IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Груби изчисления показват, че за да се поддържа дивидент около 17-19ст трябва продажбите на земя да са 25 000 дек при марж 650 лева. Това означава реално обезценяване на фонда, защото настоящия март между цените купува и продава не е толкова. Продажби от около 25 000 дек може и да се постигнат – реалистично е. Фермерите са готови да купуват, но не на всяка цена, не всички ниви.
    Рентата я поставям на настоящите нива – 6 мил, а разходите 4 мил, макар, че са повече.
    Фондът предполагам се е пренасочил към Западна България като съдя от цените на новите земи и новите ренти.
    За да се постигне марж 650 лв и на новите земи, цената на земята в БГ трябва да се повиши с 40-45% или нещо подобно. Предполагам, че това може да се случи, но рискове си има. Основният е балансът между търсенето и предлагането на зърно, а от там потребление и производство – дълга тема.

Тази сметка направих набързо – дали е вярна?

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
      колко купи? една само за оса-то или си направи пакетче?
      само 1
      видях резултатите за март:
      -купили са доста земя - цената обаче е ниска - купуват в слаби райони, но све пак добре.
      -продали са сравнително добро количество за март при висока цена - добре е!!!
      -рентите са под всякаква критика - и като общ размер и като размер на декар. Не може професионалист да си отдаде земята за такава рента, освен ако е с лошо качество.
      Last edited by fortiss; 16.04.2014, 08:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
        Въпреки, че съм от вашият отбор, дори и вече като акционер, съм доста резервиран поради следните причини:
        -Зърненият пазар е доста нестабилен и ниски цени не са невъзможни. Потенциалът за производство е голям, Китай е затруднен икономически, има причини, които да затруднят растежа при потреблението на зърнени и маслени култури.
        -Относно Адванса – наскоро писах какво ме притеснява.
        Дан да греша, че и аз вече съм във вашата лодка и то от две места – земя и акции.
        колко купи? една само за оса-то или си направи пакетче?

Коментар

• http://www.investor.bg/novini-i-anal...z-mart,170653/

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
            Въпреки, че съм от вашият отбор, дори и вече като акционер, съм доста резервиран поради следните причини:
            -Зърненият пазар е доста нестабилен и ниски цени не са невъзможни. Потенциалът за производство е голям, Китай е затруднен икономически, има причини, които да затруднят растежа при потреблението на зърнени и маслени култури.
            Дан да греша, че и аз вече съм във вашата лодка и то от две места – земя и акции.

дори и да има грешка тя ще се окаже вярна...така че споко за загуба тук нямам намерение да коментирам...по-скоро актуалния въпрос е КОЛКО...колко ще спечелим тук(да кажем в близката година) и дали позицията ще даде достатъчно като растеж спрямо общия ръст на пазара......
            Не е Препоръка!!!

Коментар

• Въпреки, че съм от вашият отбор, дори и вече като акционер, съм доста резервиран поради следните причини:

Коментар

• Първоначално изпратено от Балониада Разгледай мнение
                За теб може да е 2.85, но аз толкова не давам за това дръвце
                Не е препоръка
                ти може да не даваш и толкова,но други може да взимат и на повече след някоя друга сесия

Коментар

• Първоначално изпратено от Балониада Разгледай мнение
                  Не е препоръка
                  Ти може би не,но оптимистите да.Виж колко се навъдиха у форумчето.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
                    Аз повече от 2.85 преди дивидента не в виждам.
                    Не е препоръка

Коментар

• Аз повече от 2.85 преди дивидента не в виждам.

Коментар

• Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнение
                        Яка работа, страхотен дивидент! Добре са се потрудили! И всичко се раздава - какво повече може да иска човек! А съотношението към текущата цена на акцията е повече от перфектно!
                        тук според мен реалната цена трябва да е около 3-те леФа както го бях писал още миналата година есента...но да видим-цар пазар ще каже най-добре

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                          Импе,по отношение на раздаваните дивиденти съм те признал....не знам как успяваш но определено ти се отдава да правиш точни прогнози....
                          Хъхрячките-врачки гледат на кристално кълбо, аз гледам на моят голям 38-каратов топаз.
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение
                            Ташунко, много ясно. Как да купуваш, ако се обърне пазара - на кого му се ловят падащи ножове !? Дивидент има сега, но има и друго - с почтни наполовина ще спада всяка година според тяхната прогноза. То ако идеята да се търси дивидентна акция, при софком само за една година ще ти изплатят колкото тук за 3. Освен това там е фиксирано за още 3 години ...
                            Не е препоръка
                            Бе и от двете облигации имаме, ма тая по си и синее чипа май.
                            Естествено че не може всяка година рекорден дивидент, ма кой си е взел преди 3 години вече му се е изплатила инвестицията от дивита само.
                            А и да не расте дивидента, расте фундамента - с по 5-6% поне годишно.
                            Риск/реорда туканка си е ОК, по сигурно и доходно е от коя и да е бг банка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
                              +1
                              Ташунко, много ясно. Как да купуваш, ако се обърне пазара - на кого му се ловят падащи ножове !? Дивидент има сега, но има и друго - с почтни наполовина ще спада всяка година според тяхната прогноза. То ако идеята да се търси дивидентна акция, при софком само за една година ще ти изплатят колкото тук за 3. Освен това там е фиксирано за още 3 години ...
                              Не е препоръка
                              http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

Коментар

• Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнение
                                Той и на мен не ми харесва от десетина дни по принцип!
                                +1

Коментар

Working...
                                X