам и май е по-добре да си купя реална земя и да хващам да я копам...
                                отговора на сложния ти въпрос според мен се крие в това,че тези които осребриха част от печалбите си от ТИМ групата търсят сигурен и доходен подслон за тях.Към 13 декември всеки инвеститор е бил в някаква позиция и е чакал доста по сериозни ръстове от тези,които е можела да му осигури Атера към съответния момент.Като добавим и факта че традиционно акцията тръгва нагоре след Нова Година предполагам ти се изяснява защо се получават тези на пръв поглед нелогични движения на нейната цена
                                Не е препоръка заПП на ЦК

Коментар

Working...
                                X