IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Съгласен съм, така трябва да бъде. Който има доверие - купува.
    В наш интерес е да изясним нещата около рентата и качеството на земята. Все пак ние сме собствениците.
    Last edited by fortiss; 25.04.2014, 06:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
      не знам коя от всички теории е най-достоверна, ама управляващите на фонда също си купуват акции
      +1
      и аз чух че преди няколко месеца са си купували акции....може би има защо
      Не е Препоръка!!!

Коментар

• не знам коя от всички теории е най-достоверна, ама управляващите на фонда също си купуват акции
        “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
          Последните главоблъсканици ги зададох като въпроси на А,Рабаджийски на :семинара на "Карол" в Ст. Загора .Но ясен и смислен отговор на получих ." За повече инфо се обръщайте към ДВИ на АТЕРА
          Въпросите се задават, за да се отговори смислено, точно, ясно. Ако нещо се прави извън регламента на фонда - много жалко. Ако са придобили калпава земя - нека да се каже. Ако нещо друго има - неща се изнесе, цената да се коригира и пак да се работи. Не може да се движат нещата така, както са я подкарали.

В случай, че цената се понижи значително, фондът ще стане интересен за големи купувачи. Управлението ще се поеме от друг и т.н. - гледали сме го това вече.
          Май нямат голям избор управляващите?!? Ще гледаме на събранието какво ще стане.

Коментар

• Последните главоблъсканици ги зададох като въпроси на А,Рабаджийски на :семинара на "Карол" в Ст. Загора .Но ясен и смислен отговор на получих ." За повече инфо се обръщайте към ДВИ на АТЕРА
            Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
            Мисълта ми беше, че ако съм акционер с 1 акция ще имам ли капацитет да карам такава кола
            Земите продадени на 1100лв са с добар рента, затова и Адванса намаляват отдадената земя, защото си продават добрите ниви.
            Новите покупки за 750лв примерно след всичките му разходи не означава, че заместват тези за 1100лв.
            В Търговищка областе на трето място по земи на Адванса. В добрите райони - Търговище и Попово никакви ги няма. Земите им са в Антоново и Омуртаг.
            За арендатор, койтоработи над 7-10 хил. декара, Адванса не могат на малкия им пръст да се опрат в покупките. Нито имат първи достъп до продавачите, нито дават по-високи цени от арендатора.
            Настоящите покупки на фонда са по-скоро хаотични. Както предположих покупките се правят в Западна България щом купуват на 750лв с разходите и то 3500дек за март.
            Въпросът за рентата остава открит, а от там и за качеството на земята, а и други въпроси покрай това.
            Покупките за последната година са много по-малки от неотдадените земи. Ако предположим, че всички закупени земи за без договори /нещо невероятно/, за колко време след това се отдават под аренда?
            Новите договори за аренда на 45лв не е много за голям собственик като фонда. По старите договори рентата защо не се повиши?
            Да не би да са направени за 10 години при твърда рента???

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
              Човек, избрал си абсолютно най-неподходящата акция за технически анализ !
              Освен туй досега беше акция.
              Оттук насетне ще е облигация.
              Доста доходна и сигурна банка където кеша ми ще е в бойна готовност за другаде ако се наложи или да се прибира кога се разбудят мецаните.
              Точно каквото ми трябва.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение
                А на мен ми се струва, че нещата се оформят като двоен връх. Не е препоръка, разбира се, защото ако е така, изхода от подобна конфигурация може да сочи къмто 2-та лв след дивидента
                Човек, избрал си абсолютно най-неподходящата акция за технически анализ !

Коментар

• Тук цените на акцията изцяло зависят от цената на пеница, царевица и слънчоглед. След това сложете лихвените нива и склонността на банките да отпускат кредити. Накрая вижте и печалбите на зърнопроизводителите.
                  Като претеглите всичко ще видите цената на Адванса.
                  Забравих - и това какво крият в портфейла си от земя.

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                    честито нов all time high на всички акционери тук....сделките на ценово равнище от 2.80 са вече в историята
                    А на мен ми се струва, че нещата се оформят като двоен връх. Не е препоръка, разбира се, защото ако е така, изхода от подобна конфигурация може да сочи къмто 2-та лв след дивидента
                    Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                      +1
                      това е имот купен от Адванса

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                        ето и в пловдивско вече имаме сделки на доста високи цени
                        +1
                        това е имот купен от Адванса

Коментар

• ето и в пловдивско вече имаме сделки на доста високи цени

Коментар

• честито нов all time high на всички акционери тук....сделките на ценово равнище от 2.80 са вече в историята

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                              Мда, мисля че с 1-та акция можеш да си купиш едно такова добиче, но пък няма да имаш "вход" за ОС-то... труден избор

По гадаенето не ме бива (прогнозиране колко ще е цената), но предвид факта, че акцията е силно подценена (поне в анализа горе-долу ме бива ) си мисля, че 3 лв. преди дивидент си е нормално да се ударят....

По-интересно е наистина какво ще стане след дивидент. Поне според мен предвид факта че Атерата замести голяма част от продадените миналата година земи с нови, спада трябва да е минимален (до 15 ст.)... поне теоретично... пък какво ще направи пазара вече божа работа
                              Мисълта ми беше, че ако съм акционер с 1 акция ще имам ли капацитет да карам такава кола
                              Земите продадени на 1100лв са с добар рента, затова и Адванса намаляват отдадената земя, защото си продават добрите ниви.
                              Новите покупки за 750лв примерно след всичките му разходи не означава, че заместват тези за 1100лв.
                              В Търговищка областе на трето място по земи на Адванса. В добрите райони - Търговище и Попово никакви ги няма. Земите им са в Антоново и Омуртаг.
                              За арендатор, койтоработи над 7-10 хил. декара, Адванса не могат на малкия им пръст да се опрат в покупките. Нито имат първи достъп до продавачите, нито дават по-високи цени от арендатора.
                              Настоящите покупки на фонда са по-скоро хаотични. Както предположих покупките се правят в Западна България щом купуват на 750лв с разходите и то 3500дек за март.
                              Въпросът за рентата остава открит, а от там и за качеството на земята, а и други въпроси покрай това.
                              Покупките за последната година са много по-малки от неотдадените земи. Ако предположим, че всички закупени земи за без договори /нещо невероятно/, за колко време след това се отдават под аренда?
                              Новите договори за аренда на 45лв не е много за голям собственик като фонда. По старите договори рентата защо не се повиши? Да не би да са направени за 10 години при твърда рента???

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                                http://www.autoscout24.bg/Details.as...000000&asrc=st

като акционер с 1 акция - това е колата за мен, да пристигам на ОС
                                Мда, мисля че с 1-та акция можеш да си купиш едно такова добиче, но пък няма да имаш "вход" за ОС-то... труден избор

Първоначално изпратено от Don Archon Разгледай мнение
                                Аз пък прогнозирам цени от сорта на 3 лева преди дивидента, а след него цени в интервала 2,70 - 2,80 лева за брой.

Не е препоръка, а по-скоро предположение с пожелателен характер !!
                                По гадаенето не ме бива (прогнозиране колко ще е цената), но предвид факта, че акцията е силно подценена (поне в анализа горе-долу ме бива ) си мисля, че 3 лв. преди дивидент си е нормално да се ударят....

По-интересно е наистина какво ще стане след дивидент. Поне според мен предвид факта че Атерата замести голяма част от продадените миналата година земи с нови, спада трябва да е минимален (до 15 ст.)... поне теоретично... пък какво ще направи пазара вече божа работа
                                Last edited by Van Basten; 24.04.2014, 09:35.

Коментар

Working...
                                X