IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Don Archon Разгледай мнение
    Аз пък прогнозирам цени от сорта на 3 лева преди дивидента, а след него цени в интервала 2,70 - 2,80 лева за брой.

Не е препоръка, а по-скоро предположение с пожелателен характер !!
    Според мен цените няма да се качат до 3 лв. най много още 5 стинки от сегашните, ако се качат и толкова
    не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
      http://www.autoscout24.bg/Details.as...000000&asrc=st

като акционер с 1 акция - това е колата за мен, да пристигам на ОС
      много скромно представяне в предвид че си собственик в Атера...иначе вчера в началото на сесията някой беше сложил бид от 20к бройки,но няколко минути след това ги "скри".....чудно ми е лекинко какво ли мотивира инвеститорите да влизат тук точно в този момент или може би аз пропускам нещо

Коментар

• Аз пък прогнозирам цени от сорта на 3 лева преди дивидента, а след него цени в интервала 2,70 - 2,80 лева за брой.

Не е препоръка, а по-скоро предположение с пожелателен характер !!

Коментар

• предлагането на 2.75 вече се изчерпа...прави впечатление че желаещите да купят не намалява независимо от покачващата се плавно ценаинтересно ми е дали в близките сесии ще пробием нивото от 2.80

Коментар

дай пълномощно на Патето
            няма какво ти да се мориш
            все пак си патрон
            Патето е в Британия...

Бих дал пълномощно на новата ми падуанка, но смятам, че ще успея да съчетая: все пак от централата на Медика до тази на Атерата са само около 1680 м - тоест максимум 15 минути с крака в южна посока.

Да не говорим, че миналата година регистрацията на акционерите в Атерата се проточи до около 12.48.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• http://www.autoscout24.bg/Details.as...000000&asrc=st

като акционер с 1 акция - това е колата за мен, да пристигам на ОС

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                ... и тия ли сборище на 14-ий?

Абе, аз да не съм Малкият Мук, бе баси...

в 10 часът: Бръзият мишок, в 11 часът: Медика, в 12 часът - Атерата. Поне през два часа де ги туряха...
                дай пълномощно на Патето
                няма какво ти да се мориш
                все пак си патрон
                Last edited by fortiss; 22.04.2014, 22:57.

Коментар

• ... и тия ли сборище на 14-ий?

Абе, аз да не съм Малкият Мук, бе баси...

в 10 часът: Бръзият мишок, в 11 часът: Медика, в 12 часът - Атерата. Поне през два часа де ги туряха...
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Мързи ме да пиша много, но да нахвърлям някои неща от последните месеци:
                    -Текущо сега проблеми има в Тексас, Оклахома и Канзас - сериозна суша в областите на отглеждане на твърда пшеница.
                    -Украйна - фермерите трудно ще направят качествено отглеждане на културите, а и няма запаси от влага в почвата.
                    -В БГ засега всичко е добре поддържано от текущите валежи, което са малко. Запасите от влага през април са минимални.
                    -В САЩ се очаква рекордно много площи със соя за сметка на царевицата. Най-големи площи ще променят културите си в Северна Дакота, където добивите не са високи. Все пак реколта от соя в рамките на 95 млн. тона е възможно да се получи при добри условия. За царевицата реколта от около 335-340 млн. тона ще е реална.
                    -В Русия не се чака много силна реколта от пшеница – около и под 50 млн. тона поради по-малкото площи. В Украйна също реколтата ще е по-ниска – от около 20 млн. тона.

Засега големите анализаторски компании дават много добри реколти от пшеница и царевица. Аз все пак очаквам те да се на толкова силни поради възможно засушаване през лятото, което и сега е обхванало някои области на света – Северна Америка, Черноморски регион, Австралия. За сметна на това вали в Южна Америка. Ел Ниньо се очаква да се развие през лятото – поне това сочат измерванията в Тихия океан.

От гледна точна на производството нещата стоят неутрално до към лек спад на цените на културите.

Потреблението: Може да се твърди, че при тези цени то е доста добро.Въпреки увеличените запаси от културите, потреблението е изненадващо добро за времена на криза. Смущаващо е липсата на необходимост от внос в Китай на пшеница и особено царевица. Запасите от царевица в Китай са нараснали за последните 5 години от около 51 млн. тона на 72 млн. тона в края на този сезон. Китай е обезпечен със запаси, което са 33% от неговото годишно потребление. През последните 4 години страната е произвеждала повече царевица отколкото е потребявала. Единственото слабо място на Китай е соята, която се внася до около 69 млн. тона в прогнозите за този сезон. Китай произвежда 12-13 млн. тона соя годишно. Но там друг проблем – усиленият внос през първите месеци на сезона са довели до повишение на запасите в страната, спад при цените на производните продукти, а от там сега преработвателите правят загуба от 70-90 дол/тон. Маслата сега се крепят от намалелиет запаси на палмово масло.

