IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• За да е добре този отрасъл в БГ е необходимо да подобряваме условията за бизнес - икономическа среда кято цяло, инфраструктура, цени на суровини - имам предвид природен газ.
    Сега тези утежнения при ДДС за зърно изискват повече оборотни пари в земеделците, т.е. утежняване. Кой друг отрасъл в БГ работи така?
    Предполагам, че конкуренцията при производството на храни в севат ще се повишава и няма да е толкова лесно постигането на добри финансови резултати от производството.
    При рентите очаквам минимални повишения, при цената на земята също.
    През последните месеци не се наблюдават големи покупки на земя от арендаторите, но вероятно това леко ще се промени.
    Как Адванса ще преработи промените през своя бизнес и как те ще се отразят на общото състояние на фонда - по-слабо положителните пазарни настроения в сравнение с предходните години още по-слабо ще се отразят на фонда. Както бях писал преди арендаторите, които даваха заряд за много добри печалби на Адванса, сега ще са причина за обратното състояние - конкуренти.
    Слабата земя, с която разполага основно фонда е причина за ниските ренти. По-малките възможности на арендаторите в тези райони ще са причина за разреждането на големите сделки.
    Пазарът става доста труден, а скъпата издръжка на фонда виси върху неговите акционери. Има доста по-ефективни акции на БФБ.
    Но бизнесът със земя остава перспективен за индивидуални участници, които сами ще си купят земята, сами ще си договорят рентата и няма да плащат всякакви такси на някой да ги "обслужва".

Коментар

• http://www.investor.bg/novini-i-anal...analiz,167164/

Коментар

• Първоначално изпратено от KPAHK Разгледай мнение
        Утре удряме тавана и идва време за продажби
        да ударим тавана е далеко(най-малкото утре)...а за разпродажби е още по- далеко...някаде там около хоризонта..или може би още малко по-нататък

Коментар

• Утре удряме тавана и идва време за продажби

Коментар

• Внимание ракета ... !!

Не е препоръка, по-скоро остроумна закачка към колегите участници тука.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
              Почваш лееекинго да досаждаш. Че искаш да се отървеш отдавна го разбрахме.Мене пък не ми е изгодно да се балонира като някои други.
              Мразя да съм дългосрочно инвестиран в хелиеви продукти.

Това тук е бонд, облигация, убежище, банка и т.н. както искаш го наричай.
              Щом искаш сега и веднага големи печалби - напускай и отивай при балоняците....не че е подценено тук...ама не е раздуто поне.
              И не забравяй парашута - че кат му дойде времето много ще боли и не се знае изхода от реанимацията.
              явно нищо не си разбрал-нямам никакво намерение да продавам тука...по скоро бих си допълнил ама ги няма цените които ни беше обещал миналата пролет(около и под 1.80 за ценна книга след дивидента)иначе за другите неща си принципно прав не обичам излишните рискове и за това една значителна част от портфела ми се намира именно тук.Желая ти успешни и ползотворни инвестиции

Коментар

• Просто се кефя на числа като 8, 18, 38...

Бръзам да подчертая, че не съм неонацист.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  Цената до дивидентът ще стигне до около 2.68 кинта.
                  Поздрави за Импето. Почвам да се чудя дали нямаш някъде у вас кристална топка, в която да изплуват разни числа? С пожелания да бъде задминат твоя таргет за цената преди дивидента.

Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                    така е Импе-поздравявам те за вярната прогноза въпроса сега е колко ще стигне цената до края на седмицата и каква ще бъде тя преди дивидента??
                    поздрави и успех на всички имащи тук
                    Почваш лееекинго да досаждаш. Че искаш да се отървеш отдавна го разбрахме.
                    Мене пък не ми е изгодно да се балонира като някои други.
                    Мразя да съм дългосрочно инвестиран в хелиеви продукти.

Това тук е бонд, облигация, убежище, банка и т.н. както искаш го наричай.
                    Щом искаш сега и веднага големи печалби - напускай и отивай при балоняците....не че е подценено тук...ама не е раздуто поне.
                    И не забравяй парашута - че кат му дойде времето много ще боли и не се знае изхода от реанимацията.

Коментар

• Цената до дивидентът ще стигне до около 2.68 кинта.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                        Императорът откога ви каза: 38 стинки?
                        така е Импе-поздравявам те за вярната прогноза въпроса сега е колко ще стигне цената до края на седмицата и каква ще бъде тя преди дивидента??
                        поздрави и успех на всички имащи тук

Коментар

• Императорът откога ви каза: 38 стинки?

Коментар

• Бреййй! Някой даже четял анализите на Карол!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                              Тея сметки как ги изкараха ,моите бяха за 0,25 бруто...
                              явно не си смятал с правилния калкулатор

Коментар

• Тея сметки как ги изкараха ,моите бяха за 0,25 бруто...

Коментар

Working...
                                X