Първоначално изпратено от fortiss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеТази сметка направих набързо – дали е вярна?
Коментар
-
Груби изчисления показват, че за да се поддържа дивидент около 17-19ст трябва продажбите на земя да са 25 000 дек при марж 650 лева. Това означава реално обезценяване на фонда, защото настоящия март между цените купува и продава не е толкова. Продажби от около 25 000 дек може и да се постигнат – реалистично е. Фермерите са готови да купуват, но не на всяка цена, не всички ниви.
Рентата я поставям на настоящите нива – 6 мил, а разходите 4 мил, макар, че са повече.
Фондът предполагам се е пренасочил към Западна България като съдя от цените на новите земи и новите ренти.
За да се постигне марж 650 лв и на новите земи, цената на земята в БГ трябва да се повиши с 40-45% или нещо подобно. Предполагам, че това може да се случи, но рискове си има. Основният е балансът между търсенето и предлагането на зърно, а от там потребление и производство – дълга тема.
Тази сметка направих набързо – дали е вярна?
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеколко купи? една само за оса-то или си направи пакетче?
видях резултатите за март:
-купили са доста земя - цената обаче е ниска - купуват в слаби райони, но све пак добре.
-продали са сравнително добро количество за март при висока цена - добре е!!!
-рентите са под всякаква критика - и като общ размер и като размер на декар. Не може професионалист да си отдаде земята за такава рента, освен ако е с лошо качество.Last edited by fortiss; 16.04.2014, 07:02.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеВъпреки, че съм от вашият отбор, дори и вече като акционер, съм доста резервиран поради следните причини:
-Зърненият пазар е доста нестабилен и ниски цени не са невъзможни. Потенциалът за производство е голям, Китай е затруднен икономически, има причини, които да затруднят растежа при потреблението на зърнени и маслени култури.
-Относно Адванса – наскоро писах какво ме притеснява.
Дан да греша, че и аз вече съм във вашата лодка и то от две места – земя и акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеВъпреки, че съм от вашият отбор, дори и вече като акционер, съм доста резервиран поради следните причини:
-Зърненият пазар е доста нестабилен и ниски цени не са невъзможни. Потенциалът за производство е голям, Китай е затруднен икономически, има причини, които да затруднят растежа при потреблението на зърнени и маслени култури.
Дан да греша, че и аз вече съм във вашата лодка и то от две места – земя и акции.
дори и да има грешка тя ще се окаже вярна...така че спокоза загуба тук нямам намерение да коментирам...по-скоро актуалния въпрос е КОЛКО...колко ще спечелим тук(да кажем в близката година) и дали позицията ще даде достатъчно като растеж спрямо общия ръст на пазара......
Не е Препоръка!!!
Коментар
-
Въпреки, че съм от вашият отбор, дори и вече като акционер, съм доста резервиран поради следните причини:
Коментар
-
Първоначално изпратено от Балониада Разгледай мнениеЗа теб може да е 2.85, но аз толкова не давам за това дръвце
Не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от Балониада Разгледай мнениеЗа теб може да е 2.85, но аз толкова не давам за това дръвце
Не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеАз повече от 2.85 преди дивидента не в виждам.
Не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнениеЯка работа, страхотен дивидент! Добре са се потрудили! И всичко се раздава - какво повече може да иска човек! А съотношението към текущата цена на акцията е повече от перфектно!
Коментар
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнениеИмпе,по отношение на раздаваните дивиденти съм те признал....не знам как успяваш но определено ти се отдава да правиш точни прогнози....Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар