IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    Засега земята ми се струва като единствен достъпен актив, който носи доходи, и с който може да се прехвърля стойност във времето. Това не го осигуряват построените имоти за дълъг период от време – преноса.
    Акциите, за да го направят това, трябва да поддържат бизнеса си на ниво много дълго време, нещо за което в БГ засега няма традиции, а и няма как да има поради близкото напускане на комунизма.
    За човек, който е постигнал някакъв минимум на доходи, с които да живее и не се стреми към максимум доходност – примерно от непрекъснато търговия с акции, е добре да си купува земя и отдава под аренда независимо от цената и. Дори и доходност от рента 3% пак е добре след като той другите неща в живота вече ги е постигнал.
    Обикновено този подход не изостава много с доходността от врътките, защото често настъпват преоценки на фундаменталните фактори, а и голям процент от врътките са на загуба.
    Сега относно перспективите пред земята. Според мен те са умерено добри за дълъг период от време. Дори и да се измислят технологии за изкуствена храна или нещо подобно в океаните, или на малки площи от земята, на останалите пространства пак ще се отглежда нещо и то с добра доходност. Доходността ще се регулира от другите производства – интензивните, но няма как да спадне много, защото тогава изкуственото няма да е рентабилно.
    Така че, земеделската земя остава най-добрата инвестиция за период от над 100 години примерно.
    Някой ще кажат веднага – аз сега живея и искам да харча!!! По-горе посочих, че това е за хора, които вече са над този етап.
    Относно фонд за земя като Авданса – не мога да преценя колко голям е риска да притежаваш земя през акции.
    Кефиш ме

Коментар

• Засега земята ми се струва като единствен достъпен актив, който носи доходи, и с който може да се прехвърля стойност във времето. Това не го осигуряват построените имоти за дълъг период от време – преноса.
      Акциите, за да го направят това, трябва да поддържат бизнеса си на ниво много дълго време, нещо за което в БГ засега няма традиции, а и няма как да има поради близкото напускане на комунизма.
      За човек, който е постигнал някакъв минимум на доходи, с които да живее и не се стреми към максимум доходност – примерно от непрекъснато търговия с акции, е добре да си купува земя и отдава под аренда независимо от цената и. Дори и доходност от рента 3% пак е добре след като той другите неща в живота вече ги е постигнал.
      Обикновено този подход не изостава много с доходността от врътките, защото често настъпват преоценки на фундаменталните фактори, а и голям процент от врътките са на загуба.
      Сега относно перспективите пред земята. Според мен те са умерено добри за дълъг период от време. Дори и да се измислят технологии за изкуствена храна или нещо подобно в океаните, или на малки площи от земята, на останалите пространства пак ще се отглежда нещо и то с добра доходност. Доходността ще се регулира от другите производства – интензивните, но няма как да спадне много, защото тогава изкуственото няма да е рентабилно.
      Така че, земеделската земя остава най-добрата инвестиция за период от над 100 години примерно.
      Някой ще кажат веднага – аз сега живея и искам да харча!!! По-горе посочих, че това е за хора, които вече са над този етап.
      Относно фонд за земя като Авданса – не мога да преценя колко голям е риска да притежаваш земя през акции.

Коментар

• Май не се разбрахте кой кого пита.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
          Имаш ли някаква икономическа причина за това твърдение ?

Проследил ли си движението на фундамента на акцията (притежаваните земи) през миналата година и имаш ли идея с колко точно декара нетно намаление на декарите е осигурен дивидента за годината и направил ли си съпоставка с нетното намаление на декарите през предходната 2012 г. и платния тогава дивидент ?

Или просто така си приказваш: шус, мус....

Признавам, че не следя докладите на дружеството много много.
          С колко нето намаление на декарите е осигурено изплащането на дивидента?

Коментар

• Първоначално изпратено от Балониада Разгледай мнение
            Да ти го кажа ли направо в едно кратко, изчерпателно изречение !?
            - След дивидента - мощен шус
            Не е препоръка
            Имаш ли някаква икономическа причина за това твърдение ?

Проследил ли си движението на фундамента на акцията (притежаваните земи) през миналата година и имаш ли идея с колко точно декара нетно намаление на декарите е осигурен дивидента за годината и направил ли си съпоставка с нетното намаление на декарите през предходната 2012 г. и платния тогава дивидент ?

Или просто така си приказваш: шус, мус....

Коментар

защо мислиш така?
              той не го мисли-той направо го казва....както по другите позиции,така и тук

Коментар

Не е препоръка

защо мислиш така?

Коментар

шус какво е?
                  спад на балониядски
                  само където тук-няма да се случи(очакванията ми са акцията да се представи по-добре от миналата година след дивидента..защото за сега не се очертава рязък спад на зърнените култури и цената на земята от порядъка на 30% както беше тогава)

Коментар

Не е препоръка
                    шус какво е?

Коментар

Есенниците са добре - много добре.
                      Влагата нещо я няма, но това ще го гледаме.
                      По деретата, разни големи локви и др. подобни места, където нормално по това време друга година има вода - сега няма.
                      Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от daris Разгледай мнение
                        Екстра са, ... аз ги гледах скоро, ... но се разходи

Есенниците са добре - много добре.
                        Влагата нещо я няма, но това ще го гледаме.
                        По деретата, разни големи локви и др. подобни места, където нормално по това време друга година има вода - сега няма.

Коментар

Друго си е земята !!!!!
                          В събота се каня да направя един преход, да огледам Северна България - как са нещата.
                          Екстра са, ... аз ги гледах скоро, ... но се разходи
                          Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Друго си е земята !!!!!
                            В събота се каня да направя един преход, да огледам Северна България - как са нещата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнение
                              Много бройки до 2.77
                              няколко хиляди бройки до 2.77-това много ли ти се струва(няколко билета за кино+2 джоба семки)
                              явно притежателя на тези бройки е решил,че това е тавана на цената преди дивидента...
                              според мен пък има още какво да се види по позицията до ОСА,затова не съм продал нито 1 акция

Коментар

• Много бройки до 2.77

Коментар

Working...
                                X