IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
    според мен дивидента ще е около 40 стотинки,но интересно ще ми бъде да разбера мнението ви каква ще е цената на акцията преди разпределянето на дивидента
    Импето най ги цели тези числа,ще ми е интересно и неговото мнение
    Преди дивидента 2.70, след него на сегашните нива - около 2.4. Очаквам дивидента да е 30-35 ст.

Коментар

• според мен дивидента ще е около 40 стотинки,но интересно ще ми бъде да разбера мнението ви каква ще е цената на акцията преди разпределянето на дивидента
      Импето най ги цели тези числа,ще ми е интересно и неговото мнение

Коментар

• И аз мисля че печалбата за разпределяне ще е към 30 млн. лв, те. към 0.35 лв. на акция.

Коментар

• Така е Pipbel.
          Според мене дивидент ще е около 0,37 (32м / 82,1м акции).

Коментар

• Първоначално изпратено от Don Archon Разгледай мнение
            А така ... дали няма да си делнем около 50 стотинки дивидент +/- 5 стотинки ..... ?
            По скромните ми сметки ще е около 25 ст
            2 поста и 2 изхвърляния в крайните посоки.
            Истината както винаги е някъде там, по средата

Коментар

• Първоначално изпратено от Don Archon Разгледай мнение
              А така ... дали няма да си делнем около 50 стотинки дивидент +/- 5 стотинки ..... ?

Не е препоръка !! Чисто предположение с пожелателен характер.
              По скромните ми сметки ще е около 25 ст, но не съм приспаднал разходите, нека да не насилваме нещата. Ако обаче включат в бюлетина и кеша ще е доста полезно....

Коментар

• Дано, ама ......
                Лесно се смята дка * средна цена на продажба, но това не е нетната печалба.
                Ама знам ли? Аз ако разбирах.....

Коментар

• Първоначално изпратено от funest Разгледай мнение
                  Ето го отчета за 12.2013г.
                  Някакви коментари?
                  http://www.infostock.bg/infostock/co.../details/51395

Не е препоръка !! Чисто предположение с пожелателен характер.

Коментар

• Ето го отчета за 12.2013г.
                    Някакви коментари?
                    http://www.infostock.bg/infostock/co.../details/51395

Коментар

• Към края на декември 2013 г. Адванс Терафонд АДСИЦ притежава 225 502 дка земеделска земя и 139 дка градска земя, съобщиха от дружестнвото. През декември са купени 3 266 дка при средна цена 653 лв/дка и са продадени 765 дка. Общо за 2013 г. са купени 27 500 дка при средна цена 692 лв/дка.

През декември 2013 г. са извършени продажби на 765 дка, а за годината общо са продадени 46 069 дка при средна цена 1072 лв/дка.

От 1 октомври започна новата стопанска 2013-2014 година. Средното ниво на рентата само по новите договори за тази година е 45 лв/дка., съобщават от Адванс Терофнд. Очакваните рентни приходи за 2013-2014 г. са 5 983 918 лв, от които авансово са събрани вземания за 1 198 074 лв или 20%.

За стопанската 2012-2013 г. очакваните приходи са 5 645 245 лв, от които са събрани 4 158 300 лв или 73.7%.

Коментар

• http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...i-prsr,165016/

Коментар

• в момента в предаването invest book по телевизия Bulgaria on Air коментират тренда на цената на земеделската земя и изказаните мнения са че нейната цена ще продължи да расте-като това най-ярко ще се забелязва в северозападна и южна България.А бъдещото развитие в сектора през новия програмен период се криело в биоземеделието и уедряването на разпокъсаните парцели...хубаво звучи ама да видим

Коментар

Ако държавата иска да защити земеделската земя от похабяване и безогледна експлоатация,то тя има достатъчно богат инструментариум от властнически правомощия за да стори това като например:
                            Може да се въведат ограничителни мерки-какви препарати могат да се използват и какви не-което ще важи за всички(за да се запази доброто качество на земите и да не бъдат след време изтощени и отровени)
                            Колкото за продаването има кой да върши това-ако не е Ромфарм има и други продавачи на пазара(дивидентите при Атера се осигуряват точно от това)интересно е също какво ли ще стане с цената на този актив ако както казваш ти няма кой да продава,а има силно търсене???
                            колкото за експресните покупки за които писах-според мен всеки арендатор при едно такова стечение на обстоятелствата( масовото навлизане на чужди капитали на пазара) ще предпочете да се подсигури като обработва собствена земя,вместо да
                            разчита на такава която е взел под аренда и е принуден да плаща ренти,които нарастват с много по бърз темп от сегашните(поради силната конкуренци между различните ползватели)
                            колкото до това че съм имал другите тук за некомпетентни е израз на твоето мнение-а моето е че следя изказванията на всички-като с някои мнения може да съм съгласен,а с други не,но сигурнотото е че не публикувам като теб нападки към някой който не познавам като го сръвнявам с друг участник,които пише в този форум.
                            Ценя те като човек с високи компетенции и експертни знания и чета постовете винаги с внимание към това което си написал и се надявам в бъдеще да бъдеш малко по толерантен към мнението на другите дори и да не си съгласен с него
                            ползотворен и успешен ден от мен
                            офффффффф
                            аре добре, така да е.......