Цената на земята в Айова, Северна Дакота и други щати се понижава през последните месеци поради ниските печалби на фермерите. Производството на зърно в България е много добро като конкурентоспособност – много са причините, има и слаби страни, но не са много.

Очаквам:
                    -Суша през лятото и по-ниски добиви от миналата година.
                    -Цените …… вероятно пшеницата през септември – октомври ще около 350 лв, царевицата около 310-330 лв, а слънчогледа 650 лв.
                    -При добро време и много валежи – цени колкото миналата година, но този път без силен ръст в последствие.

При тези факти каква ще е цената на акцията? Според мен прогнозите ми са положителни за Адванса.

+1
                    и според мен тук тепърва ще има покачване по позицията..но да видим и цар пазар какво ще каже по въпроса

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                      Форти от къде ги копираш тия неща ,Защото аз много не ги вярвам тия писаници ...
                      Това е моето мнение, което съм получил след като следя пазарите, прогнозите и съпътстващите неща около тях. Но това е моето мнение. Не съм копирал нищо.
                      въобще не трябва да вярваш
                      За да успееш трябва да правиш различни неща от останалите, да не следваш правила и т.н. - това вече не е мое мнение.

Коментар

• Форти от къде ги копираш тия неща ,Защото аз много не ги вярвам тия писаници ...
                        Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                        Мързи ме да пиша много, но да нахвърлям някои неща от последните месеци:
                        -Текущо сега проблеми има в Тексас, Оклахома и Канзас - сериозна суша в областите на отглеждане на твърда пшеница.
                        -Украйна - фермерите трудно ще направят качествено отглеждане на културите, а и няма запаси от влага в почвата.
                        -В БГ засега всичко е добре поддържано от текущите валежи, което са малко. Запасите от влага през април са минимални.
                        -В САЩ се очаква рекордно много площи със соя за сметка на царевицата. Най-големи площи ще променят културите си в Северна Дакота, където добивите не са високи. Все пак реколта от соя в рамките на 95 млн. тона е възможно да се получи при добри условия. За царевицата реколта от около 335-340 млн. тона ще е реална.
                        -В Русия не се чака много силна реколта от пшеница – около и под 50 млн. тона поради по-малкото площи. В Украйна също реколтата ще е по-ниска – от около 20 млн. тона.

Засега големите анализаторски компании дават много добри реколти от пшеница и царевица. Аз все пак очаквам те да се на толкова силни поради възможно засушаване през лятото, което и сега е обхванало някои области на света – Северна Америка, Черноморски регион, Австралия. За сметна на това вали в Южна Америка. Ел Ниньо се очаква да се развие през лятото – поне това сочат измерванията в Тихия океан.

От гледна точна на производството нещата стоят неутрално до към лек спад на цените на културите.

Потреблението: Може да се твърди, че при тези цени то е доста добро.Въпреки увеличените запаси от културите, потреблението е изненадващо добро за времена на криза. Смущаващо е липсата на необходимост от внос в Китай на пшеница и особено царевица. Запасите от царевица в Китай са нараснали за последните 5 години от около 51 млн. тона на 72 млн. тона в края на този сезон. Китай е обезпечен със запаси, което са 33% от неговото годишно потребление. През последните 4 години страната е произвеждала повече царевица отколкото е потребявала. Единственото слабо място на Китай е соята, която се внася до около 69 млн. тона в прогнозите за този сезон. Китай произвежда 12-13 млн. тона соя годишно. Но там друг проблем – усиленият внос през първите месеци на сезона са довели до повишение на запасите в страната, спад при цените на производните продукти, а от там сега преработвателите правят загуба от 70-90 дол/тон. Маслата сега се крепят от намалелиет запаси на палмово масло.

Цената на земята в Айова, Северна Дакота и други щати се понижава през последните месеци поради ниските печалби на фермерите. Производството на зърно в България е много добро като конкурентоспособност – много са причините, има и слаби страни, но не са много.

Очаквам:
                        -Цените …… вероятно пшеницата през септември – октомври ще около 350 лв, царевицата около 310-330 лв, а слънчогледа 650 лв.
                        -При добро време и много валежи – цени колкото миналата година, но този път без силен ръст в последствие.

При тези факти каква ще е цената на акцията? Според мен прогнозите ми са положителни за Адванса.

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                          + 1

Коментар

• http://ime.bg/bg/articles/zasega-nya...ni-na-zyrnoto/

Коментар

• Мързи ме да пиша много, но да нахвърлям някои неща от последните месеци:

Очаквам:

Коментар

• http://novanews.bg/news/view/2014/04...5%D0%BC%D1%8F/

Коментар

Working...
                                X