IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    защо на този му казвате експерт? сигурно знаете, че много от тях не са стъпвали на нивата, не са виждали сорго и не могат да различат пшеничен от ечемичен посев, а виднага му лепват прозвището експерт!!!! аз знам такива....
    ..... то е така експерт = философ, за много професии в БГ

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
      Нов "драстичен" скок в цените на земеделските земи, очаква експерт

Земеделските земи ще бъдат отново хит на пазара на недвижими имоти. В този сектор се очаква и единственото драстично поскъпване на цените на фона на останалите недвижимости. Това заяви експертът и бивш председател на Национално сдружение Недвижими имоти Орлин Владиков, цитиран от Дир.бг.

Миналата година цените на земеделските земи поскъпнаха между 10-13%, тази тенденция ще се запази, каза експертът.

Най-високите цени на земеделски земи, които сега се отбелязват, са в района на Дунавската равнина - Добрич, където има окрупнени масиви от житни култури и комасирани земи. В този район минималните цените надхвърлят 1000 лева за декар.

Друга зона със стабилни цени е Тракийската низина - пловдивското, старозагорското, сливенското, пазарджишкото и ямболското поле, където има сериозни лозови, зеленчукови и плодови насаждения.
      Там цените се движат в рамките на 450 до 850 лева в зависимост от местоположението, големината на земята, наличието на водоизточник или хидромелиорация, близостта до път и др.

Продължава интересът към нашите земи от компании от Израел, Китай, Гърция, Турция и Русия. Не е спирал и интересът от Испания, прибалтийските републики и скандинавските страни.
      защо на този му казвате експерт? сигурно знаете, че много от тях не са стъпвали на нивата, не са виждали сорго и не могат да различат пшеничен от ечемичен посев, а виднага му лепват прозвището експерт!!!! аз знам такива....

Коментар

• Нов "драстичен" скок в цените на земеделските земи, очаква експерт

Земеделските земи ще бъдат отново хит на пазара на недвижими имоти. В този сектор се очаква и единственото драстично поскъпване на цените на фона на останалите недвижимости. Това заяви експертът и бивш председател на Национално сдружение Недвижими имоти Орлин Владиков, цитиран от Дир.бг.

Миналата година цените на земеделските земи поскъпнаха между 10-13%, тази тенденция ще се запази, каза експертът.

Най-високите цени на земеделски земи, които сега се отбелязват, са в района на Дунавската равнина - Добрич, където има окрупнени масиви от житни култури и комасирани земи. В този район минималните цените надхвърлят 1000 лева за декар.

Друга зона със стабилни цени е Тракийската низина - пловдивското, старозагорското, сливенското, пазарджишкото и ямболското поле, където има сериозни лозови, зеленчукови и плодови насаждения.
        Там цените се движат в рамките на 450 до 850 лева в зависимост от местоположението, големината на земята, наличието на водоизточник или хидромелиорация, близостта до път и др.

Продължава интересът към нашите земи от компании от Израел, Китай, Гърция, Турция и Русия. Не е спирал и интересът от Испания, прибалтийските републики и скандинавските страни.
        “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
          Who knows.... Може да си прав, може би не... аз както казах, пазара явно не го разбирам, така че може да си прав....

Иначе не смятам, че посочената от теб линк е релевантен към цената на Атера. От една страна до реколтата има доста време и може да се случат ред неща, които да променят цената на стоковите борси (само последните 2 години бяхме свидетели на такива неочаквани движения и в двете посоки)... А от друга, фундамента при Атера не са зърната, а земята... според мен в средносрочен и дългосрочен план цената й не може да се повлияе от текущи котировки по стоковите борси...
          логиката в цената на акцията ще дойде малко по-нататък всичко е въпрос на време и малко търпение

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Що: 4.4% ?

А сосното дивидент, дето феновете на Тимур и неговото команда не могат и да сънуват даже?

Ний с Питкин сме си направили сметката: сега като делнем по още 38 стинки...

И аз досега: около 26% доходност за няма и година общо - защото пазарувал средно на 2.3 най-вече миналата зима. Десетина стинки ръст и сосно дивидент - тоест взел съм чисти пари, без да нарушавам портфейлът.
            съгласен сам с теб в конкретния случай

Коментар

• Що бе вземаш жената ,само гледай да е с по-високи токчета :Забива тока вади ,пускаш орех ,затъпкваш прави 10 крачки и пак така .... А да не забравя може и по- на често ,може да не изникнат всичките .След това ти трябват едни 10 -ина годинки чакане и молене и почваш да брулиш

Коментар

• Първоначално изпратено от daris Разгледай мнение
                че то и мен ме мързи, ... но не и като си мечтая
                и ти ли си от моята партия???

Коментар

ако не ме мързеше ................. колко градини щях да направя досега
                  че то и мен ме мързи, ... но не и като си мечтая
                  Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от daris Разгледай мнение
                    И аз това си го мисля, но миналата седмица ми пуснаха друга муха, да се засади Шамфъстък, сега разучавам, въобще в България дали може да вирее
                    ако не ме мързеше ................. колко градини щях да направя досега

Коментар

каня се да засея малко орехи
                      И аз това си го мисля, но миналата седмица ми пуснаха друга муха, да се засади Шамфъстък, сега разучавам, въобще в България дали може да вирее
                      Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

каня се да засея малко орехи
                        Дай малко повече информация

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                          Ай на бас, че аз по ставам за оракул от тебе.
                          Тука преди ОСА-та тая година няма да е и 4% а минимум минус 4% годишната доходност. Няма да мине 2.55 , отдавна го казах, хващаме ли баса ?
                          А потенциал наистина има.
                          Особено ако се стекат някои обстоятелства и пак си я прилапам на 1.50-60
                          Ех pib,тука 2.55 ще го минем като цена още другия месец,а колкото да паднем под. 2 лева. След. Дивидента е като пожеланието-казано с желание,но трудно постижимо

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                            [Pib,явно пропускаш дивидента-иначе потенциал за ръст тук има и то
                            мНого повече от 20 % просто трябва малко търпение
                            Ай на бас, че аз по ставам за оракул от тебе.
                            Тука преди ОСА-та тая година няма да е и 4% а минимум минус 4% годишната доходност. Няма да мине 2.55 , отдавна го казах, хващаме ли баса ?
                            А потенциал наистина има.
                            Особено ако се стекат някои обстоятелства и пак си я прилапам на 1.50-60

Коментар

• каня се да засея малко орехи

Коментар

• [QUOTE=pipbel;1059558757]

И де ги видя тия 26% ? Всички сайтове, а и обикновената математика и калем показват 4.4% годишна доходност. Това е.
                                За това време индекса е направил 45%, а Хима 72%.
                                Акцията си е една от най добрите, спор няма, ма всичко опира до тайминга Питков. Инак изпускаш много профит. То и аз бях 100% в Атера по 1 време, ма когато трябваше [/QUOTEr]
                                Pib,явно пропускаш дивидента-иначе потенциал за ръст тук има и то
                                мНого повече от 20 % просто трябва малко търпение

Коментар

Working...
                                X