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                              Не разбрах кой с кого ще се споразумява? В България законите са един за всички, и който работи тук се съобразява с тях. Друг е въпроса дали контрола е достатъчен, за да се спазват законите. Не мога да разбера как я мислиш – държавата БГ да се споразумява с държавата Китай относно земята в БГ, която може и да не е държавна, а частна? Друг няма ли да поиска да се споразумее – аз например???

Експресни покупки кой ще прави и от къде??? Кой ще продава тук в БГ??? Ромфарм ли?
                              Не мога да разбера ти като уж инвеститор на БФБ толкова ли си наивен, некомпетентен и всичко останало, за да пишеш такива глупости тук? Или нас ни имаш за такива и бълваш като Импето всевъзможни фрази??? Или само драскаш, за да пълниш темата???
                              Като ще пишеш нещо виж дали е реалистично и тогава го пускай тук, в противен случай разваляш темата, която е доста интересна за споделяне на мнения от всички на пазара.
                              Ако държавата иска да защити земеделската земя от похабяване и безогледна експлоатация,то тя има достатъчно богат инструментариум от властнически правомощия за да стори това като например:
                              Може да се въведат ограничителни мерки-какви препарати могат да се използват и какви не-което ще важи за всички(за да се запази доброто качество на земите и да не бъдат след време изтощени и отровени)
                              Колкото за продаването има кой да върши това-ако не е Ромфарм има и други продавачи на пазара(дивидентите при Атера се осигуряват точно от това)интересно е също какво ли ще стане с цената на този актив ако както казваш ти няма кой да продава,а има силно търсене???
                              колкото за експресните покупки за които писах-според мен всеки арендатор при едно такова стечение на обстоятелствата( масовото навлизане на чужди капитали на пазара) ще предпочете да се подсигури като обработва собствена земя,вместо да
                              разчита на такава която е взел под аренда и е принуден да плаща ренти,които нарастват с много по бърз темп от сегашните(поради силната конкуренци между различните ползватели)
                              колкото до това че съм имал другите тук за некомпетентни е израз на твоето мнение-а моето е че следя изказванията на всички-като с някои мнения може да съм съгласен,а с други не,но сигурнотото е че не публикувам като теб нападки към някой който не познавам като го сръвнявам с друг участник,които пише в този форум.
                              Ценя те като човек с високи компетенции и експертни знания и чета постовете винаги с внимание към това което си написал и се надявам в бъдеще да бъдеш малко по толерантен към мнението на другите дори и да не си съгласен с него
                              ползотворен и успешен ден от мен

Коментар

винаги може да се намери "среден път"както по други въпроси така и по този.На пример в бъдещото споразумение да се уточни какви препарати може да се използват,по какъв начин е допустимо да се обработва земеделската земя и др.
                                Но всичко това зависи от политическата воля-по скоро въпросът тук е за интереса им към нашите земеделски земи и как ще реагират арендаторите за да си защитят обработваемите площи...(може да станем свидетели на доста експресни покупки от тяхна страна)
                                Не разбрах кой с кого ще се споразумява? В България законите са един за всички, и който работи тук се съобразява с тях. Друг е въпроса дали контрола е достатъчен, за да се спазват законите. Не мога да разбера как я мислиш – държавата БГ да се споразумява с държавата Китай относно земята в БГ, която може и да не е държавна, а частна? Друг няма ли да поиска да се споразумее – аз например???

Експресни покупки кой ще прави и от къде??? Кой ще продава тук в БГ??? Ромфарм ли?
                                Не мога да разбера ти като уж инвеститор на БФБ толкова ли си наивен, некомпетентен и всичко останало, за да пишеш такива глупости тук? Или нас ни имаш за такива и бълваш като Импето всевъзможни фрази??? Или само драскаш, за да пълниш темата???
                                Като ще пишеш нещо виж дали е реалистично и тогава го пускай тук, в противен случай разваляш темата, която е доста интересна за споделяне на мнения от всички на пазара.

Коментар

Working...
                                X